נחירות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

נחירות

נחירותחזרת מיום עבודה ארוך, כל מה שאת רוצה זה ללכת לשכב במיטה הרכה והנעימה, לעצום את העיניים ולישון בשקט ובשלווה לאחר עוד יום מפרך בעבודה, בלימודים, עם הילדים וכדומה.

אך למרבה הצער, בן זוגך סובל מבעיית נחירות קשה, אשר לרוב מתחילה כחצי שעה אחרי ששקעת בשינה עמוקה ומתוקה, את מתעוררת שוב ושוב בכל לילה, מעירה, אולי קצת בועטת בבן זוגך, מבקשת, מתחננת שיפסיק לנחור, אך ללא מענה, בן זוגך יישן לידך שינה מתוקה אך מרעישה ומתסכלת בשבילך, את כבר לא תשני טוב עוד לילה.

למרות שנמצא ש-50% מהאוכלוסייה הכללית נוחרים בלילה, הגברים נוחרים יותר מנשים ובעיקר בגילאים 40 ומעלה. מי שנמצא סובל מכל עניין הנחירות הן הנשים ובסופו של דבר, אחד מבני הזוג צריך ללכת לישון על הספה או בחדר אחר, רק כדי לקבל קצת שקט ושלווה וכמה שעות של שינה איכותית.

בעיית הנחירות הינה בעיה שכיחה ומוכרת, אשר בנוסף לכך שהיא עלולה לגרום לבעיות פיזיולוגיות או להתריע בפני בעיות ומחלות אחרות בגוף, היא גם פוגעת בזוגיות עם בן או בת הזוג, שלמרות כל אהבה והמאמצים, עם חלוף השנים, פשוט הנחירות הופכת לבלתי נסבלות.

אז לפני שעוברים חדר, בועטים בבן זוג או אפילו שוקלים גירושים, דעו שיש פתרון לבעיית הנחירות, אשר יכול להחזיר את השקט והשלווה לשנת הלילה ולמנוע מריבות במערכת היחסים הרומנטית.

נחירה מוגדרת כהפקת רעש צורם ולא נעים במהלך השינה, עקב בעיה, מחלה או הפרעה אשר גורמת לחסימה חלקית או מלאה בלוע, גרון או דרכי נשימה בכלל. עוצמת הנחירות משתנה מאדם לאדם בהתאם לרמת ההפרעה, גיל, מין ומחלות נלוות ובנוסף, נמצא שאדם עייף יסבול יותר מנחירות קשות.

מהם הגורמים לנחירות?

הגורמים לבעיית הנחירות הינם רבים ומגוונים ועלולים להתרחש עקב:

  • בעיות, מחלות או הפרעות מולדות או נרכשות, כגון: חיך רפוי, חסימה באף, מחצית אף עקומה, שקדים מוגדלים, ענבל ארוך מדי, לשון גדולה וכדומה
  • עישון סיגריות אקטיבי וגם עישון פאסיבי
  • מחלות אקוטיות, כגון: הצטננות, שפעת, גודש באף, אלרגיות, אסתמה
  • אלכוהול
  • השמנה
  • לקיחת תרופות הרגעה לפני השינה
  • הפרעות שינה, כגון: דום נשימה בשינה. הפרעה זו בנוסף לכך שגורמת לתסמין הנחירות, עלולה גם לסכן את חיי האדם, שכן במהלך השינה מפסיק האדם לנשום למספר שניות וכתוצאה מכך הוא נמצא בקבוצת סיכון גבוהה לפתח יתר לחץ דם, שבץ וכדומה.

כיצד ניתן לטפל בבעיית נחירות?

הטיפול בבעיית נחירות גם יעזור לאדם לשפר את איכות החיים והשינה, גם יעזור למנוע התפתחות מחלות העלולות לסכן את חייו או לטפל בהפרעות קיימות וגם יעזור לו לשפר את מערכת היחסים עם בן או בת זוגתו ובכך למנוע מריבות, שינה על הספה בסלון ואף גירושים.

הטיפול ההתחלתי תלוי בגורם הראשי שגרם לבעיית הנחירות ותחילה מומלץ לנסות לשנות את סגנון החיים ולהמעיט בצריכת אלכוהול, עישון סיגריות, ירידה במשקל הגוף, הימנעות מלקיחת תרופות הרגעה לפני השינה, שינה על צד הגוף במקום על הגב, שימוש בכריות או עזרים נוספים אשר אמורים לעזור במניעת הנחירות.

במקרים בהם לאחר ששינה האדם את סגנון חייו ועדיין הנחירות ממשיכות ניתן לנסות למצוא פתרונות זמניים או לחילופין באמצעות ניתוח לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

הטיפולים הקיימים כיום כוללים:

  • מסכת אוויר בלחץ חיובי (CPAP)
  • טיפול בגלי רדיו
  • ניתוח פלסטי של החיך הרך והענבל (UPPP)
  • ניתוח אף לתיקון מעברי האוויר ויישור המחיצה
  • ניתוח לייזר

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: