מגנזיום, מלטונין ופרוביוטיקה לפיברומיאלגיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מגנזיום, מלטונין ופרוביוטיקה לפיברומיאלגיהתוספי תזונה משמשים במקרים רבים לטיפול בתסמינים הקשורים לפיברומיאלגיה, אותם לא ניתן היה להקל באמצעות תרופות.

התוספים מקלים על היבט מאתגר במיוחד אחד של המצב, כגו שיבוש השינה, ומשפיעים אף באופן נרחב יותר. בדיקות דם משמשות לקביעת הליקויים הבריאותיים בהם ניתן לטפל.

טיפול בתסמיני פיברומיאלגיה

החוויות האישיות משתנות, אך מגנזיום, מלטונין ופרוביוטיקה הם בין התוספים המוכחים בספרות הרפואית.

מגנזיום

אנשים עם פיברומיאלגיה נוטים יותר מאחרים לחוות חוסרים במגנזיום, ורופאים רבים מייעצים למטופליהם לקחת תוסף זה. מגנזיום הוא מינרל המתרחש באופן טבעי בגוף ובמאכלים רבים וחשוב לתפקוד מזונות עשירים במגנזיום כוללים יוגורט, ירקות כהים בעלי עלים ירוקים, אגוזים, דגים ודגנים מלאים.

מחקר שעקב אחר שישים נשים לפני גיל המעבר עם פיברומיאלגיה, בדק את השפעת נטילת מגנזיום ציטראט, נוגדי דיכאון, או שילוב של השניים. כאשר מינון יומי של שלוש מאות מיליגרם מהתוסף נצרך לבד, רוב התסמינים, כולל נקודות הכאב והדיכאון, ירדו. כשאותו מינון של התוסף נצרך עם מינון יומי של עשרה מיליגרם נוגדי דיכאון, הוא הקל את תסמיני הדיכאון, אך הכאבים היו עמומים.

מדבקת מגנזיום כלורי – מחקר קטן שנערך במרפאת פיברומיאלגיה עקב אחר השימוש במדבקת מגנזיום כלורי על זרועות ורגלי נשים. הן נבדקו כעבור שבועיים, ולאחר מכן כעבור חודש, ודיווחו על שיפור באיכות החיים. מגנזיום נמכר בדרך כלל לבד, בשילוב עם סידן או עם סידן ואבץ.

מלטונין

הורמון זה מיוצר על ידי הגוף וחיוני לוויסות מערכת שינה. הוא נמצא בשימוש נרחב בקרב אנשים עם פיברומיאלגיה, כמו גם בקרב אנשים ללא המחלה. בעיות שינה נפוצות בפיברומיאלגיה. החולים ישנים, אך לא באופן עמוק, ואינם מתעוררים עם תחושת רעננות.

במחקר שעקב במשך חודש וחצי אחר 57 נשים עם פיברומיאלגיה, נמצא שיפור משמעותי באיכות השינה, וירידה בכאב ובתסמינים אחרים, בעקבות שימוש במינון של עשרה מיליגרם ביום של מלטונין, או מינון זהה עם 25 מיליגרם נוגדי דיכאון.

שימוש במלטונין – המועד הטוב ביותר ביום לקחת מלטונין משתנה בהתאם לסוג בעיות השינה, ולכן מומלץ להתייעץ עם הרופא.

פרוביוטיקה

אלו הן תרבויות חיות, הנקראות לעתים "חיידקים טובים" המסייעים בבריאות העיכול ובבריאות הכללית. בדומה לחיידקים הנמצאים במעיים, פרוביוטיקה מועילה נגד חיידקים מזיקים. תוספי פרוביוטיקה מתייחסים למספר בעיות בריאותיות המתרחשות במקרים רבים של פיברומיאלגיה, כולל תסמונת המעי הרגיז (IBS), זיהומים בנרתיק, דיכאון וחרדה.

יוגורט וכפיר, משקה זהה ליוגורט, ידועים ביותר כמכילים תרבויות אקטיביות חיות, אך גם גבינות "מיושנות" וכרוב כבוש הם מקורות מזון טובים נוספים.

מחקר קליני שנערך במשך שלושה וחצי חודשים בקרב 186 חולי פיברומיאלגיה, השווה את התוצאות בקרב המשתתפים שנטלו פרוביוטיקה מרובת זנים, עם המשתתפים שקיבלו תרופת דמה. המינון היומי היה מיליגרם לקילוגרם במשקל גוף אצל כל משתתף. חומרת התסמינים הופחתה בקרב המשתתפים שקיבלו פרוביוטיקה.

שימוש בפרוביוטיקה – יש לשמור אותם בקירור לפני השימוש כדי להבטיח את יעילותם, ומומלץ לבדוק את הוראות השימוש על התווית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן