דימום בין וסתי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דימום בין וסתי

הופיע לך דימום חריג וללא התראה מוקדמת? יכול מאוד להיות שאת סובלת מדימום קדם וסת. בדרך כלל אין סיבה ממשית שתיכנסי ללחץ מדאגה, אך עדיין ניתן לאתר באמצעות התופעה בעיות חריגות בגוף 

1. מדובר בתופעה רווחת ונפוצה בקרב נשים. דימומים בין וסתיים עשויים להוות מקור לחששות ולאי-נעימות אצל נשים רבות. תופעה זו, שאינה בהכרח פתולוגית, היא שכיחה יחסית ומופיעה אצל כ-17% מהנשים בכל שנה.

2. עדיין חוששת? ערכי על עצמך בדיקה עצמית. החדירי טמפון לנרתיק והוציאי על מנת למצוא קשר מובהק בין הופעת הדימום למערכת המין. במידה והבעיה נמשכת ואינך מוצאת את המקור לבעיה, גשי לבדיקה גניקולוגית.

3. אם את לאחר לידה או במיוחד לאחר ניתוח קיסרי סביר להניח שתחווי דימומים בין ווסתיים. במידה והדימום לא פוסק בין ווסת לווסת ואת מרגישה שהמצב מחמיר, יש לגשת לייעוץ גניקולוגי ולערוך בדיקה מקיפה.

דימום בין וסתי

דימום בין וסתי מוגדר כדימום נרתיקי המופיע במהלך המחזור החודשי, שאינו הוסת עצמה. הוא עשוי להופיע בזמן או לאחר קיום יחסי מין או להופיע בצורה ספונטנית. לעתים, ובעיקר תחת דימומים בין וסתיים ספונטניים תכופים, עשוי להתעורר קושי לזהות את הוסת עצמה.

בדיקה עצמית

ראשית, חשוב לוודא שהדימום אכן נרתיקי, ולא נובע מפי הטבעת או ממערכת השתן. ניתן לבדוק זאת על ידי הכנסת טמפון נקי והוצאתו. נוכחות דם מעידה כי המקור הוא אכן ממערכת המין.

בנוסף, לאשה בגיל הפוריות תמיד מומלץ  לבצע בדיקת הריון ביתית, ובמידה וחיובית, לפנות לרופא להערכת ההריון והדימום. הריון היא סיבה שכיחה לשינויים הורמונליים שעשויים להתבטא בדרכים שונות.

אבחנה מבדלת

לדימום נרתיקי ספונטני עשויות להיות סיבות שונות:

  • ביוץ – דימום או הכתמה באמצע המחזור החודשי יתכנו בתגובה לביוץ, ונחשבים נורמלים. דימום כזה מופיע אצל 1-2% מהנשים באוכלוסיה, לעתים אף עם כאב בטן או מותן אופייני. דימום קל או הכתמה יכולים גם להופיע בתקופות של לחץ נפשי או גופני, הגורמים שינויים הורמונליים בגוף האישה בגיל הפוריות.
  • גלולות למניעת הריון – דימום תחת טיפול בגלולות למניעת הריון אף הוא בעיה שכיחה. יתכן כי החלפת גלולה לגלולה בעלת הרכב הורמונלי שונה, או גלולה בעלת מינון הורמונלי מעט יותר גבוה, יפתרו את הבעיה ויעלימו את הדימום. דימום יכול להופיע גם בשל פספוס גלולה אחת או יותר במהלך החודש, או לאחר הפסקת הטיפול בגלולות.
  • תרופות ותוספי מזון – שימוש בתרופות מסויימות, כולל תרופות אלטרנטיביות ותוספי מזון, עשוי לגרום דימום בין וסתי. כדאי להוועץ ברופא או ברוקח על הקשר בין התרופה או התוסף לדימום אפשרי.
  • גידול שפיר של הרחם – פיברומה, או מיומה, היא גידול שפיר של הרחם, שעשוי לדמם לסירוגין. גידול זה ישנו אצל 20-40% מהנשים בגיל הפוריות ואף אחרי, כשלרוב אינו גורם תסמינים. אם יופיעו תסמינים, הם יתבטאו בדימום בין וסתי, דימום וסתי כבד, ולעתים אף לכאב או דימום בזמן או אחרי מגע מיני.
  • גידול של רירית הרחם – גידול של רירית הרחם נפוץ יותר בנשים לאחר חדילת וסת, אך יתכן גם שיופיע בגיל מוקדם יותר. בנשים מעל גיל 40 עם דימום בין וסתי ייעוץ רפואי מומלץ לשם שלילת גידול זה.
  • ביצוע הפלה – דימום בין וסתי המופיע לאחר לידה או לאחר פעולה חודרנית לרחם (הפלה, גרידה) עשוי להיות בשל דלקת רירית הרחם, הנקראת אנדומטריטיס.
  • אנדומטריוזיס – אנדומטריוזיס היא גדילת רירית הרחם מוץ לרחם, ולה תסמינים רבים, ביניהם דימום בין וסתי.

דימום המופיע לאחר מגע מיני אף הוא יכול לדמות דימום בין וסתות:

א. דלקת של דרכי המין, של הנרתיק, צוואר הרחם או האגן גורמת דימום לאחר קיום יחסי מין, לעתים מלווה בכאב. הפרשות, כאב ודימום במקרים אלה מצריכים בדיקה וייעוץ רפואי.

ב. פוליפים של מערכת המין עשויים לדמם בזמן קיום יחסי מין או אחריהם. פוליפים אלה הם למעשה גדילה של רירית מערכת המין העשירה בכלי דם. גם פגיעות קלות עלולות לגרום לפוליפים לדמם.

ג. גידולים של מערכת המין, דוגמת גידול בצוואר הרחם או בנרתיק, חשופים לפגיעה ולדימום בזמן יחסי מין.

בדיקת רופא/ת נשים מומלצת תמיד במקרים של דימום בין וסתי חוזר, או דימום המלווה בסימפטומים נוספים, או במצב בו הדימום גורם חרדה או מצוקה נפשית, לשם שלילת אבחנות אלו, כמו גם אבחנות נוספות ופחות שכיחות, ושמירה על בריאות האשה.

ראו גם:
הפרעות דימום בנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: