הטרדה מינית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הטרדה מינית היא שם כולל למעשים או להתייחסויות בעלי אופי מיני, אשר נכפים על ילדים/ילדות, נערים/נערות או נשים/גברים בניגוד לרצונם, פוגעים בהם ולא נעימים להם.

כאשר שומעים את המילים "הטרדה מינית" חושבים מיד על מקרים חמורים של ניצול מיני או של אונס, אך לא אלה בלבד נחשבים כהטרדה מינית.

ישנן פעולות נוספות אשר עונות להגדרה זו: נגיעה באיברי גוף, הצצה למלתחות, קריאה בכינויים בעלי אופי מיני, כתיבת כתובות בעלות אופי מיני על הקירות, משיכה בחולצה או במכנסיים, הטרדה מינית בזמן בדיקה רפואית, התפשטות בפומבי וכדומה. תופעת ההטרדה המינית מכוונת בעיקר כלפי המין הנקבי- ילדות, נערות ונשים.

החוק למניעת הטרדה מינית

חוק זה נחקק כתוצאה מצבירת התאוצה שחלה בשנים האחרונות בנושא המאבק לשוויון מעמד האישה במדינת ישראל ובעולם כולו. החוק מכוון למניעת התופעה ולטיפול בה.

החוק למניעת הטרדה מינית תורם את שלו במלחמה בתופעה האיומה בכך שהוא מרחיב את הגדרותיה, מטיל עונשים מרתיעים לאנשים שמטרידים ומחייב נקיטה של אמצעי מניעה וטיפול בתופעה במקומות עבודה, על ידי המעסיקים.

ההוראות של החוק מאוזנות הן, אך בתי המשפט צריכים לפרש אותן תוך התחשבות במניעת ההטרדות המיניות לצד שמירה על חופש הביטוי של הפרט ועל חיי החברה.

חוק זה אוסר באופן מוחלט על הטרדה מינית כל שהיא ורואה בה כמעשה חמור מאין כמותו וכעבירה פלילית, לכל דבר ועניין, שבגינה יוטלו עונשי מאסר על המטרידים.

הוטרדת? מחפשים מידע נוסף? אתר הטרדה מינית מכיל מידע חשוב ורשימת פורומים וגופים מסייעים

סיוע ותמיכה לנפגעי הטרדה מינית

ישנן עמותות חברתיות רבות אשר הוקמו במטרה לסייע לאותן נשים, ילדות ונערות (האמור נוגע גם למין הזכרי) שחוו הטרדה מינית מכל סוג שהיא. עמותות אלה נותנות מענה ראשוני ומוסרות מידע רלוונטי להיכן לפנות ומה לעשות במקרים כאלה.

בעמותות יושבים אנשי מקצוע רבים, ביניהם פסיכולוגיים, עובדים סוציאליים ומתנדבים, שבאים לתת כתף ולהיות אוזן קשבת לאלה שהוטרדו מינית. כאמור ישנן עמותות רבות, ולהלן אחדות מהן: "לחימה באלימות נגד נשים", "מקום", "אחת מאתנו", "קול הילד", "ארגון סיוע לנפגעי תקיפה מינית" וכדומה.

כיצד ניתן לפעול במקרה של תקיפה מינית?

שני מישורי פעולה קיימים בנושא הטרדות מיניות, בהם ניתן להתחיל ולפעול על מנת למצות את הדין עם המטרידים. ישנו המישור הפלילי וישנו המישור האזרחי. ניתן לפעול גם במסגרת הדין המשמעתי במקומות בהם אירעה ההטרדה- במקומות עבודה או במסגרות של ארגונים שונים. חשוב מאוד לציין כי ניתן לפעול בנדון בכמה מישורים ולא רק במישור פעולה אחד.

  • פעולה במישור האזרחי – זהו אמצעי פעולה יעיל מאוד שיכול פעמים רבות לסיים את הפרשה כולה מחוץ לכותלי בית המשפט, באמצעות משא ומתן שממצה את הדין עם המטריד ודואג לכך שהמוטרד/ת יקבלו את סכום הפיצוי המרבי. היוזמה לנקיטת פעולה במישור זה נתונה בידי המוטרד/ת . הם שולטים בכל התהליך ומנהלים אותו מול המטריד. במידה ואופציה זו יוצאת לפועל בצורה מקובלת על המוטרד/ת, נחסך מהם הצורך להגיש תביעה לבית המשפט ולנקוט באמצעים משפטיים, שלא תמיד קלים ונעימים. הגשת תלונה במישור האזרחי תתבצע בתקופה של שלוש שנים מיום ההטרדה המינית.
  • פעולה במישור הפלילי – ההליך נעשה באמצעות פניה למשטרה. במקרה זה השליטה על ניהול הדברים עוברת מידי המוטרד/ת לידי המשטרה והפרקליטות. העונש המרבי לאדם שהואשם בהטרדה מינית הוא לתקופה של שנתיים. העונש המרבי לאדם שהואשם בהתנכלות (כל פגיעה שמקורה בהטרדה מינית, בתביעה או בתלונה שהוגשו בנוגע להטרדה מינית) הוא לתקופה של שלוש שנים, ואדם שהואשם בשתי העבירות יקבל עונש מאסר של ארבע שנים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן