האם אלכוהול מהווה גורם סיכון לסרטן השד?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

האם אלכוהול מהווה גורם סיכון לסרטן השד?

איש איננו אוהב לחשוב על מחלות קשות. אכן, אפילו המחשבה על סרטן השד, אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר, מעוררת אי נוחות רבה ביותר. לא רק מכיוון שמדובר במחלה קשה אלא גם מכיוון שהיא נתפסת כמשהו עלום, בלתי נשלט, שמאיים על הנשיות.

ללא ספק אבחון מוקדם מציל חיים אך חשוב לא פחות, להכיר גם את גורמי הסיכון. מסתבר שלצד סיכון שנובע מגנטיקה וממקרים קודמים של המחלה במשפחה, יש לא מעט גורמים התנהגותיים שמעלים את הסיכון לחלות. האם שתיית אלכוהול מהווה גורם סיכון לסרטן השד? מסתבר שמרבית הנשים לא ענו נכון של השאלה הזאת. והתשובה, יכולה להציל חיים.

האם אלכוהול מהווה גורם סיכון לסרטן השד?

ההרגלים שאנחנו מאמצות יכולים להציל חיים

לפי הסטטיסטיקה, אחת מכל 8 נשים צפויה לחלות בסרטן השד. יותר נשים ללא היסטוריה משפחתית צפויות לחלות, לעומת נשים שמכירות מקרה אחד לפחות, במשפחה הקרובה. זאת ועוד, רק אחת מכל עשר נשים שחלו, נושאת את הגן, בצורה שכיום ידועה שמובילה (בסיכוי ניכר) לחלות. הרוב המוחלט של הנשים, אם כן, יכולות להשפיע, ואפילו באופן ניכר, על ידי הורדת הסיכוי שלהן לחלות. והפחתה בצריכת האלכוהול בהחלט נמצא כבעלת משמעות אדירה. מחקרים גילו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שככל שאישה צורכת יותר משקאות אלכוהוליים בקביעות (למשל, מדי יום) כך הסיכוי שלה לחלות עולה.

מדוע אלכוהול מהווה גורם סיכון למחלת הסרטן?

אלכוהול, ולא צריך להיות מופתעים בשל כך, מהווה גורם סיכון לתחלואה מסוגים שונים. אלכוהוליזם מביא לנזק ממשי לכבד, עד  כדי צורך בהשתלה. הוא מעלה גם את הסיכון לתחלואה נוספת, לרבות סרטן בגרון ובוושט. אך לענייננו, הוא מקפיץ את הסיכון לסרטן השד, במיוחד אם הצריכה עולה על משקה אחד ליום. ככל הנראה, הקשר בין שתיית משקאות אלכוהוליים לסרטן בכלל ולסרט השד בפרט מבוסס על המנגנון הבא. אלכוהול משפיע על הפרשת הורמונים, שחלקם מעודדים הפרשת חומרים נוספים. ברמה גבוהה, עם הזמן נגרמת פגיעה בחומר הגנטי. הפגיעה הזאת מביאה להתפתחות גידולים בשד.

עד כמה אלכוהול תורם להתפתחות סרטן?

מחקר בריטי בדק את השאלה עד כמה אלכוהול מהווה גורם סיכון לסרטן השד בנשים, ואלה הממצאים שעלו. במדגם רחב היקף, נשים בריטיות שלא נוהגות לשתות אלכוהול, הן בעלות 11.5 אחוז סיכון לחלות במחלה. לעומת זאת, נשים שנוהגות לשתות 4 משקאות ביום, נמצאות בסיכון של 18.5 אחוז לחלות במחלה. מדובר בעליה משמעותית בהחלט. אגב, אם שותים במתינות, למשל כמות של משקה ליום בממוצע, הסיכון לחלות עומד על 12 אחוזים. כלומר, גם ללא התנזרות ועל ידי שתייה מתונה, במקום צריכה מרובה, ניתן להקטין מאוד את הסיכוי לחלות.

איזה תפקיד משחקת המודעות במניעת סרטן?

נכון אמנם, שבישראל תופעת האלכוהוליזם בקרב נשים איננה נפוצה. עם זאת, צריכה אלכוהול בקרב האוכלוסייה בכלל נמצאת בעליה. ומכיוון שגורם סיכון זה איננו היחיד, מודעות לנושא ואימוץ הרגלים טובים בהחלט יצילו בכל שנה לא מעט נשים.

מחקר חשוב ביותר שביקש לבדוק את המודעות לנושא העלה תמונה מדאיגה מאוד. מסתבר שיותר מ-70 אחוז מהנשים ענו במשאל שאין הן יודעות האם אלכוהול קשור עם סרטן השד. עניין זה, כך מסתבר, פשוט לא נמצע על סדר היום. רופאים מהססים להעלות עניין זה בקרב נשים, מחשש שהדבר ייחשב כביקורת על אורח חייהם וייצור אנטגוניזם. אך כפי שראינו, למודעות הזאת יש משמעות רבה. הפחתה בצריכה של משקאות שונים, מיין ועד בירה, מועילה לבריאות. פחות מקרי סרטן בכלל ובפרט, בשד. אנו מקווים שתרמנו כך את תרומתנו הצנועה, בעניין הגברת המודעות. נקווה שהקורא/ת יעבירו את הדברים הלאה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: