תפקיד האימהות בחינוך הילדים

למה רק האימהות אחראיות על חינוך?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

למה רק האימהות אחראיות על חינוך?

למה רק האימהות אחראיות על חינוך?המשפחה הישראלית הטיפוסית בכללותה נושאת מגוון נרחב של תיאורים. לא תמיד המשפחה מאופיינת עם שני הורים ביולוגיים ואחים ביולוגיים. חלק מהמשפחות הן מעורבות, או שהן מוגדרות כמשפחות חד הוריות.

גם הגיל בו אישה יולדת את הילדים, משמעותי למיומנויות החינוך, הטיפוח, והאופן בו היא דואגת לילדים. בבית ישראלי טיפוסי, האם אחראית באופן משמעותי על החינוך, ההדרכה והצמיחה המשפחתית.

משמעות החינוך האימהי

אחד מתחומי האחריות המשמעותיים של האם, הוא להוביל למבנה ואחידות התא המשפחתי. האם אחראית על תפקידים מרובים במשק הבית, ובמקרים רבים נשים מגדירות את תפקידן כ"אימהות במשרה מלאה".

תפקיד זה כולל את האחריות לוודא שלילדים יש בגדים נקיים, שהם אוכלים ארוחות בריאות, ושהם חיים בסביבה חינוכית ומטפחת. השקעת הזמן בטיפול וגידול הילדים, מתאפשר הודות להתמקדות האם בצרכי הילדים כמו גם בחינוך להקניית משמעת.

ניווט בין חיי המשפחה לבין קריירה

אימהות עובדות תורמות כלכלית למשק הבית על מנת לשלם את החשבונות ולאפשר את השגת הצרכים הפיזיים של הילדים. הן מנווטות בין מערכות היחסים המשפחתיות ומערכות היחסים האישיות, בשילוב עם הקריירה שלהן.

אימהות שבוחרות ללמד את ילדיהן בבית, מספקות לילדים טיפוח אימהי, חינוך הורי ואף ממלאות תפקיד של מחנך אקדמאי.

סוגי אימהות

האם הטיפוסית יכולה להיות רווקה, אם חורגת, אם שאימצה ילד, או אפוטרופסית המגדלת ילדים במסגרת משפחת אומנה. אימהות חד הוריות עם ילד אחד או יותר אחריות לרוב, אם לא לכל, סוגי התפקידים ואחריותן מתחלקת בין הדאגה לנושאים כלכליים לבין חינוך הילדים.

במקרים מסוימים, האב אינו מעורב באופן מלא בתא המשפחתי, ואז האימהות ממלאות את תפקיד שני ההורים, מה שמוביל אותן לעתים לחשוש מאיבוד הזהות העצמית שלהן.

כי לאישה יש תעצומות נפשיות ופיזיות לשמש כמודל חינוכי

במקרים רבים, אימהות מהוות את עמוד התווך של עיצוב חינוך הילדים, כתפקיד אותו לקחו על עצמן מתוך הנטייה הטבעית שלהן להבין את צרכי הילד, לגלות רגישות ואמפתיה אך גם להציב ולדרוש משמעת.

הן יודעות כיצד לקבוע כללים ולאכוף התנהגות חינוכית, והיכולת שלהן לנווט בין מספר תחומי אחריות ותפקידים, מציב אותן כמודל מתפקד של הורה בתא המשפחתי.

יתרונות החינוך האימהי

יתרונות החינוך האימהי בבית משפחתי טיפוסי הוא שהילדים נהנים מדמות סמכותית ומטפחת שמטפלת בהם ברמה פיזית, נפשית ורגשית. יתרון נוסף הוא שהדמות הנשית מהווה מודל לחיקוי בחיי הילד.

הנשיות, והנוכחות הבוגרת, מלמדת את הילד כיצד לזהות את ההבדלים בין נשים לגברים, והוא לומד כיצד להסתגל להבדלים בין החיים החברתיים לחיים המשפחתיים.

השפעות החינוך האימהי

הצגת כישרונות, כישורים ומסורות בחיי היומיום הן השיטות הטובות ביותר בהן משתמשות אימהות כשהן מעבירות את המורשת האישית של עצמן לילדיהן.

תחביביהן, מיומנויותיהן החינוכיות ומיומנויות הטיפוח שלהן כאימהות, הם ההיבטים החשובים ביותר אותן הן מלמדות ומשתפות עם הילדים. תפקידיהן כמטפלות, נשות סוד ונשות חינוך, מקובלות ביותר בתרבות הישראלית.

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

האם ימי עבודה ארוכים מעלים דיכאון בקרב נשים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן