סיבוכים אפשריים בהריון

סיבוכים בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סיבוכים בהריון

סיבוכים בהריוןהריון הינו התקופה הרגישה ביותר בחיי האישה, המהווה מעמסה רבה עבור מערכות הגוף השונות. פעמים רבות, הריון נחשב למצב סיכון גבוה, הן עקב תנאים אימהיים זמניים לתקופת ההיריון והן עקב מחלות כרוניות אשר עלולות לסבך את ההיריון.

נשים, אשר ידועות כי יש להם אחד מגורמי הסיכון, נחשבות לנשים עם הריון בסיכון גבוה. לרוב, הן יימצאו תחת מעקב רפואי קפדני, אשר יינטר ויעקוב אחר התפתחות הריונן. גם בתקופת ההיריון עלולה האישה לגלות מצבים אשר יסבכו את ההיריון כמו למשל אי התאמת נוגדנים (RH), סוכרת הריון ועוד.

אילו מצבים יכולים לסבך את ההיריון?

מצבים אשר מסבכים את ההיריון כבר מתחילתו, עלולים להסתיים בהפלה או אובדן ההיריון כבר בשלבים המוקדמים להתפתחותו. במקרים מסוימים הם לא יהיו ידועים לאישה עד זמן כניסתה להריון, כמו במצבים של קרישיות יתר, בעוד שבמצבים אחרים המצב המסבך יהיה ידוע ויוכל להיות מטופל בטרם עת.

מצבים של קרישיות יתר היא נטייה ליצור קרישי דם קטנים אשר עלולים לסתום את זרימת הדם התקינה לרחם ולעובר. לפעמים מצב זה מתגלה רק לאחר מספר הפלות ולשליחת האישה לסדרת בדיקות נוספות.

מצב טרום לידתי נוסף אשר עלול לסבך את ההיריון הוא השמנה. נשים הסובלות מעודף משקל עוד לפני כניסתן להיריון עלולות לסבול מסיבוכים בזמן ההיריון כמו גם ממגוון מחלות כרוניות כמו מחלות לבביות, קארדיו וסקולריות, סוכרת, בעיות נשימה ועוד.

סיבוכי הריון אשר יכולים להיגרם ממצב של השמנת יתר כוללים חשש מלידה מוקדמת, יתר לחץ דם, סוכרת הריונית, סיכון גדול יותר לניתוח קיסרי וחשש מפני סיבוכים בהרדמה. מצבים נוספים אשר עלולים לגרום לסיבוכים הינם יתר לחץ דם, מחלות אוטואימוניות, סרטן, מחלות מין, אסתמה, הפרעות אכילה, זיהומים חיידקיים כמו זיהום מי שפיר ועוד.

ממה כדאי להימנע כדי לא להגיע לסיבוכים הללו?

בכדי למנוע מצבים אשר יסבכו את ההיריון, אשר הינו מצב רגיש כשלעצמו, יש להתייעץ עם רופא בטרם הכניסה להיריון, על מצבים ספציפיים ואישיים העלולים לגרום לסיבוכים.

נשים אשר ידועות כקבוצת סיכון לסיבוך כלשהו מוגדרות כנשים בעלות הריון בסיכון גבוה, דבר המאפשר להן מעקב צמוד ורציף יותר אחר התפתחות ההיריון והעובר. לפעמים יישלחו הנשים לייעוץ טרום הריוני במטרה לצמצם את הפערים הקיימים, ללמוד על דרכי מניעה ועל אפשרויות טיפול. בכל מקרה של חשש, ההמלצה היא לגשת לייעוץ עוד לפני ההחלטה על ההיריון.

במקרה וידועות מחלות כרוניות אשר יידרשו טיפול מיוחד במהלך ההיריון, על האישה להכין את עצמה ולהבין את כל המידע הרפואי הקיים בתחום, בכדי לדעת את המשמעויות הנובעות מכך. כאשר ידועים הסיבוכים הפוטנציאלים, קל יותר להימנע מהם בעתיד, ולשים לב לתסמינים מקדימים אשר דורשים טיפול.

אבחון וטיפול

אבחון המצבים המסוכנים נעשה על ידי הגניקולוג המטפל באישה באופן תמידי. לפני הכניסה להיריון, כאשר האישה מביעה את רצונה לכך, היא נשלחת לסדרת בדיקות, אשר עשויות לשלול או לאשר מצבים שונים.

במידה ואובחנה בעיה, נשלחת האישה לייעוץ אצל רופא המתמחה בתחום זה בכדי שיעריך וייעץ על האפשרויות העומדות בפניה. אבחון מיוחד ייערך גם בקרב נשים מעל גיל 40, או כאשר ידועה היסטוריה רפואית או מילדותית אשר עלולה להחשיד לכיוון של סיבוך פוטנציאלי.

הטיפול במקרים אלה ואחרים ייעשה על פי חומרת המצב ומידת הנזק העלול להיגרם לעובר. לפעמים תונחה האישה לשמור על מנוחה במהלך ההיריון, ופעמים אחרות יומלץ לה לסיים את ההיריון באמצעות ניתוח קיסרי נשלט ומתוכנן, או פעילויות טיפול אחרות, אשר ייקחו בחשבון את מצב העובר ומצבה של האם.

אולי יעניין אותך גם:

הנחיות לנשים בהריון בעת קורונה מטעם משרד הבריאות: לשמירה על האישה והתינוק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן