אנגינה פקטוריס

אנגינה פקטוריס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אנגינה פקטוריס

אנגינה פקטוריסאנגינה פקטוריס, או בשמה השני תעוקת חזה, הוא השם הניתן לכאב חזה חד וחזק הנגרם בגלל איסכמיה של שריר הלב.

איסכמיה היא חוסר אספקת חמצן, הנגרם בגלל חסימות בעורקים הכליליים המזינים את שריר הלב, בדרך כלל בעקבות טרשת עורקים.

הכאב מופיע ברוב המקרים אחרי מאמץ, והוא מצביע על כך שקיים עורק מסויים החסום בכ-75% מקוטרו.

לדוגמא, אדם המתלונן על כאבים בחזה לאחר שעלה במדרגות כנראה סובל מתעוקת חזה.

תסמינים של אנגינה פקטוריס

הסממנים הקלאסיים של אנגינה פקטוריס כוללים כאב חד בחזה, בידיים ובלסת, לחץ בחזה, חולשה, בחילה, סחרחורות וקשיי נשימה. כמו כן, לפעמים החולה ירגיש שריפה בגרון והרגשת מחנק אדירה.
ניתן לחלק את אנגינה פקטוריס ל-3 סוגים עיקריים, שלכל סוג מאפיינים ייחודיים אחרים:

  • אנגינה יציבה – כאשר הכאב מופיע אך ורק במאמץ, נגרמת מחסימת העורקים הכליליים לאחר טרשת עורקים. אחד הסימנים הייחודיים לאנגינה יציבה הוא ירידה במקטע ST באק"ג בזמן ההתקף. זוהי תעוקת הלב הנפוצה ביותר, ומופיעה אצל רוב החולים הסובלים מאנגינה.
  • אנגינה על שם Prinzmetal – נקראת גם Vasospastic, וזוהי אנגינה המופיעה במנוחה ומחמירה במאמץ. באנגינה מסוג זה נראה עלייה במקטעי ST באק"ג.
  • אנגינה בלתי יציבה – מוגדרת כסיבוך של אנגינה יציבה, ומופיע במאמץ קל ולפעמים גם במנוחה. האנגינה הבלתי יציבה היא מצב חמור ביותר העלול להוביל להתקפי לב ובעיות נוספות, ודורש טיפול מיידי.

אבחון אנגינה פקטוריס

כאמור, ניתן לאבחן אנגינה פקטוריס בעיקר על פי הסימפטומים: כאבים חדים בחזה אחרי מאמץ. בנוסף, ניתן לבצע בדיקות נוספות כאשר האבחנה אינה ברורה או שלא בטוחים בה:

  • אק"ג – כאמור, ניתן לזהות שינויים באק"ג של חולי תעוקת לב, בעיקר במקטע ST. שינויים אלה מופיעים רק בזמן ההתקף, וכדי "לתפוס" אותם עושים לפעמים את בדיקת האק"ג במאמץ.
  • צנתור – מכניסים צנתר אל תוך הלב דרך הירך או היד, ובעזרתו מזריקים חומר ניגוד אל הלב. בעזרת החומר, ניתן להסתכל על כלי הדם הכליליים ולאמוד את תקינות זרימת הדם בהם וכך לאבחן רמת חסימת העורקים.
  • בדיקות דם – עוזרים לאתר גורמי סיכון כמו כולסטרול גבוה או סוכרת וכך להזהיר את החולה מפני מחלת לב מתקרבת.

טיפול באנגינה פקטוריס

מטרת הטיפול באנגינה פקטוריס היא בעיקר להקל על הסימפטומים ולמנוע התקפים נוספים. כמו כן, אנגינה פקטוריס היא נורת אזהרה בקשר להתפתחות מחלות לב אחרות ויש צורך בטיפול ארוך טווח על מנת למנוע את ההתקדמות הזו.

הטיפול המיידי באנגינה פקטוריס הוא ניטרוגליצרין – זוהי תרופה שמרחיבה באופן מיידי את העורקים וגורמת להקלה במצב ולשיפור מהיר של אספקת הדם אל הלב. התרופה ניתנת כתרסיס, או ככדור מתחת ללשון וגורמת לשיפור במצב תוך מספר דקות. ולכן, אנשים הסובלים מאנגינה פקטוריס אמורים לשאת עמם את הכדור, כדי שבמקרה הצורך יוכלו להשתמש בו להקלה על המצב.

יש לזכור שהטיפול בניטרוגליצרין הוא להקלה מיידית בלבד, והשפעת התרופה קצרה ביותר. לאנשים הסובלים מתעוקת לב יש צורך גם בטיפול ארוך טווח, המושג על ידי מתן תרופות שונות, צנתורים ואף ניתוחי מעקפים.

אנגינה פקטוריס – טיפול אלטרנטיבי

טיפול הרפואה המשלימה באנגינה פקטוריס מתמקד בעיקר בשלב המניעה וכולל טיפולים להפסקת עישון, שיפור תזונה, הורדת השומנים בדם וכדומה.

הטיפולים המשלימים הפופולאריים ביותר באנגינה פקטוריס הוא בניית תכנית תזונתית האמורה לעזור לשיפור הלב תוך מתן דגש על סוגי מזון מסויימים כמו דגים ואגוזים, תרפיות שונות להקלה על מתחים וטיפול בעזרת צמחי מרפא שונים העוזרים לשיפור זרימת הדם.

חשוב לזכור שטיפולי הפרואה המשלימה אמורים להגיע בנוסף לטיפול הקונבנציונלי ולא במקומו, וברוב המקרים השינוי הזה באורח החיים אכן עוזר לשיפור המצב.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן