כריתת רחם

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כריתת רחם

כריתת רחם היא פרוצדורה בה מסירים את הרחם מסיבות שונות המפריעות לחיי היום יום או מסכנות את חיי האישה. כריתת רחםניתן לבצע כריתת רחם מלאה, בה מוסר כל הרחם כולל צוואר הרחם, וכריתת רחם חלקית (הנקראת גם כריתת רחם על צווארית), בה מוסר הרחם אך צוואר הרחם נשאר.

במקרים רבים מבצעים את כריתת הרחם בשילוב ניתוח לכריתת השחלות והחצוצרות (מכיוון שכבר לא ממש צריכים אותן) למניעת מחלות ממאירות באיברים אלה.

לאחר כריתת הרחם, לא ניתן כמובן ללדת והמחזור החודשי מופסק. בנוסף, בגלל התפקידים ההורמונליים של הרחם, נשים פוריות העוברות כריתת רחם סובלות מתסמיני גיל המעבר. לעומת זאת, בנשים שעברו את גיל הפוריות, כריתת רחם אינה מתבטאת בדרך כלל בתלונות דומות, והחיים ממשיכים כקדמותם.

למרות שמדובר בפרוצדורה מעט טראומטית, בעיקר בפן הנפשי, יש לציין שבמקרים רבים כריתת רחם היא חיונית על מנת למנוע סיבוכים עתידיים, וברוב המקרים משפרת משמעותית את חייהן של הנשים אשר סבלו לפני הניתוח מבעיות שונות אשר נפתרו לאחר הסרת הרחם.

הסיבות לכריתת רחם

כריתת רחם היא פרוצדורה רדיקלית, אשר מבצעים רק במצבים בהם כבר לא ניתן להתמודד עם התלונות השונות והבעיות הקשורות לרחם. במצבים אחרים, כריתת הרחם חיונית להצלת חיים בגלל נוכחות גידולים או מחלות אחרות ברחם. כמו כן, חשוב לזכור שאצל נשים בגיל הפוריות לרחם תפקיד חשוב ביותר, ויש לשקול אפשרויות חליפיות לפני שפונים לכריתת רחם. הסיבות העיקריות לכריתת רחם הן:

  • אנדומטריוזיס – מצב נפוץ מאוד המופיע בכ-10-15% מהנשים בגיל הפוריות, בו תאים של רירית הרחם האמורים לצפות את החלל הפנימי של הרחם מתחילים לצמוח החוצה ומערבים איברים נוספים בבטן ובאגן. אנדומטריוזיס גורם  לשינויים באגן ואזור הרחם, לכאב רב מאוד ולדימומים קשים ובמקרים רבים הפתרון היחיד הוא כריתת רחם.
  • שרירנים – גידולים שפירים של הרחם אשר בדרך כלל לא גורמים לסימפטומים ורק במקרים בהם נגרם כאב או דימום יש לטפל בהם על ידי הסרה נקודתית או כריתת רחם.
  • סרטן הרחם וסרטן השחלות – מחלות סרטניות של המערכת הגניקולוגית נחשבות לקשות ביותר, ובמקרים רבים לא לוקחים סיכון ומבצעים כריתת רחם ושחלות במידה ומופיע גידול ברחם או באחת השחלות.
  • צניחה של הרחם – מצב בו הרחם לא "מוחזק היטב" במקומו האנטומי באגן וגורם לבעיות קשות בחיי היום יום.
  • דימומים נרתיקיים חזקים – קיימות נשים הסובלות מדימומים מאסיביים ביותר במהלך המחזור החודשי וללא קשר אליו. במקרים בהם לא ניתן להשיג שיפור על ידי שימוש בגלולות למניעת הריון ותכשירים אחרים, וכאשר הדימום מסכן את בריאותה של האישה (בדרך כלל בגלל אנמיה), רופאים רבים מציעים ניתוח לכריתת הרחם. מצבים אלה מתאימים כמובן לנשים אשר אינן מעוניינות ללדת יותר.
  • מצבי חירום – קיימים מצבי חירום בהם מופיע קרע ברחם, או במקרים של סיבוכים של לידות או ניתוחים קיסריים, בהם יש להסיר את הרחם בצורה כירורגית.

הסיכונים

ניתוח לכריתת רחם הוא אחד הניתוחים הבטוחים בתחום הרפואה, והסיכונים בו מעטים. בדומה לכל פרוצדורה פולשנית, גם ניתוח לכריתת רחם עלול לגרום לדימום וזיהום, ובמקרים נדירים לפגיעה במבנים אנטומיים אחרים בבטן ובאגן (בעיקר במערכת השתן).

החלמה

ההחלמה מניתוח לכריתת רחם קלה יחסית, ובדרך כלל תוך שבועיים ניתן לחזור לפעילות תקינה. חשוב לזכור שהסרת הרחם היא בעלת השפעה רגשית רבה, ונשים רבות סובלים לאחר הניתוח מירידה במצב הרוח ודיכאון. מסיבה זו, חשוב מאוד לבצע את הניתוח תוך שיתוף מלא של בן הזוג ופניה לאיש מקצוע במקרה הצורך.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: