הדרך אל האושר רצופה בקשיים ובמשברים. מערכת יחסים מורכבת משני אנשים, שהם שני עולמות שונים, שהחליטו לחיות ביחד בעולם אחד, זוהי לא החלטה קלה אך בהחלט אפשרית, בכל מערכת יחסים זוגית ישנן עליות וירידות, ישנם זוגות אשר מתעלמים מבעיות אלו ובעקבות כך גוררים בעיות חדשות של בגידות, מריבות, כעסים, מתחים וכדומה.
אך ישנם זוגות שרוצים להמשיך את החלום ולחיות באושר, אהבה והרמוניה למרות כל הקשיים. אם אנשים היו מתגרשים אחרי כל מריבה או קונפליקט במערכת היחסים, כולם היו גרושים כיום.
כמובן שהדרך הקלה ביותר היא להרים ידיים ולוותר, אך קיים פתרון לזוגיות מאוזנת, טובה, מאושרת ואוהבת גם אחרי שנות נישואין מרובות.
מהו טיפול זוגי ?
טיפול זוגי הוא טיפול פסיכולוגי– פסיכותרפי, אשר באמצעותו ניתן לפתור בעיות וקונפליקטים שונים הקיימים במערכת הזוגית, כגון: בעיות מיניות, רגשיות, כספיות וחברתיות.
טיפול זוגי יכול להועיל גם לזוגות מאושרים, אשר לא קיימים אצלם בעיות. ובאמצעות הטיפול הזוגי הם יוכלו לשפר את הזוגיות שלהם. המטפל מהווה ערוץ תקשורת פתוחה בין בני הזוג, זהו ה"מקום הבטוח" שלהם, בו יוכלו להגיד כל אשר עולה על דעתם. טיפול זוגי נמשך בדרך כלל כ- 15 פגישות. בסופו של הטיפול יתרחשו אחת מהאופציות הבאות:
- בזכות הטיפול, הזוג פתר את המשבר בחיי הזוגיות שלהם וקיבל מיומנויות להתמודד עם בעיות ומשברים בהמשך.
- בזכות הטיפול, הזוג הבין שקיימת חוסר התאמה ואין ביכולתם לגשר על הפערים ביניהם, ולכן מומלצת תקופת פרידה לצינון הקשר ובחינתו מחדש.
- הטיפול לא הועיל, והזוג יצא מהמפגשים כמו שנכנס, ללא פתרון ומוצא לבעיותיהם.
למי מיועד הטיפול הזוגי?
הטיפול הזוגי מיועד לזוגות אשר:
- רוצים לשפר ולטפח את הזוגיות שלהם ואת נתיבי התקשורת ביניהם.
- הזוגיות הגיעה למבוי סתום ואין עם מי לדבר, וישנם וויכוחים, מריבות וצעקות על בסיס יומיומי.
- בעיות כלכליות גרמו למשבר בזוגיות (לחתום על הסכם ממון או לא לחתום, בעיות כלכליות בגידול הילדים, הוצאות כספיות שוטפות ועוד).
- המראה החיצוני של אחד מבני הזוג השתנה (השמנה) וקיימת חוסר משיכה.
- הפרעות בחיי המין ( אין אונות, שפיכה מוקדמת, חוסר חשק מיני, בגידות וכו).
- בעיות עם הילדים וחוסר הסכמה כיצד להתמודד איתם.
- פערים בהתפתחות האישית.
- אחד מבני הזוג "מכור" לעבודה ומשקיע פחות זמן במערכת היחסים.
- דיכאון של אחד מבני הזוג.
- משברי גיל.
- חיכוכים ומריבות עם המשפחה המורחבת.
מהם סוגי הטיפול הזוגי?
- טיפול זוגי משותף: בו משתתפים שני בני הזוג.
- טיפול אישי: בו נמצא רק אחד מבני הזוג והשני משתתף מדי פעם.
- טיפול אישי- זוגי: בו מטופלים שני בני הזוג בזמנים שונים על ידי אותו מטפל או על ידי מטפל שונה.
- טיפול קבוצתי: בו מטופלים בו במקביל מספר זוגות הסובלים מקונפליקטים ומשברים דומים ועל ידי כך ניתן לקבל פידבקים חיובים ושלילים מחברי הקבוצה.
איפה מוצאים מטפל זוגי?
ניתן לקבל טיפול זוגי בכל אחד ממרכזי בריאות הנפש הפזורים בארץ, בקופות החולים על די קבלת הפנייה מרופא המשפחה או על ידי מטפלים פרטיים.
בבחירת מטפל פרטי, מומלץ לבדוק האם המטפל עבר הכשרה בנושאי טיפול זוגי והאם יש לו הסמכה ותעודות של מטפל. (עובד סוציאלי, פסיכולוג, פסיכיאטר). לאיתור מטפל זוגי מתאים באזור מגוריכם ניתן להסתייע באתר מענה – טיפול זוגי
מטפלת זוגית נוספת מומלצת היא חגית ורד המציעה טיפול זוגי. כמו כן, ניתן להתייעץ עם חברים או מכרים אשר מכירים מטפל זוגי טוב עם המלצות.
הצלחת הטיפול תלויה ברצון שני בני הזוג לגשר על הפערים ולפתור את הקונפליקטים והמשברים ולהמשיך לחיות ביחד באושר, הרמוניה ואהבה.