עצירות בקרב נשים בזמן ההריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

עצירות בהריוןעצירות היא תופעה שכיחה מאוד במהלך ההריון. חשוב לציין כי העצירות אינה מחלה אלא תסמין בלבד וכי ישנו מגוון רחב ביותר של גורמים הקשורים להריון שיכולים להוביל לעצירות.

העצירות באה לידי ביטוי בכמה אופנים הכוללים בין היתר תחושה של התרוקנות לא מלאה, יציאות יבשות או קשות ותדירות נמוכה של יציאות (פחות משלוש יציאות בשבוע). במידה והיציאות סדירות אבל היציאות כרוכות במאמץ פיזי, הרי שגם אז ניתן להגדיר את המצב כעצירות.

מה הם הגורמים לעצירות בהריון?

כפי שציינו, ישנו מגוון רחב של גורמים שיכולים לגרום לעצירות בהריון. אמנם ישנם גורמים רבים שיכולים להוביל לעצירות שאינם קשורים להריון באופן ישיר, אך במאמר זה לא נתמקד בהם.

להלן הגורמים המרכזיים לעצירות הקשורים ישירות בהריון:

  • לחץ מכני על מערכת העיכול – בשלבים המתקדמים של ההריון, הרחם יכול להפעיל לחץ על מערכת העיכול ובעקבות זאת ההתקדמות של המזון במעי מואטת.
  • תוספי ברזל – צריכה מופרזת של תוספי ברזל יכולה להשרות בקרב נשים מסוימות עצירות.
  • רמות גבוהות של פרוגסטרון – במהלך ההריון הרמות של הפרוגסטרון גבוהות מהרגיל. בעקבות זאת השרירים של המעיים נהיים רפויים יותר ומתוחים פחות והפעילות שלהם נעשית איטית יותר.
  • מתח נפשי לצד השינויים הפיזיולוגיים הרבים שעוברים על הגוף במהלך ההריון, ישנם גם שינויים נפשיים רבים הקשורים לשינויים ההורמונאליים ולפחד מהלא נודע. המתח הנפשי ורמות החרדה הגבוהות עלולים לגרום לנשים מסוימות לבעיות עיכול כשבמקרים מסוימים המתח בא לידי ביטוי בשלשול ובמקרים אחרים בעצירות.

מה הם התסמינים של עצירות בהריון?

העצירות במהלך ההריון באה לידי ביטוי כמו כול עצירות שנגרמת מסיבות אחרו כך שהיא יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים כפי שפירטנו בתחילת מאמר זה. ישנן נשים שתסבולנה בעיקר מיציאות קשות ומכאיבות, אחרות יכולות לחוות ירידה משמעותי בתדירות היציאות, ישנן שתצטרכנה להפעיל מאמץ רב כדי להתרוקן ועוד.

לצד התסמינים הקלאסיים, חשוב להזכיר את הסיבוכים של העצירות. כאשר העצירות חמורה ומתמשכת, המאמץ הרב המופעל במהלך היציאה עלול לגרום לטחורים, שמהווים בעיה שכיחה גם כן במהלך ההריון, להתפתחות של מחלה הנקראת דיברטיקולוזיס (סעיפים במעיים), הצואה היבשה שמצטברת במעי יכולה להוביל להתפתחות של אבני צואה, פיסורה, דלקות במעי ועוד.

כפי שניתן להבין, לא מדובר רק על בעיה הכרוכה באי נוחות, אלא בבעיה רפואית לכול דבר ועניין שללא טיפול עלולה להוביל לבעיות רפואיות חמורות.

כיצד מאבחנים עצירות בהריון?

האבחון של העצירות בהריון מבוצע בעיקר תוך הסתמכות על הדיווח של האישה ההרה וחשוב להבחין בין עצירות שהתפתחה בהריון לבין עצירות כרונית שהייתה קיימת עוד לפני ההריון. מעבר לכך, חשוב לקחת מהאישה אנמנזה תזונתית מפורטת ומלאה ולברר האם קיימים תסמינים נוספים מלבד העצירות.

כיצד מטפלים בעצירות בהריון?

הטיפול בעצירות בהריון הוא לרוב טיפול שמרני הכולל שינויים מסוימים באורח החיים ובהרכב התזונה. להלן העקרונות המרכזיים של הטיפול בעצירות בהריון:

  • יש להקפיד על שתייה של לפחות עשר כוסות מים ביום.
  • יש להימנע מדחייה של יציאות.
  • יש להגביר את צריכת הסיבים בתזונה היומיומית ובמקרה הצורך ניתן לעשות שימוש בסיבים מוצ'ילגים.
  • פעילות גופנית מתונה מזרזת את פעילות מערכת העיכול ומביאה לשיפור ביציאות ולכן חשוב לעסוק בפעילות גופנית מותאמת גם במהלך ההריון.
  • במידה ומקור הבעיה בתוסף הברזל, ייתכן כי החלפת התוסף בתוסף מסוג אחר תביא לפתרון הבעיה.
  • נשים רבות נהנות מהפחתה במידת החומרה של העצירות לאחר נטילת תרופות מרככות צואה כמו למשל שמן פראפין, נורמלקס או דוקוסט.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: