סרטן השד

סרטן השד

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סרטן השד

סרטן השדכל אישה מעל גיל 18 או כל אישה בעלת היסטוריה אישית או משפחתית של סרטן השד או סרטנים אחרים, חייבת להיות עם היד על הדופק ולבצע בדיקות תקופתיות אצל רופא הנשים-הגניקולוג או במחלקה לבריאות השד.

גילוי מוקדם של סרטן השד יכול להציל את חייך!

אחת מהבשורות הקשות לכל אדם, היא בשורת הסרטן. סרטן הינה שם כללי לקבוצת מחלות כרוניות, בהם מתרחש שינוי בתאים, אבנורמליות וחוסר שליטה, הנגרמים עקב הגידולים הסרטניים. על אחת כמה וכמה, הבשורה מרה יותר לאישה, אשר נודע לה כי היא סובלת מסרטן השד.

השדיים מאז ומתמיד היו סמל המיניות וסמל הנשיות. הפגיעה באישה חולת סרטן השד אינה רק פיזית אלא גם נפשית. נשים רבות חשות פגיעה בסיסית בתפקידן כאמא, כמאהבת וכאישה.

בעזרת אבחון וקבלת טיפול תואם לסוג סרטן השד, יכולה האישה להחזיר לעצמה את הבטחון העצמי, הערכה העצמית ואת הנשיות. קיימות כיום, אופציות טיפול נרחבות ואופציות לביצוע ניתוח פלסטי לשחזור שד, במקרים בהם היה צורך בכריתה.

מרבית המקרים של סרטן השד, מתגלים באופן עצמאי על ידי האישה אשר מבצעת בדיקה עצמית בשד ומגלה בו גושים או שינויים. אם קיים בך חשש שמה את סובלת מסרטן השד, מומלץ לגשת בהקדם לרופא הנשים על מנת לאבחן את הבעיה ולאשש או לשלול הימצאות תאים טרום סרטניים או סרטניים.

אם ענית על מרבית השאלות הללו בחיוב, מומלץ לגשת לרופא המטפל בהקדם.

  • האם חשת לאחרונה גוש או שינוי טקסטורה במבנה השד?
  • האם שמת לב לשינוי גודל או צורה באחד או בשני השדיים?
  • האם חשת כאבים, אי נוחות בשדיים?
  • האם שמת לב להפרשות שקופותדמיות או הפרשות אחרות מהפטמות?
  • האם חשת נפיחות, בליטות, כאב אוו אי נוחות באזור בית השחי? הזרוע?
  • האם לאחרונה, הורידים בשדיים הפכו לבולטים מהרגיל?

מתןך הסטטיסטיקות האחרונות נמצא כי, 1 מתוך 8 נשים מהאוכלוסייה הכללית, תסבול ממחלת סרטן השד. כ- 10.4% מהאוכלוסייה הכללית.

מי נמצאת בקבוצת סיכון לפתח סרטן השד?

מכיוןן, שעדיין לא ידוע גורם אחד ראשי לסרטן באופן כללי ולסרטן השד באופן ספציפי, נמצאו מספר גורמי סיכון, אשר מעמידים את האישה הסובלת מהם בקבוצת סיכון גבוה לפתח סרטן שד בעתיד.

גורמי סיכון אלו כוללים:

כיצד מאבחנים את סרטן השד?

האבחון הראשוני נעשה לרוב על ידי האישה אשר מבצעת באופן אקראי בדיקת שד עצמית אך בכדי לאשש או לשלול את האבחנה יש צורך לבדיקות שונות, אצל רופא הנשים.

בדיקות אלו כוללות: בדיקות דם, בדיקת  BARCA1BARCA2,  ממוגרפיה, אולטרא סאונד, ממוגרפיה דיגיטליתבדיקת אולטרסאונד תלת ממדית,MRI ,CT ולבסוף, במקרים בהם שאר הבדיקות יצאו חיוביות או יש אי וודאות, תתבצע ביופסיה של רקמת השד או הגוש.

כיצד מטפלים בסרטן השד?

הטיפול בסרטן השד מתבצע במספר מישורים ותלוי במספר גורמים, כגון: השלב בו התגלה הגידול, דרגה, סוג, האם שלח גרורות, האם האישה סובלת ממחלות כרוניות וכדומה.

באופן כללי, לכל אישה יותאם טיפול המתאים לה ולמצבה. הטיפולים כוללים לרוב: טיפול כירורגי להוצאת הגידול או כריתת חלק או כל השד, כימותרפיה, הקרנות (רדיותרפיה), טיפולים הורמונאלים וטיפולים ביולוגים. במקרים רבים, יומלץ על טיפול פסיכולוגי, טיפול קבוצתי וטיפול משפחתי.

חלק מן הטיפולים הללו עולים הרבה כסף, לכן גופים שונים כמו הביטוח הלאומי וקופות החולים, העמידו לזכות הנשים הללו זכויות כלכליות, רפואיות ונפשיות התחומות במסגרת זכויות נשים שחולות בסרטן השד.

לקריאה באותו הנושא: האם נשים אובחנו באופן שגוי בסרטן השד?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן