בקבוקים להזנת תינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בקבוקים להזנת תינוקות

להאכיל תינוקות

בקבוקים להזנת תינוקותבשנת החיים הראשונה בפרט ובגיל הרך בכלל ההתפתחות של התינוק היא הקריטית ביותר. בשנים האלו התינוק גדל בקצב מואץ, הוא לומד להכיר את העולם, לזחול, לשבת, ללכת ולהתחיל לדבר.

שינויים מדהימים אלו, מתינוק חסר אונים היודע רק לנשום ולאכול, לילד מחייך ופעלתני, מתקיימים הודות לתזונה נכונה בכל שלב בחייו של התינוק הקטן. כיום, ברור לכול כי הנקה היא הדרך הטבעית והנכונה להזין תינוקות במיוחד בשלב הראשוני שמגיל הלידה ועד גיל חצי שנה.

גם לאחר מכן רופאי ילדים רבים ממליצים על המשך ההנקה בנוסף למזונות אחרים. בגיל חצי שנה ולעיתים אפילו קודם, אמהות רבות חוזרות למקום עבודתן, ולכן, גם מי ששואבות את החלב שלהן עבור התינוק, זקוקות לבקבוקים על מנת להזין את התינוק.

בגיל חצי שנה ואילך, כאשר הנקה איננה תזונתו העיקרית של התינוק והוא אוכל גם מזון מוצק או תחליפי חלב במסגרות החינוכיות בהן הוא שוהה, השימוש בבקבוקים הוא הכרח המלווה את ההורים והתינוק.

האכלה בבקבוק לתינוק

גם כאשר מאכילים תינוק בבקבוק ולא בהנקה ישנה חיבות עצומה לדרך שבה עושים זאת. בבקבוק אין קשר בלתי אמצעי עם התינוק, ולכן מומלץ מאוד לנסות ולחקות עד כמה שניתן את דרך ההאכלה של ההנקה גם כאשר מאכילים על יד בקבוק. במה דברים אמורים? בכל מקרה, על ההורה לשבת עם התינוק ולהחזיק לו את הבקבוק.

תוך כדי האכילה מומלץ להביט אל התינוק, לשוחח איתו ולנסות להפוך את זמן הארוחה לזמן שבו התינוק מרגיש את ההורה ולומד ממנו דברים נוספים. בעת האכלת תינוק בבקבוק חשוב מאוד לא להניח אותו בצד אלא להיות לידו ולראות את קצב האכילה שלו, מתי הוא זקוק להפסקה ועוד.

יתרון שיש להאכלה בבקבוק על פני האכלה בהנקה הוא שלא רק האם יכולה להאכיל את התינוק אלא אנשים נוספים אחרים שיכולים לקחת על עצמם לטפל בו כמו אבא או סבא וסבתא.

בקבוקים בקבוקים

כמו בכל תחום מסחרי, גם בבקבוקים לתינוקות קיימת תחרות עזה בין היצרנים על כיסו וליבו של ההורה. בשל הנכונות העזה להשקיע כסף רב במוצרים הקשורים לתינוקות, הורים רבים הולכים שולל אחר כל מיני פרסומים כאלו ואחרים בנוגע לבקבוקים.

כיוון שמדובר בנושא כל כך קריטי, לעיתים נוצרת בהלה סביב הנושא. חשוב ליזכור שבישראל ישנן רשויות מפקחות על נושא בריאות הציבור, ולכן במקרה של חומר מסוכן, משרד הבריאות לא יאשר את שיווקו לציבור. כמו כן, ישנם מותגים ידועים ששמם הולך לפניהם ובמקרה של סכנה הציבור היה נחשף לזה על יד פרסומים בתקשורת.

לכן, להורים מומלץ לבחור בקבוק עמיד ונוח, על מנת לאפשר לתינוק אכילה נוחה ותזונה בריאה עד שיגדל. בקבוק טוב הוא לא בהכרח בקבוק יקר, אך כדאי לא להשתמש בבקבוקים הזולים ביותר שמתפרקים ומתבלים במהירות.

חומרים מסוכנים במזון – כיצד להימנע?

בעת הכנת המזון או השתייה בבקבוק, צריך להשתמש במים רותחים. כיוון שכך, צריך לבחור בקבוק שיהיה עמיד במים רותחים ולא יימס או ישחרר חומרים לתוך המזון.

ניתן לרכוש בקבוקים מזכוכית, אך הם שבירים ולא בטוחים עבור ילדים גדולים מגיל חצי שנה. בקבוקי סיליקון גם הם קיימים בשוק, אך הם בעייתיים לתחזוקה בשל היותם סופגי ריחות.

גם לבקבוקי פלסטיק, שהם עיקר המוצרים המשווקים לקהל ההורים יש בעיות הכרוכה בשחרור רכיבי הפוליתילאן (אחד מרכיבי הפלסטיק) לתוך המזון. בבקבוקים שהפלסטיק שלהם עשוי גם מהחומר ביספינול A יש חשש לשחרור החומר לתוך המזון.

ביספינול A הוא חומר שעל פי מחקרים רפואיים יכול לגרום לבעיות רפואיות שנות החל בהיפראקטיביות וכלה בסרטן. על פי הנחיות משרד הבריאות כאשר משתמשים בבקבוקים חדשים שאינם שרוטים או בלויים ומקפידים על ניקויים באופן סדיר, אין חשש לזליגת החומר לתוך המזון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.