מחלות עור

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות עור

העור הוא האיבר הגדול ביותר בגופנו ויכול להוות עד 15% ממשקלנו מחלות עורעם שטח של קצת פחות מ- 2 מטרים רבועים. העור מורכב משכבות האפידרמיס, הדרמיס והתת-עור וככזה הוא מכיל גם את השיער, בלוטות שונות ועצבים. מבין תפקידו הרבים ניתן למנות את ויסות חום הגוף, הגנה על רקמות הגוף וחישת הסביבה.

סוגים של מחלות עור

את מחלות העור ניתן לסווג על פי סוג המחלה (דלקת, זיהום, ממאירות), הגורם למחלה (מחלה ראשונית או ביטוי של מחלה מערכתית) ועל פי זמן הופעת המחלה (חריף או ממושך). המשותף לכל מחלות העור הן הופעת תסמינים המתבטאים ברקמת העור.

  • דלקתיות – הקבוצה השכיחה ביותר של מחלות העור ומתאפיינת במצב דלקתי (לא זיהומי) של רקמת העור ובנוכחות תאי דלקת שונים ברקמה. קבוצה זו כוללת בין השאר את האקזמה, דרמטיטיס (על שלל סוגיה) פסוריאזיס, תפרחות שונות (חיתולים לדוגמא), אקנה (פצעי הבגרות) ומחלות אוטואימוניות נוספות. המחלות הדלקתיות מתאפיינות בגרד, אודם, נפיחות, עיבוי העור וקשקשת לעיתים.

ניתן להקל על התסמינים בטיפול מקומי עם תכשירי נוגדי דלקת.

  • זיהומיות – כאשר מערכת החיסון של העור כושלת בטיפול במזהמים שונים (חיידקים, וירוסים ופטריות) נוצר זיהום עורי. העור גם מושפע מזיהומים מערכתיים.
  • וירוסים – מחלות קצרות טווח ומוכרות לכולנו (חצבת, אדמת, הרפס ועוד) ומתאפיינות בפריחה, חום ושלפוחיות. בזיהומי נגיף ההרפס ודומיו ניתן לטפל בתרופות מרשם ואילו בשאר המחלות הוויראליות הטיפול מתמקד במניעה באמצעות חיסון ומניעת זיהום חיידקי משני.
  • פטריות – מחלות מטרידות בעיקר עקב תסמיני הגרד ולעיתים היסדקות העור. מדובר במחלות שכיחות מאד (פטריות רגליים, ציפורניים ונרתיק). למחלות הפטרייתיות יש טיפול תרופתי יעיל.
  • חיידקים – מחלות הנעות מזיהומים קלים לאחר חתך אקראי ועד לזיהום נרחב שם רקמות עמוקות יותר. למחלות אלו אופייני הכאב, השלפוחיות והיבלות. הטיפול הוא באמצעות אנטיביוטיקה ולעיתים ניקוז.
  • סרטן העור – ממאירויות שונות יכולות להופיע בעור. מגידולים שפירים ועד גידולים ממאירים וגרורתיים המסתיימים במוות. כמעט לכל סרטני העור משותפת החשיפה לשמש כגורם סיכון. גורמי סיכון נוספים הן דלקות כרוניות וחשיפה לקרצינוגנים. סרטני העור מתאפיינים בפצעים שלא מחלימים, שינויים בעור, גרד והופעה אופיינית לכל סרטן. הטיפול הוא הסרה כירורגית של הנגעים.
  • מחלות תורשתיות – אלו הן מלות המועברות בתורשה וכוללות מחלות רקמת חיבור בהן יש פגיעה בחלבונים ובמבני העור, מחלות פיגמנט שונות ומחלות המגבירות את הסיכון לסרטן עור.

תסמינים

רפואת העור (דרמטולוגיה) הוא המקצוע הכי קליני מבין הרפואות השונות ואין צורך כמעט בבדיקות עזר. הרופא מאבחן את המחלה על פי תסמיני העור – מקום הנגעים, פיזורם, אפיון הנגעים וסביבתם ותסמינים אחרים. לעיתים נדירות יש צורך בביופסיה לצורך אבחנה היסטולוגית. תסמיני מחלות העור השונות משתנים ממחלה למחלה. בכלליות, עור חולה הוא עור אשר מגרד, אדמומי, כואב, תפוח, מכוסה בקשקשים ופצעים אחרים.

דרכי טיפול

  • מניעתי – הרפואה המניעתית של מחלות עור מתרכזת במניעה של חשיפה לא מוגנת לשמש, מניעת עישון וטיפול יעיל בזיהומים (אשר מעלים את הסיכון לסרטן).
  • תרופתי – התרופות השונות ניתנות על פי סוג המחלה. מתרופות ללא מרשם כמשחות לחות והזנה ועד לתרופות מרשם עם תופעות לוואי קשות כגון סטרואידים או תרופות אנטי פטרייתיות. הטיפול יכול להינתן בצורה מקומית (משחות) ואף בצורה מערכתית (כדורים, עירויים).
  • ניתוחים – בנגעים סרטניים, הטיפול המוחלט הוא הסרה כירורגית של הנגע ושוליו. בממאירויות מסוימות יש אף צורך בטיפולי הקרנות או כימותרפיה.
  • רפואה קוסמטית – יש מגוון רחב של טיפולים קוסמטיים להצערת מראה העור, טשטוש צלקות ושינוי מראה העור.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: