דולה תומכת הריון

דולה תומכת הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דולה תומכת הריון

בימים עברו לידה היתה מתרחשת בבית. ברגע הלידה היו רצים לקרוא למיילדת פרטית, לצד המיילדת היתה אישה נוספת שתמכה ביולדת, עזרה לה בכל ציר וציר, הרגיעה את היולדת והקלה על הכאבים.

דולה תומכת הריוןמהי דולה?

דולה היא תומכת לידה במהלך הלידה ואחריה. תפקיד הדולה במהלך הלידה לתת תמיכה אישית ליולדת. תמיכה זו באה לידי ביטוי במובן הנפשי והפיזי, להקל על כאבים, להסביר את מהלך הלידה, לקראת מה הולכת היולדת בכל שלב ושלב בלידה ועוזרת בקבלת החלטות של בני הזוג או היולדת בשלבי הלידה.  דולה משמשת כתומכת גם לאחר הלידה בנושא הנקה וטיפול בתינוק.

דולה היא תומכת לידה העובדת בבתי החולים בארץ ובבתים פרטיים. הדולה עובדת בשיתוף עם הצוות של בית החולים, הכשרת הדולה היא כמסייעת ליולדת. אין לדולה הכשרה רפואית ואין היא מיילדת. לכן אין היא מבצעת בדיקות וגינאליות, אינה מבצעת בדיקות מעקב אחר הלידה, אינה מטפלת בתינוק או כל התערבות אחרת בלידה.

הדולה נכללת במסגרת השיטות להקלת כאבים בלידה, כמו גם לחצים ומתחים – הדולה נמצאת בלידה למען היולדת להקל עליה מבחינת כאבים, לתת עצות נכונות בכל שלב, להרגיע  את היולדת ולהוריד מתחים מיותרים. גם במקרים בהם  היולדת לוקחת אפידורל בלידה, הדולה מסייעת ליולדת בשלב הלידה, מסייעת בנשימות ובזמן הלחיצות. ישנם מקרים שגם לאחר לקיחת האפידורל עדין יש כאבים, הדולה תסייע בהפחתת הכאבים בזמן הצירים.

מחקרים מראים כי השימוש בדולה בזמן הלידה הביאו ללידות יותר קצרות, חלקן לא נזקקו למשככי כבאים במהלך הלידה, פחות ניתוחים קיסריים או לידות מכשירניות או כל התערבות רפואית אחרת. היולדות מדווחות כי עברו חווית לידה חיובית והיילודים נולדו במצב טוב יותר.

דולה ובן הזוג

יולדות רבות חוששות כי דולה הנמצאת בחדר הלידה תיצור מצב של מניעת הפרטיות עם הבן הזוג או תביא למצב שבו בן הזוג מרגיש מיותר בחדר הלידה. חששות אלו הם מוטעים, דולה בזמן הלידה מלווה את הזוג בחדר הלידה.

תפקיד הדולה להשרות את האווירה הנינוחה בחדר, היא תומכת בך ובבן הזוג. הדולה דואגת לשלבי הלידה ובכך מאפשרת לבן הזוג להיות לצידך ללא הפרעות במהלך הלידה.

הדולה תומכת בבן הזוג ומדריכה אותו כיצד לסייע לך, כיצד להיות מעורב יותר בלידה ולקחת חלק פעיל ככל שניתן. לאחר הלידה, אם יהיה צורך הדולה תסייע בהנקה הראשונה. לאחריה  בן הזוג יוצא ללוות את התינוק לתינוקיה והדולה נשארת עימך עד למעבר  לחדר השהייה.

דולה במהלך הלידה

במהלך ההריון יתקיים הפגישה הראשונה עם הדולה. מטרת הפגישה היא היכרות הראשונית בין בני הזוג לדולה. בפגישה זו תוכלו לשאול את הדולה על הניסיון שרכשה. תוכלו לקבל מידע באילו בתי חולים ניתן ללוות את הלידה עם דולה. הדולה תכיר אתכם כזוג, תלמד על ההעדפות שלכם בזמן הלידה ותלמד על ההריון עצמו.

בפגישה השנייה לקראת הלידה תדונו על תיאום הציפיות במהלך הלידה.  הדולה תעזור לכם בהכנת תוכנית לידה, תעזור ותכוון אותם לתחומים המתאימים לכם. מטרת הפגישה להכין את היולדת לקראת הלידה, להעניק את הכלים  המתאימים לך ולבן הזוג במהלך הלידה ותוכלו לרענן את הידע שרכשתם במהלך קורס הכנה ללידה. נהוג לבצע פגישה זו בחודש התשיעי.

בעת הלידה הדולה תלווה אתכם לאורך כל הלידה. דולה תאפשר לך ללדת בצורה יותר שקטה ונעימה, עם פחות לחץ בזמן הלידה,  תסייע בהקלה  על כאבים  באמצעות מגע, שיאצו, רפלקסולוגיה או דמיון מודרך. הסיוע יכול לבוא בצורה נפשית על ידי ההבנה של כל תהליך, משך כל שלב ולמה לצפות בשלב הבא.

לאחר ההריון הדולה תגיע לפגישה רביעית ואחרונה, במהלך פגישה זו הדולה תעזור לאם עם התינוק, הדולה תיתן טיפים לאם  בטיפול הראשוני בתינוק הכולל  סיוע והדרכה בנושאים: הנקה, החתלה ורחצה.

דולה לאחר לידה – פוסטפרטום

תקופת משכב לידה אורכת כשישה שבועות לאחר הלידה.  תקופה זו היא משמעותית עבור האם והתינוק, האם מסתגלת לסדר חיים חדש והתינוק בתקופה זו רוכש את המיומנויות הבסיסיות שלו.

תקופה זו מאופיינת מצד אחד בהתרגשות בטיפול התינוק ומצד שני תקופה זו לעיתים מלווה בלחץ, הכאבים הפיזיים, העייפות המצטברת, השינויים ההורמונאליים והמתח בטיפול בתינוק במשך כל שעות היממה, אשר לעיתים מתפתחים לכדי דיכאון לאחר לידה. כך או כך, הנ"ל יוצרים ריבוי של מצבי קושי בהתארגנות על סדר יום קבוע ונינוח בגידול התינוק ובחזרה לשגרה החדשה.

דולה  לאחר הלידה תסייע ליולדת בבית. האם הטרייה תוכל לשאול את הדולה על נושאים שונים בנושאים המהווים את התמודדות עם הקושי, כגון הקלה על כאבים, גודש בחזה, ניהול סדר יום וכו'. שאלות הנוגעות לטיפול בתינוק כגון עזרה בהנקה, גזים, שינה, טיפול בתינוק, מקלחת, החתלה והאכלה של התינוק.

דולה בבתי חולים בארץ

מדיניות הכנסת הדולה לחדר הלידה אינה קבועה ומשתנה מבית חולים אחד למשנהו. ישנם בתי חולים שאין מדיניות ברורה לגביה הכנסת דולה לחדר הלידה, אך מעלימים עין בנושא. ישנם בתי חולים המאשרים הכנסת דולה רק בתנאים מסוימים וישנם בתי חולים שאינם מאשרים הכנסת דולה לחדר הלידה.

לפני הלידה מומלץ לבדוק עם בית החולים מהי המדיניות לגבי הכנסת הדולה והאם יש תנאים מסוימים להכנסת הדולה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן