מה גורם לנפיחות בפנים בנשים

סיבות לנפיחות בפנים בנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סיבות לנפיחות בפנים בנשים

סיבות לנפיחות בפנים בנשים7 הגורמים הבריאותיים הנפוצים לנפיחות בפנים בקרב נשים, הכוללים סינוסיטיס, היפותירואידיזם, אבצס בשיניים, סינדרום קושינג, ואנגיואדמה. ושיטות הטיפול בכל מצב.

1. סינוסיטיס

סינוסיטיס משמעותה דלקת של הסינוסים. הגורמים למצב זה יכולים להיות שונים כמו למשל זיהום חיידקי או בעיה מכנית, אך הגורם הנפוץ ביותר הוא וירוסים. הסימנים של מצב זה יכולים לכלול חום, כאבי ראש ועוד.

הטיפול הרפואי במצב זה יהיה בהתאם לגורם ועשוי לכלול אנטיביוטיקה אם מאובחן זיהום חיידקי, או סטרואידים במצב המתאים או ניתוח למקרים כרוניים או חוזרים.

טיפול טבעי בסינוסיטיס יכלול תזונה בריאה, יציאה לשמש, עיסוי בשמן מתאים, שתיית תה וחיזוק מערכת החיסון:

שמן אזובית המדבר – שמן עיסוי לפתיחת דרכי הנשימה ולהקלה על מצבי גודש, שיעול ונזלת. צמח אזובית המדבר הנו צמח ייחודי הגדל רק בישראל, באזור ספציפי ביותר – במדבר יהודה ובנגב. הצמח עשיר ברכיבים פעילים ובעל השפעה מרגיעה ואנטי דלקתית חזקה. מתאים גם לילדים מגיל חצי שנה ואסור לשימוש בהריון.

חליטת צמחי תה המתאימים לפתיחת דרכי הנשימה ולהקלה במקרים של נזלת, סינוסיטיס ועוד – הצמחים המתאימים הם אזובית המדבר, אזוב מצוי ולחך. חליטה נכונה מתבצעת בכוס מים רותחים המכוסה מספר דקות (10-15) ולאחר מכן מסוננת ואז שותים.

2. היפותירואידיזם

זהו מצב המתאר תת פעילות של בלוטת התריס, המהווה חלק ממערכת הפרשת ההורמונים בגוף – המערכת האנדוקרינית – שתפקידה להפריש את הורמון התריס – Thyroid Hormone. להורמון זה ישנם תפקידים שונים ובין היתר הוא משפיע על מטבוליזם בגוף. מחלקים את ההפרעות בבלוטה זו ל-2, יתר פעילות ותת פעילות של בלוטת התריס.

מצב של חוסר שחרור של הורמון בלוטת התריס נקרא היפותירואידיזם – תת פעילות של בלוטת התריס, והוא גורם לתסמינים שונים כמו למשל עצירויות, דיכאון ועליה במשקל. הטיפול במצב זה כולל תרופה המשמשת כתחליף להורמון.

הטיפול הטבעי בחוסר איזון בבלוטת התריס הוא בין השאר באמצעות שורש האשווגנדה – הנקרא גם ויתניה משכרת. את שורש האשווגנדה יש לבשל במים רותחים למשך כרבע שעה ולשתות 2-3 פעמים ביום.

3. סינדרום קושינג

זהו מצב הנובע מחשיפה ממושכת לקורטיזול. חומר זה גורם ללחץ דם גבוה, פנים עגולות ואדומות, יכולים להיות גם שינויים במצב הרוח, כאבי ראש והרגשה ממושכת של עייפות. הגורמים השוניטם כוללים מחלת בלוטת יותרת הכליה שמשחררת את הורמון זה לזרם הדם, בעיות בבלוטת ההיפוזה, תרופות שונות כמו סטרואידים "פרדניזון" ועוד.

הטיפול במצב זה נקבע בהתאם לגורם, אם מתרחש גידול, הרופא נוקט בגישות טיפול שונות ובתרופות, בהתאם לחומרת התסמינים. שורש האשווגנדה מווסת את פעילות בלוטת התריס ונחשב אחד מצמחי המרפא העיקריים בטיפול בחוסר האיזון שבה.

4. אבצס בשיניים

אבצס ( tooth abscess) הוא מצב של זיהום והצטברות מוגלה המתחיל בדלקת חניכיים. אבצס בשיניים נגרם ברוב המקרים כתוצאה מזיהום חיידקי שהצטבר באזור ושכיח אצל אנשים עם בריאות שיניים לקויה. הגורמים השונים כוללים שבירת או ריקבון שיניים, או בעיות חניכיים, הגורמים לכאבים והתפתחות בצקת הגורמת לנפיחות. הטיפולים השונים כוללים אנטיביוטיקה ושאיבת האבצס.

להקלה על כאבי חניכיים ושיניים  – מומלץ לחזק את מערכות הגוף, לאכול מזון עשיר בויטמין C, ולהתחזק עם תה מרווה או חליטות לחיזוק הגוף והנפש – מארז חליטות בריאות לחיזוק הגוף ולתמיכה בהתמודדות עם גורמי מחלה – למניעה מומלץ לשמור ולטפח את החניכיים, השיניים וחלל הפה.

5. אנגיואדמה

אנגיואדמה (Angioedema ) זהו מונח המשמש לתיאור מצב בו יש בצקת / התנפחות של העור הממוקמת בשכבות העמוקות של העור ונמשכת מספר ימים. ההתנפחות יכולה לקרות במקומות שונים בגוף בין אם בגפיים ובין אם באזור הפנים. הגורם למצב זה יכול להיות תגובה אלרגית של הגוף לגורם מסוים כגון למזון המוביל לאלרגיה והתנפחות הפנים. אנגיואדמה יכולה גם להיות תופעת לוואי של מחלות רקע אחרות ולכן יש חשיבות להיוועץ עם רופא מומחה. הטיפול נקבע בהתאם לגורם.

6. רעלת הריון

רעלת הריון הנה מצב חירום רפואי ונדרש טיפול דחוף.  רעלת הריון מתרחשת כאשר יש לחץ דם גבוה שלעיתים מלווה בחלבונים בשתן. רעלת עלולה להוביל לסיבוכים והיא ניתנת לאיבחון במעקב השוטף של תהליך ההריון השגרתי.

7. אלרגיה לתרופות

אלרגיה לתרופות מסוימות עלולה להופיע מיד לאחר נטילת התרופה ועד ימים אחדים אחריה. נפיחות בפנים בעקבות אלרגיה לתרופות יכולה להיות מצב חירום ונדרש טיפול מיידי בהפניה לגורם רפואי. הנפיחות יכולה להיות מלווה גם בדופק גבוה, גירוד וקשיי נשימה.

מקורות למאמר זה:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31864442/

https://www.webmd.com/oral-health/dental-abscess

https://www.healthline.com/health/facial-swelling#pictures-of-conditions

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן