בדיקות הריון לפי כל שליש

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקות הריון לפי כל שליש

בדיקות הריון לפי כל שלישרבות מדובר על המספר הגדול של הבדיקות אשר נעשות בנשים הריוניות בישראל. עם זאת, ההקפדה על כל הבדיקות המוצעות, עשויה לתרום להפגת החרדות אצל האם ולהבטחת הריון ולידה בטוחים ושלמים יותר.

בדיקות הריון מתחילות מבדיקת הדם או השתן ההתחלתית, על מנת לוודא את נוכחות ההריון וכלה בבדיקות אולטרה הסאונד חודשיות על מנת לוודא את קצב גדילת העובר. במידה וההריון הינו הריון ברמת סיכון גבוהה יותר (למשל בזמן סוכרת הריונית או הריון לאחר טיפולי הפרייה), מספר הבדיקות יהיה גדול יותר.

רצוי שכל בדיקות ההריון ייעשו במקום אחד, ויהיה גורם אחד אשר מרכז את כל התשובות מבדיקות אלה. בדרך כלל יהיה זה הרופא המטפל אשר יעשה זאת, ולו תהיה התמונה הרחבה ביותר על כל תהליך ההריון והתפתחותו.

במקרה כזה, כל חריגה מהסטנדרט, תוכל להיות מנוטרת ומטופלת בזמן. רוב הבדיקות בהריון ממומנות על ידי קופות החולים השונות, אולם ישנן עוד מספר בדיקות אשר נעשות באופן פרטי, בדרך כלל בכדי למלא עוד חלל של חוסר ודאות אצל ההורים המיועדים.

בדיקות בשליש הראשון של ההריון

מספר הבדיקות אשר נעשות בתחילתו של ההריון הינו הגדול המשמעות ביותר. לרוב, בדיקות אלה יבדקו את תקינות ההריון, ולאחר מכן ישללו מומים או פגיעות אחרות בעובר. פעמים רבות, בדיקות לשלילת מומים בעובר מומלצות לזוגות עוד לפני כניסתם להריון, על מנת לחשב את הסיכון הפוטנציאלי מבעוד מועד.

מעבר לכך, מיד לאחר גילוי ההריון, תישלח האישה לספירת דם, על מנת לברר חסרים או סיכון אפשרי לאם במהלך ההריון (כמו למשל אנמיה או סוכרת וכו'). לאחר מכן, ייקבע גיל ההריון על ידי בדיקת אולטרה סאונד וייראה הדופק של העובר.

בשבוע 10-12, תיעשה בדיקת סיסי שלייה, אשר הינה בדיקה כרומוזומלית של העובר. אפשרות לבדיקה אחרת, פחות פולשנית היא בדיקה לשקיפות עורפית, בה נמדד באולטרא סאונד עובי צווארו של העובר, בכדי לשלול מומים כמו תסמונת דאון.

מיד לאחר מתן התוצאות של בדיקה זו, תעבור האישה בדיקת אולטרה סאונד מוקדמת. בדיקות אשר אינן כלולות בסל, וייעשו על פי הימצאות ההריון בקבוצת סיכון או על פי רצונה של האם יהיו בדיקת מי שפיר ותבחין מרובע. מדי פעם, מתחדשות ההמלצות לבדיקות השונות, על פי מחקרים חדשים הנעשים באופן תדיר.

בדיקות בשליש השני של ההריון

בשליש השני, וככל שההריון מתפתח, ייעשו בדיקות האולטרה סאונד תכופות יותר, בכדי לאמוד את גודלו של העובר, כמות מי השפיר ולעקוב אחר התפתחות איבריו השונים. בדיקות האולטרה סאונד החדישות מאפשרות הדמיה תלת ממדית של העובר, כך שיש האומרים כי יותר קל ונעים להיקשר לעובר, עוד בהימצאותו בבטן אימו. מעבר לכך, בדיקות לגילוי מצבים של סוכרת או התחלתה של רעלת הריון ייעשו ככל הנדרש, ויאפשרו מעקב ולידה מוקדמת במקרה הצורך. בחלק מהמקרים, תבוצע בדיקת MRI עוברי, לשם אבחון יסודי ומעמיק יותר.

הבדיקות הרבות אשר עוברים שני בני הזוג במהלך ההריון הינם רבות, פעמים רבות אף מבלבלות מאד עקב העומס הרב, הרגשי והפיסי. עם זאת, חשוב לזכור, כי למרות שרבים מהרופאים המטפלים ממליצים על בדיקות אלה, ההורים לעתיד הם יהיו אלה שיחליטו על סוג ומספר הבדיקות, הלכה למעשה.

ישנם זוגות רבים אשר מעדיפים לעבור את ההריון בשלווה יחסית ללא הצורך לדעת על סיכונים פוטנציאליים או סטטיסטים כאלה או אחרים. מעבר לכך, המודל הישראלי אשר מתבסס על תרבות ישראלית ספציפית ותומך בבדיקות רבות, מנוגד לארצות מערביות מתקדמות אחרות בהן הנשים היולדות לא חשופות לטווח רחב כל כך של בדיקות.

ראו גם:
סקירת מערכות מכוונת

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: