תזונאית קלינית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תזונאית קלינית

תזונאית קליניתתזונאית קלינית (או דיאטנית קלינית) היא מומחית לתזונה, אשר למדה תואר אקדמאי בתחום במשך 3 שנים ועברה התמחות באחד מבתי החולים או במוסד אחר.

זאת בניגוד ל"תזונאית" או "תזונאית הוליסטית", אשר לא בהכרח למדה תואר בתחום אלא קורסים מקוצרים שונים. תזונה קלינית הוא מקצוע פרא- רפואי המוכר על ידי משרד הבריאות וכשאתם מגיעים לתזונאית תוכלו לבקש לראות את האישור על התואר ואת תעודת ההסמכה ממשרד הבריאות.

"תזונאית קלינית טבעית" היא לרוב תזונאית שלמדה תואר מוכר בתחום, בשילוב עם רפואה טבעית. כמו תזונאית קלינית רגילה היא מסייעת לשמירה על תזונה נכונה אבל היא משתמשת לרוב גם בעזרים כגון: צמחי מרפא, תוספי מזון, ומטפלת בהתאם לעקרונות רפואה אלטרנטיבית.

מה תפקידה של תזונאית קלינית?

תזונאית קלינית מסייעת בשמירה על תזונה נכונה ומשקל גוף תקין. היא מסייעת בהצבת מטרות ריאליות וברות – השגה ובהתאמת התפריט באופן אישי לכל אחד, בהתאם למצבו הגופני, לסדר יומו ולצרכיו.

הידע שמקבלת תזונאית קלינית במהלך לימודיה לקוח מתחומים שונים במדעי החיים: ביולוגיה, פיזיולוגיה, גנטיקה, פרמקולוגיה ועוד. ידע זה משמש אותה להבנת הבסיס הביולוגי שמאחורי תופעות ומחלות גופניות שונות ולהתאמת פתרונות תזונתיים ישימים וארוכי טווח.

למי יכולה לעזור תזונאית קלינית?

  • לכל מי שסובל/ת מבעיית השמנה וצריכ/ה להתחיל דיאטה, או לאנשים שצריכים לעלות במשקל, למעוניינים לשמור על משקל יציב ולשמור על אורח חיים בריא.
  • לסובלים ממחלות כמו סכרת, יתר לחץ דם, אנמיה, עייפות, מיגרנות, דלקות פרקים ומחלות גוף שונות שמושפעות באופן משמעותי מהתזונה.
  • לספורטאים ומתאמנים בחדר כושר שרוצים להתאים את התזונה.
  • לילדים הסובלים מהשמנת יתר או בעיות אכילה שמקורן בהרגלים תזונתיים לא נכונים.

מהלך הטיפול

בדרך כלל תזונאית קלינית עובדת עם כל לקוח בנפרד במתכונת של אבחון, קביעת תוכנית תזונתית ועריכת פגישות אישיות אחת לשבוע או בתדירות נמוכה יותר, לצורך מעקב והתאמה של התוכנית.

כדי ליצור שינוי ממשי ויציב בחיי המטופל התזונאית משתמשת בטכניקות של תקשורת בין אישית הלקוחות מעולם האימון (קואוצ'ינג), פסיכולוגיה ודמיון מודרך.

באמצעות תקשורת אמפתית, אך גם מחזקת וממריצה, היא מעניקה את התמיכה הנפשית והרגשית שהיא כל- כך קריטית עבור מי שהאוכל מהווה מכשול קבוע בחייו.

התוכנית התזונתית מתבססת על מדדים פיזיולוגיים, אורח החיים של המטופל (האם עושה כושר גופני? האם אוכל בלוח זמנים קבוע?) והעדפות תזונתיות של המטופל. לרוב מדובר בתוכנית מתונה ולא בדיאטה קיצונית, כיוון שתכנית כזו מאפשרת שמירה על תזונה נכונה לאורך זמן.

התזונאיות הקליניות אינן מסה אחידה והן נבדלות זו מזו באמונות ובשיטות שלהן:

  • ישנן תזונאיות שממליצות על לקיחת ויטמינים ותוספי תזונה ואחרות ממליצות להמנע מכך.
  • ישנן תזונאיות שמקדשות אכילה בזמנים קבועים וישנן כאלה שדוגלות באכילה רק מתוך תחושת רעב.
  • ישנן כאלה השמות דגש על "מה אוכלים" וישנן כאלה שמתרכזות ב"למה אוכלים" ואפילו ב"איך אוכלים".
  • ישנן כאלה שמדגישות את חשיבות השליטה העצמית, אחרות את חשיבות השקט הנפשי והבטחון העצמי.

כאמור, כל תזונאית מגיעה עם תפיסה קצת שונה לגבי אכילה ותזונה, כמו גם לגבי יחסי הטיפול עצמם.

כמובן שתפיסה זו צריכה להתאים גם ללקוחה ולכן אם מישהי לא חשה בנוח עם השיטה שמציעה לה התזונאית – חשוב שתעלה זאת ותבחן אפשרויות אחרות.

ראו גם:
מהי תזונה טבעונאית?

רפורמת סימון מוצרי המזון: המאבק הלאומי במשקל עודף עולה מדרגה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: