טיפולים בתחום בעיות פוריות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בעיות פוריות

בעיות פוריות נפוצות כבר מאות שנים, אך בשנים האחרונות חלה עלייה בשכיחות הנשים והגברים הסובלים מבעיות פוריות, וכיום נמצא שבכ-80% מהזוגות, ניתן לאתר בעיה רפואית הגורמת לקושי להרות.

טיפולים בתחום בעיות פוריות

בעיות פוריות בקרב גברים

בעיות בפוריות הגבר לרוב נגרמות בשל: בעיות בריאות שונות, כמו תת פעילות של בלוטת התריס, סכרת, מחלות אוטואימוניות, מחלות והפרעות גנטיות או מולדות, גידולים סרטניים באשכים, דלקות וזיהומים באיבר המין, אשכים טמירים, מחלות מין, התרחבות וריד האשך (ווריקוצלה) וחשיפה לכימיקלים.

כמו כן, חומרי הדברה, קרינה, סמים, סיגריות, הפרעות ומחלות אשר גורמות לבעיות הורמונאליות ולייצור נמוך של ההורמון הגברי טסטוסטרון, חסימה בצינורות המובילים את הזרע מהאשכים, טראומה או פציעה באשכים או צינורות הזרע.

בעיות פוריות בקרב נשים

אצל הנשים נגרמות בעיות פוריות לרוב בשל: חוסר איזון הורמונאלי, משקל עודף או משקל נמוך מאוד, הפרעות בביוץ, זיהום בלתי מאובחן באגן שפוגע בפוריות, שחלות פובליציסטיות, מחסור ביוד ההכרחי לכניסה להריון, מחזור לא-סדיר, הופעה מוקדמת של תופעות גיל המעבר,  חצוצרות חסומות, ליקויים בהפרשות הורמונים מבלוטת יתרת המוח, חצוצרות מצולקות, קשירת חצוצרות וסיבוכים במהלך ההיריון.

בנוסף, הריון מחוץ לרחם, אנדומיטריאוסיס, "hostile mucus" משמע הפרשה עוינת בנרתיק האישה כנגד הזרע של הגבר, חשיפה לגזים, קרינה, חומרי הדברה, כימיקלים, סמים, עישון, מחלות כרוניות, גנטיות אוואוטואימוניות (לדוגמא: סוכרת, תת פעילות של בלוטת התריס ועוד).

כמו כן, עלולה להופיע גם אצל נשים וגם אצל גברים עקרות או חוסר פוריות בלתי מוסברת ובנוסף, ממחקרים רבים שבוצעו נמצא, שלעיתים הסטרס והלחץ הנפשי בשל הרצון החזק להביא ילד לעולם עלול לגרום להפרעות בפוריות.

מהם הטיפולים לבעיות פוריות?

על מנת לטפל בבעיות פוריות יש צורך לאבחן מדוע נגרמה הבעיה, האם הבעיה קיימת אצל הגבר, אצל האישה או שמדובר בבעיה משותפת.

על מנת לאבחן כל בעית פוריות, יש צורך לקחת היסטוריה רפואית, אישית ומשפחתית גם לגבר וגם לאישה. בנוסף, יש צורך לערוך בדיקות דם לזיהוי מחלות גנטיות, בדיקות דם לבדיקת רמת ההורמונים FSH,LH, רמת ההורמונים השחלתים (פרוגסטרון ואסטרדיול), זיהומים דלקות, מחלות כרוניות ועוד. לעיתים יכולה הסיבה להיות טמונה בתזונה לקויה של אחד מבני הזוג, וניתנות המלצות לגבי תזונה לקראת הריון

בדיקות נוספות – בדיקות הדמיה, צילום רחם וחצוצרות (צילום רנטגן), בכדי לאבחן פגמים בחלל הרחם, לפרוסקופיה, בכדי לאבחן פגיעה בחצוצרות, היסטרוסקופיה, בכדי לאבחן מחלות או פגמים בחלל הרחם (לדוגמא: פוליפים או פגמים מולדים במבנה הרחם, הידבקויות ברחם לאחר ניתוח קיסרי, שרירנים ועוד). אולטרא סאונד, ספירת זרע.

לאחר בירור מקור הבעיה, יהיה ניתן לדעת האם אפשר בכלל לטפל בבעיית הפוריות.
במקרים בהם נמצא שאכן ניתן לטפל בבעיות הפוריות, הטיפולים המוצעים כיום כוללים:

  • ניתוחים לתיקון בעיות מולדות
  • "שאיבת זרע" מתוך האשך, באמצעות ניתוח בשיטות מיקרו-כירורגיות
  • הפריה של הביצית באמצעות שיטה מיקרוסקופית המכונה מיקרומניפולציה
  • תרומת ביצית מאישה אחרת
  • טיפול תרופתי לאישה באמצעות הזרקת הורמונים לעידוד ייצור ביציות או ולעידוד הבשלת ביציות
  • I.U.I (הזרעה מלאכותית), בטיפול זה מוזרק לתוך רחם האישה זרע של בן-זוגה או של תורם זרע
  • הפריה חוץ גופית (I.V.F)
  • הקפאת זרע או הקפאת ביציות לשימוש עתידי
  • הקפאת רקמת שחלה
  • הקפאת עוברים נעשית לאחר שהביצית מופרית בתנאי מעבדה עם זרע, לאחר שהעוברים מתפתחים אפשר להקפיא אותם למשך כמה שנים
  • טיפול באמצעות איקקלומין, תרופה אשר ניתנת לאישה במשך שלושה חודשים ועוזרת בהגברת ייצור ההורמונים בבלוטת יתרת המוח (FSH,LH), מה שאמור לגרום לשחרור של ביצית מהשחלות
  • זריקות הורמונים כגון: גונאל F, פיוריגון או מנוגון

חשוב לדעת, שבמרבית המקרים יהיה צורך להיות בטיפול מספר רב של חודשים ולעיתים רחוקות אף שנים בכדי לפתור את בעיית הפוריות ולהיכנס להריון.

בנוסף, מרבית הטיפולים מאוד יקרים ואינם מסובסדים על ידי קופות החולים. מומלץ להיות מוכנים מראש למסע זה, גם מבחינה גופנית וגם מבחינה נפשית ורגשית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן