מצבי סיכון בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הריון בסיכון

הריון בסיכוןראשית ברצוננו לפתוח בקריאת הרגעה: העובדה שההיריון הוא הריון בסיכון לא אמורה להלחיץ את האישה ההרה. בסך הכול מדובר על היריון שדורש מעקב צמוד יותר כיוון שמבחינה סטטיסטית קיים סיכוי גבוה יותר לסיבוכי היריון.

הגדרה של היריון בסיכון מצריכה בסך הכול מעקב צמוד יותר ושמירה קפדנית יותר על כללי התנהגות במהלך ההיריון בהתאם לצורך, שכן ברוב המוחלט של המקרים ההיריון מסתיים בהצלחה ובהולדת תינוק בריא חרף ההגדרה ולכן ברגע שמוצמדת להיריון התווית של הריון בסיכון הדבר החשוב ביותר הוא לא להיכנס לפאניקה.

במאמר זה נסקור את הגורמים המרכזיים שיכולים לגרום להיריון להיות מוגדר כהיריון בסיכון.

באילו מצבים ההיריון מוגדר בסיכון גבוה?

קצרה היריעה מלהכיל את כל המצבים שגורמים להיריון להיות מוגדר כהיריון בסיכון. לפיכך בחרנו בארבעה מצבים בלבד על מנת לסבר את האוזן להלן:

ריבוי עוברים

הריון מרובה עוברים הוא הריון שבו ברחם מתפתח יותר מעובר אחד. מבחינה סטטיסטית כל אחד מסיבוכי ההיריון שעלולים להתרחש בהיריון רגיל, מתרחשים בשכיחות גבוהה יותר ובחומרה רבה יותר בהיריון שבו ישנו יותר מעובר אחד שמתפתח ברחם.

הסיבוך שנחשב לשכיח ביותר בהיריון מרובה עוברים הוא כמובן לידה מוקדמת, אך הסיכון גבוה יותר גם לרעלת הריון, מומים מולדים, היפרדות של השלייה, סוכרת היריון ועוד.

סוכרת היריון

אם בסוכרת הריון עסקינן, הרי שגם סוכרת הריון היא גורם שעומד בפני עצמו שיש בו כדי להגדיר את ההיריון כהריון בסיכון. מצב זה מעלה את הסיכון להולדת עובר גדול מאוד, מה שמעלה את הסיכון לפרע כתפיים, למות העובר ברחם ולניתוח קיסרי.

בנוסף לכך, תינוקות שנולדים לאימהות עם סוכרת היריון נוטים לסבול יותר מצהבת יילודים, מנפילת סוכר חדה מאוד ישר לאחר הלידה, מעיבוי של שריר הלב ועוד.

מחלות רקע של האם

ישנן מחלות רבות שבמידה והן קיימות באם לפני ההיריון מעמידות את ההיריון שלה בסיכון. מדובר על מחלות כמו למשל קרוהן, זאבת אדמנתית מערכתית, סוכרת (לא סוכרת הריונית אלא סוכרת סוג 1 או סוג 2 שאובחנה לפני ההיריון) ועוד.

מחלות כאלו יכולות להחמיר מאוד במהלך ההיריון בעקבות ההיריון שיוצר עומס על מערכות הגוף וגורר כמובן שינויים הורמונליים שעשויים לשנות את מהלך המחלה. מחלת רקע שזוכה להתייחסות מיוחדת בשנים האחרונות היא קרישיות יתר של הדם שמקושרת עם שיעור גבוה יותר של מות עובר ברחם, היפרדות שליה, פיגור צמיחה בתוך הרחם ועוד.

רעלת הריון

מצב שבו הגוף מגיב באופן חמור להריון. מצב זה מקושר עם עלייה משמעותית בלחץ הדם, פגיעה בכליות שבאה לידי ביטוי בהפרשת חלבון בשתן, היווצרות של בצקות משמעותיות ועוד.

כיצד מומלץ להתמודד עם היריון בסיכון?

כפי שציינו בתחילת מאמר זה, הדבר החשוב ביותר שיש לעשות כאשר מקבלים את ההודעה על היות ההיריון בסיכון היא להישאר רגועים. הסיבה לכך נעוצה מצד אחד בעובדה שלרוב גם הריונות בסיכון מסתיימים באופן מוצלח ומצד שני שלחץ נפשי רק מעלה את הסיכון לבעיות בהיריון.

כמו כן, ישנה חשיבות עליונה להיצמד להנחיות של הרופאים שפועלים במרפאה להיריון בסיכון גבוה באופן קפדני. במקרים מסוימים היריון בסיכון יצריך מהאישה ההרה לעשות הפסקה מהחיים ולהיכנס לשמירת היריון, אפילו במהלך מספר חודשים לפני הלידה הצפויה, אך במקרים אחרים ההגדרה של ההיריון כהיריון בסיכון רק תצריך ביצוע של בדיקות באופן תדיר יותר ותו לא.

כיום ישנם בתי חולים רבים שמפעילים מרפאות שונות שמתאימות כל אחת לסוג שונה של היריון בסיכון. בין היתר פועלות היום ברחבי הארץ מרפאות הריון לנשים שסובלות מקרישיות יתר של הדם, מרפאות הריון לנשים עם מחלות רקע ועוד.

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: