קליפת תפוז, גבינת קוטג'… אלה לא רק דברים שתמצאו במקרר אלא גם שמות "חיבה" למראה עור מלא שקערוריות וגבעות קטנות, הידוע בשם הרשמי צלוליט.
הצלוליט מופיע ברוב מוחץ בגופן של נשים, בדרך כלל באזור הגוף התחתון ובזרועות, ומדובר בעצם בהצטברות של תאי שומן בריכוזים גבוהים המתלכדים יחד ונדחפים לחלקו העליון של העור, ובכך יוצרים את המראה האופייני.
בטעות מקבול להשתמש לרוב בשם צלוליטיס כדי לתאר את התופעה, למרות שזוהי צרה אחרת: זוהי דלקת בחיבורי הרקמות התת-עוריות הנגרמת על ידי חיידק מזהם ומתבטאת בנפיחות, כאבים, אודם ועוד.
מה שאנו מתכוונים אליו, הצלוליט, הוא בעיקר מטרד אסתטי, למרות שכדאי להתייחס לסיבות הרפואיות לו.
למה מתפתח צלוליט?
ההערכות הן כי כתשעים אחוז מהנשים מפתחות בשלב כלשהו של חייהן צלוליט. הצלוליט כאמור הוא הצטברות והתלכדות של תאי שומן, הנמצאים בחלקו התחתון של העור.
זהו אינו אותו שומן הנוצר במקרה של עודף משקל (אז הוא יימצא על רקמת השריר) ולכן לעתים קרובות הצלוליט נשאר גם לאחר הרזיה.
עד כמה שידוע היום הצלוליט הוא תוצאה של זרימת דם לקויה במערכת הלימפתית שתוצאתה פגיעה ברקמות החיבור של העור והצטברות רעלים. כל אלה גורמים לאי השומן להתלכד באופן לא אחיד ולהידחף כלפי מעלה.
מצבורי התאים הללו מפוזרים באופן לא אחיד על העור ומה שאנו מקבלים הוא המראה הצלוליטי אופייני. התופעה הזאת נראית גם בקרב נשים צעירות ורזות, ואנשי רפואה מעריכים כי מקורה בעיקר בנטייה גנטית.
אפשר למנוע הופעת צלוליט?
עם זאת, גישות הוליסטיות ואלטרנטיביות לנושא תולות את עיקר האשם באורח החיים המודרני, המשופע בתזונה רעילה (ואפילו מצביעות על סטרס כזרז).
במקרה זה ובעיקר כשמתווסף לכך מחסור בפעילות גופנית, נוצרים התנאים להתפתחות הצלוליט. כולם בסופו של דבר מסכימים שפעילות גופנית קבועה ונמרצת, שמירה על משקל תקין ואכילה בריאה יכולים להשפיע מאוד לטובה על התפתחות והצטברות הצלוליט, אם כי אין דרך להבטיח את מניעתו או את היעלמותו המוחלטת.
צלוליט – אילו פתרונות מציעים מכוני האסתטיקה?
כיוון שהצלוליט כל כך נפוץ בקרב כל הגילים וכל המידות, מתגייס גם שוק מכוני היופי והאסתטיקה לטיפול בתופעה.
מלבד ההקפדה על אורח חיים בריא, הקפדה על דיאטה שהזכרנו למעלה נחשב גם העיסוי כמשפיע ומקל על הצטברות הצלוליט.
המכונים השונים מציעים שיטות טיפול שונות ובעיקר טכניקת עיסוי מקצועית, הנקראת LPG, שמטרתה לשפר את זרימת הדם באזורים הבעייתיים.
במהלך טיפול מבצע מכשיר תנועות יניקה על האזור המטופל, וכך ממריץ את זרימת הדם במערכת הלימפתית ותורם לשחרור הרעלים שהצטברו הגוף.
תוכלו לעסות את הגוף גם בבית כמובן, אך בשיטה המקצועית העיסוי הוא עמוק ואינטנסיבי יותר. ישנם מכונים המציעים בנוסף מכשירים העובדים על גירויים חשמליים עדינים שגם הם משפרים את זרימת הדם.
לאחר כמה טיפולים אמור מראה הצלוליט להתחיל להשתפר, גם אם הצלוליט לא ייעלם כליל.
הן ברשתות הפארם והן במכונים מוצעים גם קרמים מסוגים שונים, האמורים למצק ולמתוח את העור (יש כמה המתיימרים גם להמיס את הצלוליט), אך השפעתם על הצלוליט מוטלת בספק.
בכל מקרה בדקו שאתם בוחרים במכון מורשה, בעל ניסיון בטיפולים בבעיה וכזה שאינו מבטיח לכם מאה אחוזי הצלחה בהעלמת הצלוליט מהגוף.
כמו שאמרנו, אפשר מאוד להקל על התופעה, אך אי אפשר להבטיח את מניעתה. בסופו של דבר, אם תקפידו על תזונה נקייה מרעלים, פעילות גופנית נמרצת ועיסויים של האזורים הבעייתיים (בבית או במכון מקצועי), יש סיכוי שתצליחו לשפר את מראה העור ואולי אף למנוע את התפשטותו של הצלוליט.