גלולות לודן למניעת הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולות לודן

גלולות לודןגלולות לודן (Lodene) הן גלולות למניעת היריון. אלו גלולות משולבות של אסטרוגן ופרוגסטין (חיקוי של ההורמון פרוגסטרון הטבעי) מדור שלישי. הגלולה מכילה מינון נמוך (20 מק"ג) של אסטרוגן סינטטי (אתניל אסטרדיול) ופרוגסטין מסוג גסטודן.

גלולות לודן נפוצות בעיקר בצבא והן מחולקות בחינם לחיילות המבקשות אותן בגלל מחזור לא סדיר, כאבי מחזור קשים ודימום חזק. בשוק האזרחי השימוש בהן פחות נפוץ וקשה למצוא אותן, אם כי ישנן גלולות הדומות מאוד בהרכבן לגלולות לודן כגון גלולות מסוג אמילי או מליאן.

אופן השימוש ומנגנון הפעולה

חפיסה של גלולות לודן מכילה 21 טבליות בצבע לבן אותן יש לבלוע בכל יום באותה שעה, ולאחר 21 ימים יש הפסקה של 7 ימים שלאחריהם יש להתחיל בחפיסה חדשה. לאחר ההפסקה אמור להופיע הדימום הווסתי.

את הגלולה הראשונה יש לקחת עם הופעת הדימום הווסתי (היום הראשון של המחזור החודשי). במקרה ששוכחים לקחת גלולה בזמן יש לקחת אותה בהקדם האפשרי ולהמשיך בנטילת יתר הגלולות כסדרן. אם עבר זמן ניכר מאז נטילת הגלולה או שהאישה שכחה לקחת יותר מגלולה אחת יש להיעזר באמצעי מניעה נוסף בימים שלאחר מכן ליתר ביטחון.

ההורמונים שבגלולות פועלים לדיכוי הביוץ וליצירת שינויים ברירית צוואר הרחם המפחיתים את סיכוייו של הזרע לחדור אליו וכן לשיבוש השינויים הנעשים ברחם לקראת קליטת הביצית המופרית. כל אלו מבטיחים את מניעת ההיריון בצורה כמעט מוחלטת.

תופעות לוואי

שימוש בגלולות לודן מוביל לעיתים קרובות לתופעות לוואי כמו סחרחורות, כאבי ראש, בחילות, ירידה בחשק המיני, שינויים במצב הרוח, עלייה במשקל, רגישות בחזה, דיכאונות, עצבנות, כתמים בעור, כאבים ויובש בנרתיק.

במידה ומופיעות תופעות לוואי אלו מומלץ לעבור לסוג אחר של גלולות, אף שהתופעות עשויות לחלוף מאליהן לאחר שלושה חודשים של שימוש בגלולות. למרות שבצבא הגלולות ניתנות בחינם, חיילות המעוניינות בכך יכולות לקבל הנחה לרכישת גלולות מסוג אחר.

סיבוכים וסיכונים רפואיים

 בנוסף לתופעות הלוואי נטילת הגלולות עלולה להגביר את הסיכון לסיבוכים רפואיים מסוימים כגון:

  • עליה בסיכון לגידולים וסוגי סרטן מסוימים כגון סרטן צוואר הרחם וסרטן בכבד, בעיקר לאחר שימוש ארוך בגלולות. עם זאת השימוש בגלולות עשוי דווקא להפחית את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים כמו סרטן השחלות וסרטן רירית הרחם.
  • עליה בלחץ הדם. הסיכון גובר אצל נשים בעלות נטייה ללחץ דם גבוה.
  • עלייה בקרישיות הדם. מצב זה עשוי להוביל לסיבוכים כגון הופעת קרישי דם, מה שעלול לגרום להתקף לב, תסחיף ריאתי ומצבים מסכני חיים נוספים. לכן מי שיש לה נטייה לקרישיות יתר או שסובלת ממחלות הקשורות בקרישיות יתר צריכה להיוועץ ברופא ולהיות במעקב סדיר או להימנע מנטילת הגלולות.
  • עלייה בסיכון למחלות לב ושבץ מוחי.
  • הופעת מומים בעובר – חשוב מאוד לשלול היריון באופן וודאי בטרם השימוש בגלולות. נטילת הגלולות בזמן היריון מגבירה את הסיכון להופעת מומים ופגמים בעובר. כמו כן בעת הנקה לא מומלץ להשתמש בגלולות לודן בשל פגיעה בכמות חלב האם ובהרכבו.
  • הפרעות בתפקוד הכבד.

הסיכון להופעת סיבוכים אלו עולה עם הגיל ובעיקר לאחר גיל 35. כמו כן עישון באופן קבוע ובכמויות גדולות מעלה את הסיכון להופעת הסיבוכים.

יעילות הגלולות

הגלולות לודן מונעות היריון ב-99% מהמקרים, אך יעילותן עשויה להיפגע במקרה ששוכחים לקחת גלולה או שלא מקפידים על הזמנים, וכן במקרה של נטילת תרופות, שלשולים והקאות המתרחשים בשעות הסמוכות לנטילת הגלולה. במקרים אלו מומלץ להיעזר באמצעי הגנה נוסף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: