כשל חיסוני אצל נשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כשל חיסוני נשים

כשל חיסוני נשיםכשל חיסוני הוא מצב בו מערכת החיסון לא פועלת היטב ואינה מצליחה להתגבר על מזהמים שונים. נשים אשר סובלות מכשל חיסוני מועדות יותר לזיהומים מסוגים שונים, אשר יכולים להשפיע על מהלך חייהן ולגרום להן לסבל רב.

כאשר מופיע רצף של מחלות דומות, כמו פטרת נרתיקית טורדנית או כמות גדולה של מקרים של דלקת בדרכי השתן יש צורך לחשוד בכשל חיסוני ולברר את הנושא.

כשל חיסוני ראשוני לעומת משני

כשל חיסוני יכול להופיע במספר דרכים, וקיימים שני סוגים של כשל חיסוני:

  • כשל חיסוני ראשוני – מצב בו מערכת החיסון אינה מתפקדת בצורה טובה על רקע חסר מולד במרכיבים שונים של מערכת החיסון. מדובר במצב המופיע החל מהלידה, ואנשים הסובלים מכשל חיסוני ראשוני נוטים להיות חולים יותר ביחס לאחרים ומפתחים מחלות קשות יותר. אבחנה של כשל חיסוני ראשוני מתבצעת לרוב כבר בגיל הילדות, וניתן לחשוד בה במקרים של דלקות אוזניים טורדניות או מחלות אחרות אשר לא עוברות לאחר טיפול.
  • כשל חיסוני נרכש – מצב בו מערכת החיסון נפגעת על רקע מחלות אחרות או טיפול תרופתי. קיימות מחלות רבות אשר גורמות לירידה בפעילות מערכת החיסון, והמחלות החשובות הגורמות לכך הן מחלת האיידס ומחלות הקשורות לדם כמו לוקמיה. מלבד מחלות, קיימים מקרים בהם חלק מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי הן פגיעה במערכת החיסון ובמקרים אלה מדובר בעיקר בטיפול בסטרואידים, כימותרפיה ותרופות נוספות.

פטרת נרתיקית כביטוי של כשל חיסוני בנשים

נשים רבות עם כשל חיסוני מתלוננות על פטרת נרתיקית, אשר אינה מגיבה לטיפול רפואי ומפריעה להן מאוד. הפטרת הנרתיקית נגרמת לאחר שפטריית הקנדידה מצליחה לשגשג ברירית הנרתיק מכיוון שקיים חוסר איזון בין פעילות מערכת החיסון והחיידקים האחרים לבין הפטרייה. במקרים אלה, מופיעה פטרת המתבטאת בכאבים ובגרד, כאב בעת קיום יחסי מין והפרשה לבנה בעלת ריח אופייני.

בעוד אצל נשים שאינן סובלות מכשל חיסוני הטיפול בקנדידה פשוט ביותר, נשים עם כשל חיסוני נוטות לסבול מאירועים חוזרים של פטרת, אשר לא חולפים גם אחרי טיפול רפואי אינטנסיבי. במקרים אלה, על מנת להצליח להיפטר מהקנדידה נדרש טיפול מקיף, אשר כולל לרוב שימוש בתרופות אנטי פטרייתיות סיסטמיות אשר גורמות לתופעות לוואי רבות וקשות.

דלקת בדרכי השתן כביטוי של כשל חיסוני בנשים

נשים רבות סובלות מדלקת בדרכי השתן, אשר נחשבת למחלה המזוהה בעיקר עם נשים, אך כאשר מדובר בנשים עם כשל חיסוני הדלקות בדרכי השתן יכולות להיות טורדניות וקשות אך ניתנות לטיפול. כמעט כל אישה מכירה את ההרגשה של דלקת בדרכי השתן הכוללת צריבת במתן שתן, דחיפות גדולה ללכת את השירותים והרגשה כללית רעה. בדרך כלל, ניתן לטפל בדלקת בדרכי השתן באמצעות אנטיביוטיקה, אשר תוך מספר ימים גורמת לחיסול החיידקים ולהחלמה מהמחלה.

אצל נשים הסובלות מכשל חיסוני, הדלקות בדרכי השתן יכולות להיות טורדניות, לחזור במהרה אחרי טיפול ולהיות קשות מהרגיל. במקרים אלה, צפויה להתפתח דלקת בדרכי השתן מספר פעמים בשנה, והטיפול האנטיביוטי לרוב לא יעזור כפי שהוא עוזר לנשים בריאות.

על מנת להפחית את הופעת הדלקות בדרכי השתן אצל נשים עם כשל חיסוני, קיימים רופאים אשר ממליצים על שימוש באנטיביוטיקה באופן מניעתי, אשר אמור לסייע להפחית את שכיחות הדלקות. הטיפול המונע יכול להיעשות על בסיס קבוע במינון נמוך או באופן ממוקד לפני כל קיום יחסי מין (בו קיים סיכון משמעותי להתחלה של דלקת בדרכי השתן).

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: