גניקולוגיה – רפואת נשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מתי היתה הפעם האחרונה בה ביקרת אצל רופא הנשים שלך? רגישותה של מערכת המין הנשית עשויה להתבטא אין ספור פעמים מן המחזור הראשון ועד הפסקתו כחלק מתופעות גיל המעבר.

ביקורת קבועה אצל הגינקולוג אם כן היא המפתח לשמירה הן על בריאותך הכללית ומניעת מחלות זיהומיות שונות, מחלות מין וגידולים סרטניים כגון סרטן השד או הרחם, והן על הריונות ולידה תקינים.

גניקולוגיה - רפואת נשים

גניקולוג – הביקור הראשון

מלבד מקרים שבהם ישנם תסמינים כגון הפרשות דמיות אבנורמליות, אדמומיות או כאב באזור הוגינלי, אין צורך לפגוש את הגינקולוג אלא לאחר קבלת המחזור הראשון, על מנת לבסס מערכת יחסי רופא- מטופלת ולעבור על ההיסטוריה הרפואית הרלוונטית.

בביקור ראשוני זה אין צורך לבצע בדיקות גינקולוגיות כלשהן, אולם חשוב שהנערה תתוודע למחלות המין ולאמצעי מניעתן.

את המפגש הראשון בו תתבצע גם בדיקה גניקולוגית מקיפה מומלץ לקבוע בין גיל 18 ל-21, כאשר נשים רבות מתחילות להיות פעילות מינית.

גניקולוג – הכנה לביקור

מומלץ לתאם את הביקור לכשבוע לאחר הוסת החודשית, שכן בשלב זה השד הוא הכי פחות רגיש ומכיל הכי פחות גבשושיות שעשויות להטעות ולהיראות כגבשושיות סרטנית. מעבר לכך, חשוב לודא שהפגישה לא תיפול על שבוע הוסת מכיוון שהדימום מקשה על ביצוע הבדיקות הוגינליות הנדרשות.

לקראת הביקור מומלץ להכין רשימת שאלות או נושאים אליהם תרצי להסב את תשומת ליבו של הגינקולוג. דוגמאות לכך; מהות כאבים וגינליים או אחרים שחווית, ריחות לא נעימים באיזורי המין או הפרשות מוזרות.

מהות הבדיקה הגינקולוגית

הבדיקה הגינקולוגית מתחילה בסריקת ההיסטוריה הבריאותית המשפחתית. חשוב שתהיי כנה בכל הנוגע למחלות עבר משפחתיות או מחלות בהן את עצמך חולה (כגון אלרגיות או זיהומים שונים) שכן סריקה זו עשויה להשפיע על מהות הבדיקות אותן הגינקולוג יחליט לבצע.

סריקת ההיסטוריה תתבצע בדרך כלל בשעת בדיקת החזה. בבדיקה זו הגינקולוג מוודא כי חזך אינו מכיל גבשושיות, ציסטות או שינויי מרקם יוצאי דופן. לצורך כך חשוב כי תכירי את חזך על מנת שתוכלי לזהות אבנורמליות במרקם שדיך וכך תקלי על הגניקולוג באבחון. בקשי מהגניקולוג שלך הוראות לביצוע בדיקות עצמיות אלו.

מעבר לבדיקות שטחיות אלו, אם את מעל גיל 40 או ישנו עבר של סרטן השד במשפחתך הגניקולוג יפנה אותך לביצוע ממוגרפיות חד שנתיות לאיתור גידולים סרטניים.

השלב הבא בבדיקה הגניקולוגית הוא הבדיקה הוגינלית. בשלב הראשון הגינקולוג ימשש את האיזור החיצוני של הוגינה לאיתור נפיחויות דלקתיות היכולות לנבוע לדוגמא מהרפס או משיער ערווה שצמח לתוך העור.

לאחר מכן הרופא ישתמש בספקולום על מנת להפריד בין קירות הוגינה ולאחר סריקת האיזור לאיתור זיהומים הוא יקח דוגמית מרקמת הקירות כחלק מבדיקה הנקראת 'PAP Test'.

דוגמית זו תשלח למעבדה לצורך אבחון מוקדם של תאים אבנורמליים ברקמה העשויים להיות סימן מקדים לגידול סרטני אך גם למחלות מין או זיהומים שונים. אבחון מוקדם כידוע עשוי להגדיל את הסיכויים להציל את חיי החולה.

בדיקות מעבדה נוספות שעשויות להילקח במהלך הבדיקה הגניקולוגית הן בדיקות דם ושתן.

לאחר הבדיקה אצל גניקולוג

זהו הזמן לדיון בתוצאות הבדיקה ולהסקת מסקנות ממנה. תוצאות לבדיקות כמו בדיקות הריון הינן בד"כ מיידיות, אחרות עשויות לקחת זמן. במקרה של תוצאות חריגות מחובתו של הגינקולוג שלך ליידע אותך עליהן, לכן ודאי שיש בידיו את הכתובת ומספר הטלפון העדכניים שלך.

יתכן כי הגינקולוג יפנה אותך להמשך התייעצות עם רופאי עור או מומחים נוספים. בקשי את המלצתו על האנשים המתאימים. אם נרשם לך מרשם, ודאי כי את מבינה את המינון וההוראות לנטילת התרופה.
בשלב זה של המפגש זהו אך טבעי שיעלו שאלות שתרצי לשאול את הרופא, שאלי אותן. אל תתני למבוכה להוות גורם סיכון לבריאותך.

קראו עוד: למה לנשים קר יותר מגברים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן