תיק ללידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תיק ללידה

תיק ללידהכל אישה הרה יודעת שהחל משבוע 36 כדאי שתהיה מוכנה בכל עת לצאת לבית היולדות מכיוון שזהו שבוע מתקדם מאוד. כל אישה יודעת גם שכאשר יש ירידת מים או כשמתחילים הצירים, לא באמת חושבים בהיגיון ולא זוכרים כל מיני דברים, וכמובן שכל אישה יודעת שבן הזוג עלול להיות בלחץ אף יותר ממנה ולכן חשוב להתכונן מראש עם תיק ללידה ולהנחות את הבעל או כל מלווה אחר לגבי הימצאות הדברים בתוכו.

היום יש בבתי החולים או בקרבת מקום חנויות פארם שבהן ניתן לקנות כל דבר וניתן להסתדר גם עם הציוד שבמחלקת יולדות, אבל למה לא להיות מוכנים מבעוד מועד עם הדברים מהבית בשביל להרגיש נוח יותר? אחרי הכול מדובר בחוויה משמעותית בחיים שלאחריה יש אשפוז של כמה ימים בתנאים לא תמיד הכי נוחים.

בכל אתרי האינטרנט שמיועדים ליולדות ובכל החנויות לדברי תינוקות ישנן רשימות שמפרטות מה כדאי לקחת בתוך תיק לחדר לידה. לא כל הפריטים הכתובים באמת חשובים ולא את כולם צריך לקחת.

מה חשוב לקחת?

כשאישה מגיעה לבית החולים במטרה ללדת היא נכנסת למיון יולדות, שם מתחיל תהליך הבדיקות עד הכניסה לחדר הלידה. בהתחלה היא מתבקשת להזדהות ולכן יש להצטייד בתעודת זהות ובכרטיס קופת חולים.

מכיוון שהמידע אודות ההיריון והמצב הרפואי של האישה חשוב גם ללידה עצמה צריך ליידע את צוות המיילדות. לכן, חשוב להביא קלסר מעקב היריון ובו כל המסמכים הרפואיים אודות מצב האישה והעובר.

נשים רבות מתכננות את הלידה מראש וכותבות תכנית לידה. חשוב להצטייד בתכנית זו מכיוון שהמיילדות קוראות אותה ומנסות להתחשב בה עד כמה שניתן.

דברים נוספים שחשובים לקחת לחדר הילדה עצמו כדי לנסות ולהפוך את הלידה לקלה ונעימה יותר הם: בקבוק שמן שקדים ותמציות שונות לעיסוי, טיפות רסקיו להקלת המתח, מגבונים לחים, בקבוקי מים ואוכל.

מכיוון שלידה עשויה להימשך זמן רב, חשוב להצטייד בבגדים נוחים לבעל ובשתייה ובמזון מעוררים ולא כבדים כמו דבש, שקדים, חטיף אנרגיה, חליטות שונות, מים, משקה ממותק, סוכריות חמוצות, נשנושים, פירות יבשים וכמובן כריכים לבן הזוג כדי שיהיה לו כוח להיות נוכח פעיל בלידה.

בנוסף חשוב להצטייד במכשירים ניידים כדי לדווח למשפחות על הלידה שמתקרבת ובמצלמה כדי לתעד את הרגעים המיוחדים במהלך הלידה ו/או לאחריה, שמא תהיה הרגשת פספוס זמן מה לאחר מכן.

לאחר הלידה מועברות היולדות למחלקה ושם שוהות כמה ימים. כדי לתת תחושה נעימה והרגשה של משהו מוכר, כדאי להצטייד בבגדים נוחים של בית (למי שלא מעוניינת ללבוש את חלוק בית החולים), גופיית חזייה, גרביים, חלוק רחצה, כפכפים למקלחת, תחתוני רשת לדימום החזק, תיק כלי רחצה ובו שמפו, סבון רחצה, משחת שיניים, מברשת שיניים, מברשת שיער, קרם פנים, גומיות לשיער, שפתון נגד יובש וכל דבר אחר שנמצא בשימוש יומיומי וחשוב ליולדת.

מה מיותר לקחת?

ישנם דברים שבאמת אין צורך לקחת וחבל שיתפסו מקום בתיק. חלק מהדברים מקבלים בחדר הלידה ובמחלקה. אין צורך להצטייד בכדור פיזיו כי הוא ישנו בחדר הלידה, אין צורך להצטייד כבר מראש בבגדים רבים כי בן הזוג יכול לחזור הביתה לאחר הלידה ולהביא אותם, אין צורך להצטייד בחליפת יציאה הביתה בשביל התינוק, אין צורך להצטייד בתרופות כי בית החולים מספק אותן, אלא אם כן הן תרופות כרוניות, אין צורך להצטייד באיפור כי ממילא האישה נמצאת בבית חולים וזה לא המקום להתגנדר בו, ואין צורך להצטייד בחיתולים ובאביזרים לתינוק שמחולקים כבר בבית החולים.

ראו גם:
מתי צריך להגיע לחדר לידה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: