הפרעות אכילה בזמן הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הפרעות אכילה בזמן הריון

הפרעות אכילה בזמן הריוןהפרעות אכילה הן תופעה בעייתית מבחינה בריאותית, ההולכת ומתפשטת במהרה בכל רחבי העולם במהלך השנים האחרונות. בניגוד להנחה כי מדובר בבעיה המשותפת לנשים בלבד, ניתן להבחין בהפרעות אכילה בקרב מיליוני אנשים, גברים, נשים וילדים מכל רקע אקונומי או חברתי ברחבי העולם.

מדובר למעשה במצב בו האדם מפתח התעסקות חולנית באוכל ודימוי גוף. כיום ניתן לזהות מספר סוגים נפוצים של הפרעות אכילה, כאשר המוכרות ביותר הן אנורקסיה נרבוסה, בולימיה וזלילה.

אנורקסיה נרבוסה באה לתאר מצב בו האדם מסרב לאכול בעקבות מחשבה טורדנית שיש לו לגבי ירידה במשקל. בולימיה מתאפיינת במעגל אינסופי של זלילה והקאה במטרה לשלוט במשקל.

הפרעת זלילה היא הפרעת אכילה הכרוכה באכילת יתר אינטנסיבית המלווה בתחושות של חרטה עזה. הפרעת אכילה מתוך שינה או NS-RED, היא תופעה ממנה סובלים אנשים ההולכים מתוך שינה. הם לחלוטין לא יהיו מודעים להתנהגות הזאת או יזכרו אותה. לרוב מדובר בצריכת מזון עתיר שומן וסוכר.

על הקשר בין הריון והפרעות אכילה

נושא הפרעות אכילה בזמן הריון אינו מוכר כל כך, אולם למעלה מ20% מהנשים בהיריון סובלות מהן, כאשר ההפרעות הנפוצות ביותר בזמן הריון הן הפרעת זלילה ובולימיה, ולעתים אף אנורקסיה.

סיבוכי הריון בעקבות הפרעות אכילה

הפרעות אכילה בזמן הריון שמות את האישה בסיכון גבוה. העובר תלוי בה לסיפוק הצרכים התזונתיים הנדרשים להתפתחותו וגם אם האם לא אוכלת, כפי שקורה בהפרעות אכילה, הוא ייקח ממנה את חומרי המזון ככל שידרשו.

כתוצאה מכך, האם תחוש חולשה ותחווה קושי בהליכה, נשימה ובהשלמת פעולות גופניות אחרות. למשל, סידן הינו חומר מזין אותו צורך העובר מהאם, אשר במקרים של חוסרים בגוף זה עלול להוביל לאוסטאופורוזיס.

במידה והאם כבר סובלת מבעיות לב, קיבה או מעיים, הבעיות הללו עלולות להחריף. כמו כן, הפרעות אכילה בזמן הריון מגדילים את הסיכון לסיבוכי לידה והפלות טבעיות. לידת עכוז והיפרדות שליה הינם סיכונים נפוצים נוספים. להרחבה: תזונה בזמן הריון

הריון הינו זמן עתיר לחצים עבור הגוף והנפש. אם האם לא תאכל כמו שצריך, זה ישפיע עליה גופנית ומנטלית כאחד, דבר אשר יכול להוביל לדיכאונות כרוניים ולחוסר יכולת לשלוט ברגשות שלה באופן כל כך חד ובלתי נסבל עד כדי פגיעה בתינוק.

הפגיעה בתינוק יכולה להתבטא בחוסר תזונה עבורו שישפיע על בעיות ראייה, ליקויי שמיעה ואף התפתחות מוחית לא תקינה. כמו כן, היא יכולה לעורר אצל התינוק חרדות והפרעות נפשיות והתנהגותיות כאחד שיתבטאו כאשר יגדל (כיום ידוע כי מהלך ההריון התקין אצל האם משפיע על התפתחותו של ילד עוד מתקופת עוברותו) ואלו עלולים לסכן את היחס של האם כלפיו עוד בשלבים הראשונים לאמהותה.

אבל פגיעה בתינוק אינה כה חמורה כמו פגיעה מצטברת באם אשר יכולה לסבול מתת תזונה, מריקון המאגרים של המינרליים החיוניים לה בגוף ואלו יובילו לדיכאון לאחר לידה, להזנחתה ולחוסר טיפול בתינוק. הדבר עלול אף להחריף אם קיימים ילדים נוספים בבית שעלולים לסבול אף הם ממצבה הרעוע של האם.

מזונות עתירים בחלבון מן החי, כמו גם תזונה נכונה ומאוזנת של פחמימות מורכבות בעלי יכולת שחרור סוכרים איטית כגון קטניות (קינואה, עדשים, שעועית שחורה ולבנה וכדומה) וכן ירקות מחמישה צבעים שונים בכל יום, יסייעו בשמירה על ערך גליקמי גבוה אך מספק, על מצב רוח נאות שיהיה מסוגל להתמודד עם השינויים ההורמונאליים התכופים והקיצוניים ובעיקר ישמרו את האנרגיה הדרושה בהריון לגידול עובר בריא גופנית ומנטלית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: