ככל שאנו מתבגרים, משאירים אותות הזמן את עקבותיהם על עור הפנים שלנו: כתמי שמש, פצעונים מסוגים שונים, צלקות קטנות וחטטים – כולם משאירים חותם עמוק יותר על הפרצוף.
מלבד טיפול מונע, הכולל היחשפות מעטה לשמש, תזונה נכונה, שתייה מרובה וטיפוח העור באמצעות חומרים כימיים או קוסמטיקה טבעית, אפשר לשפר מאוד את מראה העור על ידי טיפול פילינג.
כולנו מכירים את משחות הפילינג הנמכרות בחנויות הקוסמטיקה, כולל "מתכונים" למשחות פילינג תוצרת הבית, אבל שיפור ניכר במראה העור מצריך העמקה מעבר לשכבה הנראית לעין, וכאן מגיע תורו של הפילינג המקצועי.
זהו תהליך שבו מקלפים שכבה מהעור, בדרך כלל השכבה העליונה ביותר, ולאחר שהעור מתקלף והגלד מבריא, צומחת שכבה חדשה של עור חדש ובריא.
הכאב תלוי בסוג הפילינג, וכך גם ההחלמה ממנו (כמו גם הסיכוי להגברת תופעות הלוואי והסיכונים) אך בכל מקרה הסיכוי לשיפור דרמטי במראה העור עולה לאין שיעור על התכשירים שתקנו ותמרחו לבד.
סוגי פילינג מקצועיים
סוגי הפילינג שיציעו לכם המכון או קוסמטיקאית רפואית כולם יכולים להתבצע אך ורק על ידי מקום מוסמך ומרשה. אל תתפשרו על מקצועיות ורזומה – הפנים שלכם חשובים הרבה יותר.
המבחר הטיפולים הקיים בשוק הוא כדלהלן:
פילינג בעזרת לייזר
פילינג בעזרת קרני לייזר – טיפול שנעשה בהרדמה כללית או מקומית ובו קרן הלייזר הורסת את התאים הניזוקים בעור. הדיוק בעומק החדירה לעור כאן, בניגוד לשאר סוגי הפילינג, הוא רב יותר, וזהו טיפול ההולך ותופס מקום גדול יותר ויותר בתחום בשנים האחרונות.
פילינג בעזרת גלי רדיו
פילינג בעזרת גלי רדיו – גם כאן גלי הרדיו הורסים את התאים בשכבת העור העליונה. זהו טיפול שמתאים בעיקר לאזור הפה ולפגמי עור קלים במיוחד.
פילינג כימי
פילינג כימי – קילוף של העור בעזרת חומצה מיוחדת, הגורמת לכוויה (מכוויה מדרגה ראשונה עד לכוויה בדרגה שנייה).
ריכוזה של החומצה מותאם לעומק העור שאליו היא אמורה לחדור, והפילינג הכימי מחולק לשלוש דרגות: שטחי, בינוני ועמוק.
ככל שפגמי העור קשים יותר, תידרש חדירה של החומצה לשכבות עמוקות ביותר בעור, והדבר ישפיע גם על זמן ההחלמה, אך גם על השיפור במראה.
לבעלי עור כהה מומלץ לבצע פילינג שטחי בלבד, לאחר התייעצות עם רופא, משום שהחומצה נוטה לשנות את צבע העור ובעור כהה ייתכנו כתמי פיגמנטציה.
פילינג מכני
פילינג מכני – עם השתלטותו של מכשיר הלייזר על תחום הפילינג בפרט ושוק הטיפולים האסתטיים בכלל, הולך ופוחת השימוש בפילינג מכני, אך ראוי לציינו.
בעזרת מכשיר שעליו מולבשת אבן משחזת או מברשת מתבצעות תנועות סיבוביות נמרצות שבעצם "מלטשות" את העור ומסירות את שכבתו העליונה.
הסיכונים בטיפולי פילינג
הסיכונים בכל סוגי טיפולי הפילינג נובעים מהסרתה של שכבת העור המגנה: כוויות בדרגה שלישית, צלקות, זיהומים ודלקות.
ההחלמה יכולה לנוע בין מספר ימים במקרה של פילינג שטחי ביותר ועד כמה שבועות טובים.
הטיפול יכול להיות חד-פעמי או חלק מסדרה, תלוי כמובן במה שנזקק לו המטופל. ההימנעות משמש מומלצת בכל מקרה במשך מספר חודשים לאחר הטיפול הסופי על מנת להימנע מהעמקה של כוויות או התפשטות כתמי פיגמנטציה.
למעט במקרה של פגעי עור חמורים, אין סיבה לרוץ ולבצע פילינג עם הופעת הקמטוט הראשון.
ההמלצה היא להתחיל לשקול פילינג רק מגיל 30 ואילך, וגם אז לבצע פילינג שטחי בלבד. בגלל ההמלצה להימנע עד כמה שאפשר מחשיפה לשמש, כדאי לעבור טיפול פילינג בחודשים הקרים של השנה, ולהקפיד להישמע להמלצות המטפלים במהלך ההחלמה, בין שמדובר במריחת משחה אנטיביוטית או הימנעות ממצבי עישון.
ראו גם:
האם לק מסוכן לבריאות?