נשים רגישות יותר לפריחות עור מאשר גברים, כמו גם לדליות ברגליים, אשר עלולות להוביל לפריחה. אך תסמיני גיל המעבר הנפוצים, דוגמת גלי חום, הם גורמים עיקריים להופעת פריחה אצל נשים, בשל השינויים ההורמונאליים האופייניים לתקופה טבעית זו.
השינויים בעור עלולים להתחיל מוקדם בגיל המעבר, או בזמן המקביל להפסקת הווסת. נשים אחרות עלולות לחוות שינויים בעור לאחר גיל המעבר.
נשים אשר מתחילות לחוות עור יבש או מגורה במהלך גיל המעבר, צריכות ללמוד על התופעה, הגורמים לה והטיפול בה.
מצבים רפואיים שגורמים לפריחות בעור בקרב נשים
נשים רבות סובלות מבעיות מביכות בעור באיברים אינטימיים, המתבטאות בהזעה מוגברת, גירויים ופריחה באיזורים אלו. גם משקל עודף, קפלי עור, חשיפה לחומרים חריפים דוגמת חומרי ניקוי חומצות או סבוני גוף חזקים במיוחד, גורמים לפריחות בעור בקרב נשים.
אך במרבית המקרים, הפריחה בעור נגרמת בשל אלרגיה לחומרים אלו, בין אם העור בא עימם במגע ישיר ובין אם בצורת בליעה. מערכת החיסון בגוף מעוררת תגובה חריפה לגירוי, אשר מתבטאת באופן של גירוד ופריחה. במקרים כאלה, הפריחה בעור עלולה להפוך לבעיה כרונית אשר גורמת לסבל רב.
נשים רבות סובלות מפריחה בעור במהלך המחזור החודשי שלהן, או בימים המקדימים לו. במקרים אלו, נגרמת הפריחה בשל זרימת דם שאינה תקינה. הלחץ המופעל על העור באמצעות הנוזלים המצטברים, גורמים לפריחה. הפרעות במחזור החודשי, אשר נגרמים בשל גיל, משקל או עישון, תורמים להופעת פריחות.
בנוסף, שינויים הורמונאליים בזמן ההיריון עלולים להשפיע על הופעת פריחות בעור. אחת התופעות שעלולה להתרחש בזמן ההריון היא גרדת הריון pupp, שמתאפיינת בפריחה וגירוד של העור.
באלו אזורים בעור סובלת אישה מפריחה?
נשים אשר מפתחות פריחה בעור בגיל המעבר, עלולות לחוות אותה בדרכים שונות. נשים רבות מדווחות כי הפריחה מופיעה במרפקים ובאזור ה-T של הפנים. נשים אחרות מדווחות כי באזורים אחרים של העור, דוגמת הגפיים, החזה, הצוואר או הגב, מתפתחות פריחות מגרדות.
בנוסף, סובלות נשים מאדמומיות וגירוי עור במקומות אינטימיים בגופן, כגון מתחת לחזה ובמפשעות. פריחות חריגות עלולות להוביל לכאבים בעת מגע, חוסר תחושה במקום בו נמצאת הפריחה, עקצוץ, גירוד מוגבר ועוד.
טיפול בפריחה בעור
טיפול בפריחה בעור בקרב נשים דורש לעיתים קרובות מספר טכניקות של טיפול עצמי. רוב הרופאים ממליצים על טיפולים רפואיים או הורמונליים אשר עלולים להיות מסוכנים. יחד עם זאת, מומחים רבים ממליצים לנשים לשלב שינויים באורח החיים לצד טיפולים טבעיים, שהם לעיתים קרובות יעילים ובטוחים למתן הקלה על הגירוי בעור. מידע נוסף על פריחה באתר אלרגיה
טיפול עצמי לפריחה בעור
תזונה טובה – צריכה מוגברת של אומגה 3, מזונות המכילים חומצות שומן דוגמת סלמון, אגוזי מלך, ביצים מועשרות, סרדינים, זרעי פשתן וסויה. צריכה נאותה של ויטמין B חיונית גם היא לבריאות העור.
הגברת צריכת המים – יכולה לשפר את לחות העור מבפנים כלפי חוץ.
הימנעות ממקלחות חמות – מים חמים עלולים לקרום להתקשות ויובש העור. מומחים ממליצים לקצר את זמני המקלחות החמות.
לחות לאחר המקלחת – וזלין ושמנים מינראליים מספקים לחות מצוינת לעור, והם אינם יקרים.
שימוש בסבונים עדינים, וקרמים איכותיים של הגנה.
הימנעות מחומרים מגרים אחרים – הימנעות מעישון, חשיפת יתר לשמש, מתח וחוסר שינה עשויים גם הם לסייע בהתמודדות עם הפריחה בעור.
טיפול טבעי לפריחה בעור
בעוד שאמצעים אלו לטיפול עצמי עשויים לסייע לאישה להתמודד עם הפריחה בעור, הם לבדם אינם יכולים לטפל בשורש הבעיה. למרבה המזל, תוספי מזון טבעיים עשויים לטפל בבעיה העיקרית של הפריחות מבפנים אל החוץ. טיפולים אלטרנטיביים פשוטים לשימוש לעיתים קרובות.
ראו גם:
האם לק מסוכן לבריאות?