פוריות, ביוץ, בדיקות ביוץ

פוריות, ביוץ, בדיקות ביוץ

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פוריות, ביוץ, בדיקות ביוץ

פוריות, ביוץ, בדיקות ביוץנושא הפוריות ובעיית פוריות מעסיק אותנו הנשים כאשר אנו מעוניינות למנוע הריון לא רצוי או שאנו מעוניינות להיכנס להריון. הריון לא רצוי ניתן למנוע בעזרת אמצעי מניעה שונים.

הנה הגיע הרגע ואת מעוניינת להיכנס להריון, שאלת הפוריות עולה, האם את מסוגלת להיכנס להריון או לא? ברמה העקרונית לא ניתן לבצע בדיקה שתעיד על יכולתה של אישה להורות, למעשה רק לאחר שאישה הרתה ניתן לומר כי לאישה יש יכולת פריון.

נשים רבות המנסות להיכנס להריון, מגלות כי לא בהכרח בכל קיום יחסי מין במועד הביוץ ניתן להיכנס להריון ולעיתים נדרש מספר ניסיונות.

החשד כי יש בעיות פוריות מביאה לעיתים ללחץ נפשי מיותר, שעלול להזיק בניסיון להיכנס להריון. בדרך כלל 25% מהנשים תתעברנה בחודש הראשון שבו ינסו להיכנס להריון, 60% מנשים תתעברנה במהלך תקופת ניסיון של שישה חודשים. למעשה לאחר שנה של ניסיונות 90% מהנשים תתעברנה.

בדיקת פוריות נעשת רק לאחר מספר ניסיונות רב ובהתייעצות עם גניקולוג. כאשר ידוע על בעיה פיזיולוגית, היסטוריה משפחתית או ניסיונות בעבר, כדאי לספר לרופא כבר בתחילת הניסיונות, לרוב זמן ההמתנה מהניסיון הראשון ועד ההתערבות יהיה קצר יותר.

ביוץ

מחזור האישה מתחלק לשני חלקים. החלק הראשון מתחילת הווסת, כלומר היום הראשון של המחזור החודשי ועד הביוץ. החלק השני הוא מהתרחשות הביוץ ועד קבלת המחזור החודשי.

החלק השני של המחזור מתחיל עם הביוץ ונמשך בממוצע 14 יום עד למחזור הבא. לדוגמה, אם מחזור האישה הוא 26 ימים והמחזור סדיר, הביוץ יתרחש בערך כ- 14 יום לפני המחזור הבא, לכן עליה לספור 12 ימים מיום הראשון של המחזור, במועד זה האישה תבייץ.

לדעת את זמני הביוץ יכול לשמש כאמצעי מניעה טבעי ויעיל במידה ושכחת ליטול גלולות וכדומה.

תחילת הריון

תחילת הריון מתחיל במפגש הביצית והזרע בקרבת יום הביוץ החל בערך באמצע המחזור. תהליך הביוץ חל עם הבשלת הביצית בזקיק הנמצא בשחלה, הביצית מגיחה מהזקיק ובו בזמן נבלעת בפתח הרחב של החצוצרה, לאחר מספר שעות לאחר הביוץ הביצית ממוקמת במרכז החצוצרה ומוכנה להפריה. זמן הביצית המוכנה להפריה הוא בערך 24 שעות.

הזרע יכול להתקיים בגוף האישה ולהמתין לביצית עד יומיים. למעשה נפתח "החלון הפורה" – חלון של מספר ימים לפני הביוץ ועד 24 שעות אחריו, שבו הביצית מופרית. תקופה זו נתפסת בתור תקופת הפוריות, בו קיום יחסי מין יכול להוביל  להתפתחות הריון. מומלץ לקיים יחסי מין מספר ימים לפני הביוץ ובעת הביוץ.

חישוב  הביוץ

חישוב זמן הביוץ מאפשר לדעת מהם הימים הפוריים. הביוץ מתרחש כשבועיים לפני יום הווסת, במידה ומחזור הווסת קבוע תוכלי לחשב את ימי הביוץ ולהיעזר במחשבון ביוץ הנמצאים באתרי האינטרנט ובספרות המקצועית, יש הטוענים כי שיטה זו אינה מדויקת, לכן כדאי לבדוק את מועד הביוץ יחד עם בדיקות נוספות שיאשרו את מועד הביוץ.

דרכים נוספות לבדיקת הביוץ הוא מדידת חום השחר, מקלוני ביוץ המראים על עלית הורמון בשתן, וסימנים המופיעים בהפרשות הנרתיק.

מועד הביוץ

יש נשים המרגישות בזמן הביוץ כאב חד בצד הבטן, הרוב לא יחושו בכאב זה. ניתן לזהות את מועד הביוץ במספר דרכים.

בדיקת הרירית – הדרך הטבעית

הדרך  לזהות את מועד הביוץ הוא הרירית המופרשת מהנרתיק לקראת הביוץ. תוכלי להרגיש כי ההפרשה היא רירית ומעט צמיגית.

כמספר ימים לפני הביוץ הזקיק שמתפתח בשחלה מפריש כמויות גדולות של אסטרוגן, הגורמים לצוואר הרחם להפריש רירית צמיגיה המסייעת לזרע לשרוד בצוואר הרחם ולטפס במעלה הרחם למפגש עם הביצית.

לאחר הביוץ הזקיק יהפוך לגופיף צהוב ויפריש את ההורמון פרוגסרטון, הגורם להפרשה של רירית צמיגה המונעת את הישרדותו של הזרע ברחם. הגופיף הצהוב מפריש את הורמון הפרוגרסון שתפקידו לסייע באחזקת ההריון. במקרה ואין הריון לאחר עשרה ימים לערך הגופיף הצהוב מתפרק.

יתרונה של שיטה זו על פני השיטות האחרות היא שבדיקה זו תבשר לך על בוא הביוץ, בעוד שהשיטות האחרות מספרות לך שאת כעת בביוץ או לאחריו. בעת הופעת הרירית הזרע יכול להתקיים בפתח צוואר הרחם, בעת מעבר הביצית לחצוצרה הזרעים יוכלו לנוע לכוונה לאחר שהביוץ התרחש. תוכלי לאתר את הרירית על ידי בדיקה.

בכל פעם שהינך הולכת לשירותים תוכלי להניח אצבע בפתח הנרתיק, ולהרגיש את ההפרשה. הפרשה שהיא צמיגית ושקופה, הדומה לחלבון הביצה.

מקלוני ביוץ

הגורם לביוץ – הורמון זה המופרש על ידי בלוטת יותרת המוח גורם לשחרור הביצית מהשחלה והפיכת הזקיק לגופיף צהוב, במשך 24 שעות לפני הביוץ רמת ההורמון.

בדיקה זו דומה לבדיקות ההריון הביתיות. כעשרה  ימים מתחילת המחזור יש לאסוף שתן בשעה קבועה, מומלץ כמה שעות לפני מתן השתן להמעיט בשתייה.

עליה בהורמון יצביעו על שני פסים ורודים. החיסרון שבדיקה זו יחסית יקרה במיוחד שהמחזור לא סידר ומועד הביוץ אינו ידוע  LH – דרך נוספת לבדוק את מועד הביוץ הוא מקלוני ביוץ, מקלונים אלו ניתן לרכוש בבתי המרקחת. מקלונים אלו מזהים את העלייה של הורמון ההצהבה.

חום השחר

דרך נוספת היא חום השחר המאפשר לזהות בצורה מדויקת את הביוץ, בתנאי שפועלים נכון. לאחר הביוץ הגופיף הצהוב מפריש את הורמון הפורוגרסון המסייע בהשרשת ההריון.

בעת הפרשת הורמון זה חום הגוף יעלה מעט, מדובר בחצי מעלה.  על מנת לבצע את הבדיקה יש לבדוק את החום בבוקר, לפני שאת קמה מהמיטה. עלית החום תסמל את התרחשות הביוץ. החיסרון בבדיקה זו היא שעלית החום מתרחשת לאחר הביוץ.

ליידי קומפ

ליידי קומפ הוא מד חום המחשב את ימי הביוץ. באמצעות ליידי קומפ תוכלי לחשב את הימים הבטוחים למניעת הריון ואת הימים בו רמת הפוריות שלך גבוהה – על מנת שתוכלי להיקלט.

דגימת רוק

בדיקה יחסית חדשנית היא הערכה לבדיקת ביוץ באמצעות הרוק. לקראת הביוץ רמות האסטרוגן עולות. בהשפעת האסטרוגן ניתן למצוא ברוק ריכוז מלח גבוהה מהרגיל. לאחר הבדיקה  הרוק מתייבש, במידה ויש ביוץ יופיע גביש מלח בצורת עלה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן