הקפאת ביציות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הקפאת ביציות

הקפאת ביציותהשעון הביולוגי מתחיל לתקתק אצל נשים בסביבות גיל 30, הלחץ הפיזי והנפשי למצוא חתן מתאים, להיכנס להריון ולהביא ילדים לעולם לפני שה"בטרייה" בשעון תגמר.

הלחץ מגיע גם מבני המשפחה והסביבה הקרובה וגם מהאישה עצמה שאולי רוצה לחיות עוד מספר שנים בלי ילדים אך חושבת שבעתיד תרצה להיכנס להריון.

במקרים רבים נשים בשנות ה-30 עדיין מחפשות את האביר על הסוס הלבן. בשנים האחרונות, עקב התפתחות מודרנית מדהימה של הטכנולוגיה, ניתן להירגע, לא להיכנע ללחצי החברה וללחצים הפיזיים והנפשיים שהגוף שלנו שולח לנו ופשוט להקפיא את הביציות ולחכות לרגע התאים לך להיכנס להריון ולהביא צאצא לעולם.

מהי הקפאת ביציות?

פרוצדורת הקפאת ביציות הינו הליך הנמצא עדיין בחיתוליו, אך כבר הראה תוצאות חיוביות בעיקר באירופה. הקפאת ביציות עדיין אינה מאושרת בישראל, פרט לחולות סרטן הנזקקות לטיפולים כימותרפיים.

הליך הקפאת הביציות נערך בבית חולים תחת פיקוח רופאים מומחים בתחום הפוריות. על מנת שהביצית תהיה טובה לשימוש עתידי, יש צורך להפרות אותה לפני ההקפאה בזרע, אך ניתן גם להקפיא ביציות ללא הפריה מוקדמת.

שיטת ה"ויטריפיקציה" הינה שיטת הקפאה מהירה של הביציות בטמפרטורה של מינוס 176 מעלות. באמצעות שיטה זו, הופכת הביצית המוקפאת באופן מידי לתא מוצק דמוי זכוכית. הבעיה מתחילה בתהליך ההפשרה, כיוון שהפשרת הביצית עלולה לפגוע בה.

שיטות נוספות בהם משתמשים כיום, כוללות: הקפאת עוברים מופרים, שימור מקטעי שחלות על מנת שיהיה ניתן להשתמש בהם בעתיד לצורך ייצור ביציות והפרייתם במעבדה עם זרע ואז החדרתם לדופן הרחם.

מהם הסיכונים בתהליך הקפאת ביציות?

הסיכונים העיקריים הקיימים עקב הקפאת ביציות כוללים את הסיכונים הקיימים לאישה הנכנסת להריון בגיל מאוחר, כגון: רעלת הריון, מחלות כרוניות, יתר לחץ דם, לידה מוקדמת, סכרת הריון, הפחתה במשקל עוברי ועוד – למרות שבעזרת התפתחות הטכנולוגיה, כיום ניתן לעבור הריון נורמאלי ותקין גם בגיל 42 ואף מאוחר מכך.

כמו כן, ההשכלות הפסיכולוגיות של אישה הנכנסת להריון בגיל מאוחר עלולות להיות מבלבלות, השאלות הרבות שהיא שואלת את עצמה האם היא תהיה אימא בגיל שרוב חברותיה כבר סבתות, כיצד גילה ישפיע על התפתחות החברתית של הילד, האם היא תזכה לראות את הילד שלה מסיים תיכון וכדומה.

למי מיועד הקפאת ביציות?

הליך הקפאת ביציות מיועד:

  • לנשים בגילאי 33 ומעלה.
  • לנשים אשר לא נישאו ומעוניינות להביא ילדים לעולם בעתיד.
  • לנשים אשר מסיבות אישיות מעוניינות לדחות את הריונן למועד מאוחר יותר.
  • לנשים החולות בסרטן, כיוון שטיפולי הכימותרפיה, רדיותרפיה וטיפולים אחרים למחלת הסרטן עלולים לפגוע בביציות ובשחלות ולגרום בעתיד למצב של אי פוריות.
  • לנשים עם בעיות פוריות, אשר אינן מצליחות להיכנס להריון בדרך הטבעית, ניתן להקפיא את הביציות שלהן, להפרות אותם מחוץ לרחם ואז להחזירן לרחם מופרות.
  • לנשים המעוניינות לתרום את הביציות המוקפאות שלהן בעתיד.

המצב בישראל בתחום הקפאת ביצית

בישראל כרגע,  ניתן להשתמש בהקפאת ביציות רק בבתי חולים מרכזיים, רק לנשים חולות סרטן המעוניינות לשמר את הביציות לעתיד ורק במסגרת מחקרית. בימים אלו, מתקיים דיון עם משרד הבריאות, האם לאפשר לנשים המעוניינות להרות בעתיד ועדיין לא מצאו את בחיר ליבן להקפיא את הביציות שלהן על פי חוק. מתן אישור ממשרד הבריאות, תאפשר בין היתר, להקים מאגר ביציות מוקפאות לנשים המעוניינות לתרום את הביציות שלהן בעתיד לנשים אחרות אשר אין ביכולתם להרות.

מחוץ לישראל, בארצות הברית והרבה מדינות באירופה, קיימים מאגרי ביציות מוקפאות מרובים, המאפשרים טיפולי הפריה עם ביצית מוקפאת לנשים אשר אין ביכולתם להיכנס להריון. מכיוון שביציות יכולות להישאר בהקפאה בערך 100 שנים, בעתיד יהיה ניתן להפרות ביציות מוקפאות מאמהות שכבר הלכו לעולמן ובכך להמשיך את השושלת המשפחתית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: