דלקת גרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת גרון

דלקת גרון דלקת גרון יכולה להיגרם כתוצאה ממספר סיבות, כגון זיהום בקיר האחורי של הגרון, כתוצאה מהידבקות בווירוס או בחיידק, כתסמין של שפעת או הצטננות או כסיבוך של זיהומים אחרים כגון דלקת אוזניים חריפה.

לעיתים מלווה דלקת בגרון בזיהום בשקדים (tonsillitis), הנמצאים בתווך בין חלל הפה ללוע והגרון.

תסמינים של דלקת גרון

דלקת גרון מתאפיינת בכאב ותחושה צריבה בגרון בעיקר בעת בליעה. בבדיקה גופנית האזור לרוב יהיה אדמומי ונפוח. במצבים מסוימים תיתכן התפתחות של מוגלה בגרון ובשקדים, הנגרמת כתוצאה מהיצטברות של חיידקים (כגון סטרפטוקוק) או לעיתים וירוסים ( כמו במצב  של מחלת הנשיקה).

שכיחות המחלה גבוהה בעונות מסוימות ובמרבית קבוצות הגילאים. נראה כי המצב מעט נפוץ יותר בקרב ילדים ובני נוער.

ניתן לחלק את התסמינים של דלקת גרון לתסמינים מקומיים ומערכתיים. בהתאם לשילוב הסימטפטומים ניתן לעיתים קרובות, לקבל מושג לגבי מקור הבעיה העיקרית ממנה סובל החולה:

• צינון המלווה בדלקת גרון – תגרום לתסמינים נוספים כגון צינון, שיעול, חום נמוך ( סביב 37.5) וכאבי ראש.

• שפעת המלווה בדלקת גרון – החולה יתאר חולשה, עייפות כאבי שרירים וחום גבוה.

• מחלת הנשיקה המלווה בדלקת גרון – לרוב דלקת הגרון תהיה חריפה וחמורה למדי. בנוסף לכך, לא תהיה תגובה למתן טיפול אנטיביוטי ופרק הזמן בו מתרחשים התסמינים הוא גבוה יותר ומגיע בחולים מסויימים למספר שבועות.

תסמינים נוספים של מחלת הנשיקה כוללים עייפות רבה, התנפחות מקומית של בלוטות הלימפה הצוואריות, חום גבוה ובמקרים מסויימים הגדלה של הטחול ואף של הכבד.

אבחון דלקת גרון

במרבית המקרים בדיקה גופנית והתסמינים הקיימים מהווים מידע מספק לאבחון דלקת גרון. כאשר קיים ספק לגבי מקור הבעיה ניתן לבצע משטח גרון, אשר באמצעותו ניתן לקחת תרביות ולמצוא את מקור הזיהום.

טיפול בדלקת גרון

• טיפול קונבנציונאלי –  בהתאם למקור המזהם, יתכן והרופא ימליץ על נטילת אנטיביוטיקה מתאימה למשך מספר ימים (כאשר הסיבה לדלקת הגרון היא חיידקית). במקרים בהם נגרמת דלקת הגרון כתוצאה מווירוס או בשל צינון, מומלץ על טיפול תומך בלבד הכולל מנוחה ושתייה מרובה.

בכדי להקל על הכאב ולהפחית את רמת הדלקתיות באזור, ניתן להשתמש במי מלח או לחילופין בסוכריות מציצה המכילות חומר מחטא. במידה ומדובר בכאב גרון כחלק מתסמינים של שפעת, ניתן למנוע זאת להבא על ידי חיסון נגד שפעת.

תוספי תזונה – אכילת מזונות (לדוגמא מוצרי חלב למינהם) או נטילת טבליות עשירות "בחיידקים טובים" כגון lactobacillus עוזרת לשיפור פעילות המעיים התקינה ולמניעת דלקות מעיים. מחקרים שבוצעו בתחום הראו כי מניעת דלקתיות במעיים מפחיתה את הסיכון ללקות בצינון ובשפעות.

שימוש בדבש יכול לסייע בהפחתת שיעול וצריבה בגרון, מחקר שפורסם בשנת 2007 הראה כי שימוש בדבש בילדים חולים לפני השינה, מפחית תסמינים של שיעול וגירוי בגרון יותר מאשר שימוש במשאפי סטרואידים. תוסף תזונה נוסף הנמצא כמסייע הוא אבץ, היודע כמשפר את פעילותה התקינה של מערכת החיסון.

• שימוש בצמחי מרפא או תרופות סבתא – שימוש בצמחי מרפא יכול לתרום רבות לשיפור הפעילות של מערכת החיסון ולכן יכול לעזור כטיפול משלים לדלקת גרון. לאור העובדה כי עלולות להתרחש אינטראקציות בין צמחי מרפא לתרופות נוספות אותן לוקח החולה, מומלץ יהיה להיוועץ ברופא לפני שימוש בהם.

צמחי מרפא נפוצים לשימוש בדלקת גרון:

•    צמח האכניציאה – ידוע כמסייע להילחם בשפעת ובצינון.
•    צמח הגי'נסנג – מספר מחקרים מצאו כי צמח זה יכול להפחית תסמינים של צינון
•    שמן אקליפטוס – עוזר בעיקר בהפחתת שיעול , המוביל לצריבה בגרון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.