גלולות והשמנה

גלולות והשמנה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולות והשמנה

גלולות והשמנההשאלה הסובבת סביב גלולות למניעת הריון נותרת נצחית: האם גלולות גורמות להשמנה?
נשים רבות חוששות מעלייה במשקל, דבר שמביא להפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון או לשימוש באמצעי מניעה אחרים, האם זה באמת כך?

בנוסף לאמונה הרווחת הזו, מסתובבים לא מעט מיתוסים על גלולות נגד הריון וקשה לדעת מה מתוך כל זה באמת נכון.

האם גלולות באמת גורמות להשמנה?

מחקר חדש שפורסם במגזין “Human Reproduction” טוען כי למרות חששן הגדול של נשים, גלולות למניעת הריון אינן גורמות להשמנה. נהפוך הוא, לפי המחקר שימוש בגלולות למניעת הריון אף גורם לעלייה קלה בקצב חילוף החומרים.

בסופו של דבר יכול להביא לידי ירידה במשקל ובאחוזי השומן בגוף. הדעה הרווחת שגלולות מעלות במשקל הודות להעלאת רמת ההורמונים בגוף נכונה באספקטים מסוימים. זאת במידה והגוף לא מתרגל לסוג הספציפי של הגלולות ואת מרגישה כבדה יותר.

במידה וזה אכן כך, גשי לרופא נשים שימליץ לך על גלולות אחרות. בשוק היום קיים מגוון רחב של גלולות עם ויסות הורמונאלי שונה בהתאם לצרכים שלך וחשוב להתאים את הגלולה לגופך.

איך נוצר המיתוס? מה מתוך כל זה באמת נכון?

גלולות סטנדרטיות למניעת הריון, הנקראות גלולות משולבות, מורכבות משני הורמונים – פרוגסטרון ואסטרוגן. תפקידו של הורמון הפרוגסטרון הינו למנוע הפרשה של גונדוטרופינים על ידי המוח, אשר תפקידם להפעיל את השחלות ועל ידי כך מונע את פעולת הביוץ; בעוד האסטרוגן מסייע לו בפעולה זו.

המטרה כיום הינה ליצור גלולות בעלות מרכיבים טבעיים ככל הניתן ועל ידי כך להפחית משמעותית את תופעות הלוואי שנוצרות עקב נטילת גלולות.

מה שעושה את עיקר ההבדל בין תופעות הלוואי של הגלולות הישנות לבין אלה החדשות, היא הפחתה משמעותית של מינון הפרוגסטרון והאסטרוגן.

למרות יעילותן הרבה של הגלולות במניעת הריון לא רצוי, יש להן כמובן תופעות לוואי כאלה ואחרות שיש לקחת בחשבון, מכיוון שבנוסף להשפעתם על מערכת הרבייה משפיעים ההורמונים המרכיבים אותן גם על מערכות אחרות בגוף.

בין תופעות הלוואי שעלולות להיווצר בשל נטילת גלולות הן עלייה בלחץ הדם, דלקות בוורידים, קרישי דם, עלייה בשיעור התחלואה של כיס המרה, גודש בשדיים, דימום בין ויסתי, שינוי בעור, כאב ראש, בחילות, הקאות, שלשולים, ובנוסף – יכולה להיווצר הצטברות של נוזלים בגוף, שבסופו של דבר עלולה להוביל לעלייה במשקל.

אם הדבר אכן קורה, יש להחליף את הגלולה אותה את נוטלת בגלולה בעלת שיעור נמוך או שונה של מרכיב הפרוגסטרון.

כמו כן הגלולה מותאמת לאורח החיים של האישה ולפיזיולוגיה שלה, כדוגמת נשים מעשנות, ולכן חשוב להתאים את הגלולה הנכונה ביותר לכל אישה ואישה. אם את נוטלת את הגלולה הנכונה בשבילך, אין שום סיבה לעלייה כלשהי במשקל גופך.

אילו אמצעים למניעת הריון נוספים קיימים?

בשוק היום מוצעים מגוון רחב של אמצעי מניעה נוספים מלבד גלולות. כדאי להתעדכן ולוודא שאמצעי המניעה שבחרת הכי נוח ובטוח עבורכם.

אמצעי נוסף למניעת הריון הוא, ראשית, הקונדום, שהינו אמצעי מניעה זמין, נוח, ויחסית בטוח. כמו כן ניתן לעשות התקן תוך רחמי, אך הדבר מומלץ רק לנשים אחרי לידה אחת לפחות.

נוסף על אלו ישנם הדיאפרגמה, הקונדום הנשי, הכובעון הצווארי והטבעת – כל אלו אמצעים פנימיים, חודרניים. יש שבוחרים גם להשתמש בשיטות טבעיות או לחילופין חומרים קוטלי זרע.

היופי בגלולות הוא שהן אינן חודרניות, השפעתן על הגוף היא מינימלית (מבחינת ההשפעה ההורמונאלית, מרבית אמצעי המניעה האחרים גם הם בעלי השפעה הורמונאלית). כמו כן, ניתן לשלב אותן עם אמצעי הגנה אחר, כקונדום או חומרים קוטלי זרע.

 

ראו גם:

דיאטת סירטפוד – הכירי את הדיאטה שבזכותה הזמרת אדל השילה 20 קילו!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן