קוליטיס כיבית בנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קוליטיס כיבית בנשים

קוליטיס כיבית בנשיםקוליטיס כיבית היא מחלת מעי דלקתית קשה ביותר, הגורמת לפגיעה במעי הגס והרקטום. המחלה מופיעה לרוב בהתקפים והפוגות, הכוללים בעיקר שלשולים, כאבי בטן קשים וגזים, ובדומה למחלת קרוהן (מחלת מעי דלקתית נוספת) יכולה לגרום לסיבוכים מסכני חיים.

למרות שעדיין לא קיים טיפול לריפוי מקוליטיס כיבית, ניתן לשלוט בה באמצעות טיפול בתרופות אנטי דלקתיות ותרופות לדיכוי מערכת החיסון, אך למרות זאת על החולים להתמודד עם מחלה קשה אשר פוגעת באופן ניכר באיכות החיים.

תסמינים של קוליטיס כיבית

מחלת קוליטיס כיבית מתבטאת על ידי מגוון תסמינים, אשר יכולים להשתנות בין חולה לחולה. התהליכים הדלקתיים במעי הגס גורמים כמובן לפגיעה בו, הגורמת בעיקר לכאב ושלשולים. בנוסף, מכיוון שמדובר במחלה בעלת רקע דלקתי, היא יכולה גם לגרום למעורבות של איברים נוספים, כמו העיניים או הפרקים.

התסמינים של קוליטיס כיבית מתבטאים כהתקפים והפוגות, אשר כל התקף יכול להופיע במשך מספר ימים עד שבועות וכך גם תקופת ההפוגה. לעתים, תקופות ההפוגה יכולות להימשך זמן רב של חודשים עד אפילו שנים, ובמהלכו החולים נהנים מחיים תקינים ונטולי תסמינים. התסמינים העיקריים והחשובים של קוליטיס כיבית הם:

דימום רקטלי – מכיוון שקוליטיס כיבית גורמת בשכיחות גבוהה לפגיעה ברקטום (מצב הנקרא פרוקטיטיס), אחד הביטויים החשובים של המחלה הוא דימום רקטלי. בדרך כלל, הדימום יופיע כדם טרי, אשר יכול להיות מלווה בכאבים באזור הרקטום ושינויים בהרגלי היציאות.

שינויים בהרגלי היציאות – חולים בקוליטיס כיבית נוטים להתלונן על אירועים של שלשולים ועצירות, המבטאים את הפגיעה במעי הגס. כמו כן, במקרים רבים הצואה יכולה להיות דמית, דבר המעיד על הכיבים במעי. לעתים קרובות המצב מתלווה גם לגזים, תכיפות ודחיפות במתן הצואה (הרגשה כאילו "בורח" כל רגע) עוויתות והפרעה קשה לתפקוד היום יומי.

כאבי בטן – כאבי הבטן הם לרוב התלונה הקשה ביותר של חולי קוליטיס כיבית, אשר מפריעה להם מאוד בחיי היום יום. מדובר בכאבים באזור הפגוע במעי, אשר מפריעים מאוד לתפקוד ודורשים מהחולים לנוח ולהשתמש בתרופות נגד כאבים. לעתים, כאבי הבטן יכולים להתלוות לעליית חום.

כאבי פרקים – בדומה למחלות דלקתיות אחרות, גם קוליטיס כיבית יכולה להתבטא בכאבי פרקים הנגרמים על רקע דלקת מפרקים. המפרקים הם אזורים הרגישים ביותר לתהליכים דלקתיים, ולכן מחלת קוליטיס כיבית גורמת להופעת הדלקת והכאב.

דלקת עיניים, פריחה, הפרעה בתפקוד הכבד – בדומה לדלקת הפרקים, קוליטיס כיבית יכולה להתבטא במקומות נוספים בגוף, ולגרום בעיקר לדלקות עיניים, פריחה אופיינית וירידה בתפקודי הכבד.

אנמיה וחסר תזונתי – מכיוון שקוליטיס כיבית גורמת לפגיעה קשה במעי הגס, היא יכולה להתבטא על ידי אנמיה והפרעות תזונתיות נוספות. כאבי הבטן והתסמינים הנוספים גורמים לכך שחולי קוליטיס כיבית לא אוכלים מספיק, סובלים ממשקל נמוך ומהשפעות סיסטמיות על רקע החסרים התזונתיים. לדוגמא, בנשים החסר התזונתי הזה יכול להשפיע על סדירות המחזור החודשי ועל הפוריות.

קוליטיס כיבית והריון

תסמינים של קוליטיס כיבית נוטים להחמיר במהלך ההריון, ואצל נשים רבות המחלה חוזרת ומתבטאת בהתקפים במהלך ההריון. אי לכך, רופאים רבים ימליצו לנשים הסובלות מקוליטיס כיבית ורוצות להיכנס להריון להמשיך להשתמש בתרופות במהלך ההריון והתקופה שלפניו, כל עוד הן אינן מסוכנות ולא מזיקות להתקדמות ההריון.

ולכן, נשים החולות בקוליטיס כיבית ומעוניינות להיכנס להריון חייבות להתייעץ עם איש מקצוע מתאים, אשר מתמצא גם במחלת הקוליטיס הכיבית וגם בשימוש בתרופות במהלך ההריון, אשר ימליץ להן באילו תרופות להשתמש, האם לקחת תוספי מזון ואיך לעבור את ההריון בנוכחות המחלה בצורה הטובה ביותר.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: