מחלת הנשיקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלת הנשיקה

מחלת הנשיקהמחלת הנשיקה או בשמה הרפואי הנכון "מונוקלאוזיס זיהומית" היא מחלה ויראלית הנגרמת על ידי וירוס בשם אפשטיין בר –EBV. לוירוס יש יכולת לחדור אל תאים במערכת החיסון שלנו הנקראים תאי B ולהתגורר בו לתקופת ארוכה.

הווירוס איננו פוגע בתא אליו הוא חודר, להפך הוא מנצל את התא למטרותיו הוא. התא שאליו חדר הווירוס נחשב כתא מודבק. ברוב המקרים הוירוס ישאר בתא במשך כול ימי חייו של התא. ברוב התאים אליהם יכנס הוירוס, הוא יישאר רדום, כלומר לא יבצע כול פעילות "מבצעית" שעלולה לגרום להתפתחות של מחלה.

בתאים שבו הוירוס יחשב לפעיל, תתבצע הכפלה של הוירוס ולאחר מכן יציאה של הכפיל אל עבר תא אחר. בכדי להשלים את ההכפלה במלואה ישתמש הוירוס במספר חלבונים השייכים לתא עצמו, למשל חלבוני מעטפת התא ואחרים.

בחלק מתאי הגוף המודבקים בוירוס לעיתים תתבצע הפרשה חוץ תאית לאורך תקופה ארוכה, למשל תאי מערכת הנשימה, כגון תאי הפה ומערכות הנשימה העליונות והתחתונות אשר מהם, דרך הרוק, יופרש כמעט כול הזמן גם הוירוס. בדרך זו תתבצע הדבקה של אדם המודבק לאדם שתאיו אינם מכילים את הוירוס הנ"ל.

חשוב לציין שלא בכול המקרים שבהם תהיה כניסה של וירוס האפשטיין בר (וכאן אגב המקום להזכיר שישנו וירוס נוסף ממשפחת ההרפס שיכול לגרום למחלת הנשיקה והוא הCMV) אל תאי הגוף, האדם ידבק במחלת הנשיקה, מכיוון שבהרבה מאוד מקרים המחלה עלולה לא לקבל ביטוי או להופיע כמחלת חום קלה וקצרה ולא יותר מכך.

הידבקות במחלת הנשיקה

ניתן להדבק במחלת הנשיקה על ידי מגע עם הפרשות הפה של אותו אדם שנדבק, כמו במקרים של חלוקת בקבוק שתייה משותף במהלך אימון ספורט, או במקרה הפשוט יותר, באמצעות נשיקה. לאחר שתתבצע הדבקה, יבצע הווירוס תקופת דגירה לצורך "התארגנות בגוף החדש " ולאחר מכן יצא לפעולה.

מחלקת הנשיקה – תסמינים

תסמיני מחלת הנשיקה הם: חום,הגדלת בלוטות הלימפה וכן דלקת בגרון. הסימנים הללו ישארו בממוצע בין שבוע אחד לחודש, כאשר החום יכול להופיע גם כחום גבוה וגם כחום לא גבוה. תסמינים נוספים שעלולים להופיע: הגדלה של הכבד והגדלה של הטחול, ירידה בתאבון, נקודות אדומות על החיך, צהבת קלה ופריחה על אזורים שונים בגוף.

אבחון מחלת הנשיקה

אבחון מחלת הנשיקה יהיה על בסיס הסיפור הרפואי, התסמינים אותם יציג החולה ובדיקות המעבדה. בדיקות המעבדה של חולת המחלת הנשיקה עלולות להראות לנו עלייה בספירת כמות הכדוריות הלבנות ועלייה בספירת תאי הלימפוציטים (מעל 60 אחוז).

לרוב, ימצאו גם אחוזים גבוהים של תאי לימפוציטים לא אופייניים בדם. במקרה של הדבקות תאי הכבד בוירוס תחל עלייה באנזימי כבד. ירידה בספירת טסיות הדם עלולה להופיע, אולם לא בכול המקרים. מדידי דלקת נוספים בבדיקת הדם שלרוב יהיו גבוהים הם  שקיעת הדם ורמת חלבון ה CRP. ניתן לברר בוודאות ניתן לאתר נוגדי בדם לאותם וירוסים הגורמים למחלה.

טיפול במחלת הנשיקה

הטיפול מחלת הנשיקה הוא אינו קונקרטי. קיימות תרופות שעלולות להפחית את הסימפטומים או פעילות הוירוס בתוך הגוף. התרופה אציקלוביר (זובירקס) מעכבת את פעילות חלוקת הוירוס בתוך התאים, אולם אין היא משפיעה של התסמינים.

מי שגם עלול להפחית את הסימפטומים הם הסטרואידים, אולם ברוב המקרים אין צורך להשתמש בהם, מכיוון שהתסמינים חולפים לבד.

מחלת הנשיקה – סיבוכים אפשריים

ישנם מספר סיבוכים שיכולים להופיע כתוצאה מהמחלה. הם אינם שכיחים, אבל צריך לשים אליהם לב: עייפות ותשישות כרונית היא אחת מהתסמינים המלווים את מירב החולים במחלה הזו, אולם תסמין זה עובר לאחר מספר חודשים.

במקרים של הגדלה משמעותית של השקדים עלול להווצר מצב מסוכן של חסימת דרכי הנשימה. סיבוך אחר די נדיר במחלת הנשיקה הוא קרע של הטחול. המצב עלול להוביל לדימום פנימי וזהו מצב מסכן חיים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: