קטרקט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הקטרקט הוא בעיה רפואית המקשה על יכולת הראייה. משמעות המילה קטרקט הינה ערפול אשר מתרחש בעדשת העין השקופה. העירפול מקשה על הראייה ועימה יורדת היכולת לקיים פעילויות שונות כגון: ראייה בחושך, קריאה, נהיגה, הבחנה בהבעות הפנים של האנשים ועוד.

הקטרקט הינו תופעה נפוצה מאוד – כ-40% מבני ה-40 לוקים בקטרקט, כאשר הנתונים עולים ככל שעולים עם הגיל. כיצד נוצר הקטרקט? למה הוא גורם ומהו הטיפול הנכון?

כיצד נוצר קטרקט?

הקטרקט, ברוב המקרים, מתפתח באופן איטי, ללא כאב ומשפיע לאט לאט על יכולת הראייה למרחוק ועל יכולת המיקוד. בתחילה, הערפול פוגע רק בחלק קטן של העדשה (אשר ממקדת את האור העובר דרך הקרנית והאישון ומעבירה תמונה ברורה אל הרשתית) ולכן במקרים רבים אינו מורגש.

אך עם הזמן הערפול מתפשט לחלקים נוספים של העדשה ומעוות את האור הנכנס אליה וגורם לבעיות בראייה, כגון טשטוש או עיוות. הקטרקט אינו מסוכן מבחינה בריאותית, אלא אם כן הוא הופך להיות לבן לחלוטין ועלול לגרום לדלקת, תחושות כאב וכאבי ראש.

תסמינים

בין התסמינים של קטרקט: ראיה מעורפלת, מטושטשת או מעומעמת במיוחד בשעות הלילה, רגישות לאורות מסנוורים כמו פנסי רכב מתקרב וראיית הילות מסביב למקורות אור אשר עלולים להיות מסוכנים בזמן נהיגה.

כמו כן, תסמינים נוספים הם צורך בתאורה חזקה יותר לפעילויות השונות, שינויים במספר המשקפיים או בעדשות מגע, צבעים הופכים דהויים או צהבהבים ולעיתים מסתמנת ראיה כפולה בעין אחת. במקרים רבים גורמת תופעה זו לעייפות בעיניים הממצמצות בתדירות גבוהה יותר בנסיון לראות טוב יותר.

סוגי קטרקט

קיימים שלושה סוגים עיקריים של קטרקט:

  • קטרקט גרעיני – המתפתח במרכז העדשה. בהתחלה גורם העיכור לחוסר מיקוד ובהמשכו מצב של קוצר ראייה. מצב זה יכול להביא לשיפור ביכולת הראייה מקרוב ולאנשים אשר לא יכלו לקרוא בלי משקפיים להסיר אותן לחלוטין. אולם מצב זה הוא זמני והעדשה מתחילה להצהיב והראיה הופכת מעורפלת יותר ויותר.
  • קטרקט קליפתי – מופיע ככתמים מטושטשים או כפסים על החלק החיצוני של קליפת העדשה, משם מתפשט בהדרגתיות לכיוון מרכז העדשה ומפריע לאור לעבור דרכה. מצב זה גורם בדרך כלל לסינוור חזק מאובייקטים מאירים.
  • קטרקט תת קפסולרי – נקודה קטנה אשר מתחילה מתחת לשיכבה החיצונית של העדשה החוסמת את נתיב האור האמור להגיע אל הרשתית. מצב זה גורם לירידה בראייה במיוחד בחושך, לבעיות בקריאה, גורם לסינוור מעצמים מאירים ולהופעת הילות מסביב למקורות אור בלילה.

קטרקט – קבוצות סיכון

  • גיל מבוגר
  • חולי סוכרת
  • היסטוריה משפחתית של קטרקט
  • פציעות או דלקות קודמות בעיניים
  • אנשים שעברו ניתוחים בעיניים
  •  שימוש ממושך בקורטיקוסטרואידים
  • חשיפה מוגזמת לאור השמש או לקרינה מייננת
  •  עישון

טיפול בקטרקט

אם בעבר נאלצו הסובלים מקטרקט להמתין עד שיהפוך ללבן בכדי לקבל טיפול, לא כך הם פני הדברים כיום. הטכנולוגיה התפתחה מאוד בשנים האחרונות בתחום שיפור ותיקון בעיות הראייה והטיפולים המוצעים אינם מסוכנים ומבטיחים אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. אחד הטיפולים המומלצים הינו ניתוח להסרת קטרקט. למרבה השמחה ניתוח זה מהיר, אינו מסוכן ובעל אחוזי הצלחה גבוהים.

הניתוחים המתקדמים ביותר כיום נעשים על ידי קרן לייזר המאפשרת דיוק ותוצאות ניתוח מרשימות. במהלך הניתוח מסירים את העדשה העכורה ומחליפים אותה בחדשה. העדשה המלאכותית הינה עדשת מולטיפוקל אשר מאפשרת למטופל לראות בטווחים רחוקים או קצרים ללא הצורך בהרכבת משקפיים. הניתוח וההחלמה ממנו מהירים מאוד והשיפור בראייה מורגש מייד.

ראו גם:
שימוש בעדשות מגע בזמן ההריון
שעורה בעין

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: