הנחיות משרד הבריאות לנשים בהריון בזמן קורונה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הנחיות משרד הבריאות לנשים בהריון בזמן קורונה

בחודשים הארוכים מאז התגלו המקרים הראשונים של קורונה השתנתה מאוד שגרת החיים של כולנו. במידה רבה, הציבור הנחיות משרד הבריאות לנשים בהריון בזמן קורונהלומד לחיות לצד המחלה שתאריך שחרור החיסון עבורה עדיין רחוק. נשים הרות מוצאות את עצמן תוהות האם יש סיבה לדאגה בעקבות המצב. האם גם על רקע המחלה צריך לבצע את כל בדיקות ההיריון וההדמיות? האם יש סיכוי ללידה מוקדמת או שכדאי לעבור ניתוח קיסרי מתוכנן? להלן עובדות ממחקרים עדכניים והנחיות משרד הבריאות, שיוכלו להסיר חלק מהערפל ולהרגיע חששות.

 קורונה בזמן ההיריון – האם זה מסוכן?

במשך ההיריון, הגוף משתנה וכל אישה מרגישה כי הגוף לעיתים רגיש יותר. החושים מתחדדים, כגון חוש הריח והטעם ואין זה נדיר שגם ישנה השפעה אפילו על הראיה (שעשויה להיות פחות חדה למשך כמה חודשים). אך מה לגבי קורונה, האם עבור האישה ההרה היא מסוכנת יותר? מחקר אמריקאי ופרסומים של המרכז לבקרת מחלות (CDC) מגלים תשובה מורכבת. מצד אחד, נשים אמריקאיות שנמצאו חיוביות לנגיף נמצאו בסיכוי גבוה יותר להזדקק לאשפוז. חלק בלתי מבוטל מהן חווה את התסמינים בצורה משמעותית. יחד עם זאת, הסטטיסטיקה לא מצאה סיכוי גבוה יותר לנזק ארוך טווח או למוות. אך כמובן, בזמן ההיריון חשוב במיוחד לשמור על ההנחיות ולהימנע מסיכונים מיותרים. ככל הנראה, המחלה איננה עוברת מהאם לעובר בזמן ההיריון אך יחד עם זאת, לנשים הרות חשוב הבידוד חברתי (שמירת המרחק) והימנעות מאירועים המוניים.

תמונת המצב בישראל: יש סיבה לאופטימיות

על פי דיווחי משרד הבריאות בארץ, אפשר לבשר שלא נרשמו מקרי תחלואה קשים של נשים הרות. תמונת המצב אופטימית שכן גם נשים הרות שנדבקו לא חוו בדרך כלל תסמינים קשים במיוחד ורק במקרים ספורים היה צורך בטיפול אינטנסיבי כגון חיבור להנשמה או טיפול נמרץ. בהוראת משרד הבריאות, במידה ויולדת מגיעה כשהיא חיובית לקורונה יינתן טיפול נוסף, בכדי להקטין עוד יותר את אפשרות ההחמרה. לדוגמה, לפי צורך יעניקו הרופאים טיפול באנטיביוטיקה למניעת תחלואה משנית ולפי הצורך יישקל חיבור לחמצן. בנוסף, יקיימו כסדרם את כל הבדיקות המקובלות, להבטחת בריאות האם והיילוד.

האם קורונה מחייבת ניתוח קיסרי?

לא נרשמו מקרים מובהקים סטטיסטית שבהם הקורונה הביאה למצוקה בזמן הלידה ואין המלצה מיוחדת לבצע ניתוח קיסרי עבור אישה חולת קורונה. הדבקה דרך מי השפיר איננה מתועדת אך יתכן שיש עליה (לא גדולה) בסיכוי ללידה מוקדמת. כאשר הצוות הרפואי ממוגן בצורה הרמטית, ניתן לקיים לידה רגילה לכל דבר. משרד הבריאות לא ממליץ להפריד בין האם ליילוד ולפי הצורך, הם ימצאו יחד בבידוד ובהשגחה רפואית מלאה. כדאי לציין כי גם על פי נתונים מחו"ל, מרבית הנשים ההרות שחלו בקורונה נשארו א-סיפטומטיות. עבור נשים המצויות בקבוצת הסיכון, בעלות מחלות רקע, יש ליידע את הצוות הרפואי ולשמור בשגרה על כל ההנחיות הדומות לאוכלוסייה הכללית.

הנחיות והמלצות לנשים בהריון או אחרי לידה בזמן קורונה:

  • לנשים בריאות, בהיריון, חשוב להגיע לבדיקות המעקב בצורה סדירה. הצוות הרפואי כיום בקיא בכל ההנחיות לשמירה על בריאות הנבדקות והציוד מנוקה ומחוטא ביסודיות.
  • בכל מגע עם התינוק, חשוב שגם האם תשמור על היגיינה מלאה. כלומר לשטוף ידיים באופן יסודי.
  • לאחר הלידה וליד התינוק, על האם להשתמש במסכה, משום שגם רסיסי רוק מינימליים עלולים להביא להדבקה.
  • מותר להניק את התינוק, לא נמצאו ראיות לכך כי יש נוכחות וירוס בחלב אם.
  • בזמן היריון ולאחר הלידה, להקפיד על כל ההוראות של ריחוק חברתי, חיטוי ידיים באלכוג'ל ושימוש במסכה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.