שיטות להקלת כאבים בלידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

למרות שנשים רבות מצפות לחוויית הלידה, הפחד מפני הכאב הינו גדול ומשמעותי. ההנחה היא כי הכאב בלידה הוא אחד החזקים הקיימים. כאב זה אף יכול להית מועצם ולהיחוות בשילוב עם תחושות של פחד, חרדה וחוסר אונים. רבות מהנשים מחפשות את הפתרון האולטימטיבי לשיכוך כאבים אלו, אשר יפחית את הכאבים מחד וישאיר אותן ערניות ומצפות לתינוק באופן מעורב, מאידך.

מקור הכאב בזמן לידה נובע מלחץ העובר על צוואר הרחם המתרחב. עוצמת הכאב הולכת ועולה ככל שהלידה מתקדמת.

במקרים של לידה ראשונה או מקרי חירום בהם הלידה לא מתקדמת, כאב זה יכול להימשך למשך מספר שעות ארוכות ולגרום ללידה טראומטית הן לאם והן לתינוק.

הרגעת הנפש, הסתמכות על קרוב משפחה או בן הזוג הנמצא באופן פעיל בלידה ואופטימיות יכולים לעזור בשילוב של כל תרופה לשכוח כאבים.

שיטות קונבנציונליות לשיכוך כאבים

השיטה המוכרת ביותר לשיכוך הכאבים הינה זריקת אפידורל. האפידורל מהווה חומר ל"הרדמה מקומית" אשר מוזרק ישירות אל עמוד השדרה והעצבים הסובבים. הוא ניתן על ידי רופא מרדים, על פי התוויות ברורות של נתוני היולדת ושלב הלידה.

משככי כאבים אחרים יכולים להינתן בשאיפה או ישירות אל הווריד (למשל פטידין), אולם הם פחות שכיחים לשימוש, מכיוון שזמן ההשפעה שלהם קצר יחסית. כמו כן, קיימת אפשרות להשתמש בגז צחוק אשר לא נמצא מאוד יעיל, אולם הוא אינו חודרני ומאפשר להפסיקו בכל רגע נתון.

שיטה נוספת המשמשת להקלת צירי לידה אשר כל כך נפוצה עד כי היא נכללת תחת קבוצת משככי הכאבים הקונבנציונאליים, היא שיטת הנשימות של לאמז'. שיטה זו מלמדת את האישה להרפות, לנשום עמוק ובכך לספק יותר חמצן לשרירים המכווצים.

שיטה זו מחייבת את האישה להתאמן ולהכיר אותה טרם הלידה הצפויה. שיטות לשיכוך כאבים בזמן הלידה צריכות להיבדק על פי מספר קריטריונים: בטיחות לאם ולעובר, קלות השימוש והיותם ללא תופעות לוואי. כמו כן, אסור שחומרים אלה יעברו דרך השלייה או יפגעו בחלב ובעובר, באופן עקיף.

שיטות אלטרנטיביות לשיכוך כאבים

השיטות האלטרנטיביות לשיכוך כאבים בלידה יכולות להיעשות כטיפול עצמי או על ידי מטפלים אחרים. שיטות אלה כוללות טכניקות להרגעה נפשית כמו דימיון מודרך, היפנוזה ונשימות. מעבר לכך ישנן שיטות אשר מנסות להסיח את הדעת מהכאב כמו למשל רפלקסולוגיה ועיסוי, אשר נמצאו יעילים גם כמרפי שרירים.

מסקר שנעשה וכלל 366 יולדות אשר השתמשו בשיטות שונות להקלת כאבים, עולה כי השיטות היעילות ביותר הינן דיקור והיפנוזה. הדיקור הוריד את הצורך בתרופות משככות כאב, ואילו ההיפנוזה העלתה את רמת שביעות רצונן של היולדות מניהול הטיפול בכאב.

עם זאת, ישנן עוד שיטות רבות אשר יכולות להיכנס תחת קטגוריה זו, כמו שיטת פאולה, קפיצה על כדור פיזיו, מדיטציה, יוגה ועוד. שיטות אלה, רובן ככולן, גורסות כי קיים קשר בין גוף ונפש, וכאשר הדעת תוסח מהכאב הצפוי, היא תוכל להתמודד עמו. משום שהשימוש בשיטות אלה מצריך ידע קודם ובסיסי עם השיטה, הן מותאמות באופן ספציפי לסוג היולדת.

שימוש במכשור מאלחש

עבודה רבה מושקעת בפיתוחים חדשניים אשר יכולים לפתור את בעיית הכאבים. מכשיר כמו האיזי טנס (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) מייצר פולסים חשמליים אשר מעודדים ייצור אנדורפינים ומצליחים לשכך את הרגשת הכאב, או לפחות להסיח את הדעת ממנה.

מכשיר זה אשר לא משתמש בטכניקות חודרניות או פולשניות, זוכה להצלחה רבה בארץ ובחול. ישנם כיום מכשירים דומים אשר מנסים לפעול באופן זהה, ולשחרר את האישה מהפחד המתלווה לכאב הפוטנציאלי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: