שבוע 29 להריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שבוע 29 להריוןאת מתחילה להרגיש כבדה יותר ואת וודאי עסוקה במחשבות על הלידה ועל מה שיהיה אחריה. הרי צפויים לך בסך הכול עוד עשרה שבועות.

כעת הרחם ממוקם עשרה ס"מ מעל הטבור והבטן עדיין גבוהה. את עולה במשקל משבוע לשבוע וכעת בשבוע 29 להריון כבר התווספו להם 8-5 ק"ג למשקלך. אל תחשבי שזה הסוף. את עוד תמשיכי להעלות במשקל.

מה מתרחש בגוף שלך?

מכיוון שהרחם הולך וגדל את עשויה להרגיש תחושות לא נוחות בתוך הבטן, כמו מעין צפיפות באיברי הגוף הפנימיים. את עלולה גם להרגיש קשיי נשימה כשאת מנסה לנשום עמוק אל הריאות. הסיבה לקשיי הנשימה היא הלחץ הגדול שהרחם מפעיל על הריאות.

ייתכן ובתקופה הקרובה תתחילי לסבול מהתופעה הלא נעימה של הטחורים, הלא הם כלי דם נפוחים בפי הטבעת שנוצרים גם עקב גדילת הרחם וגם עקב העצירות שפוקדת נשים הרות רבות.

יכול להיות שיופיעו דימומים בפי הטבעת בגלל הטחורים. אם יש לך דימומים עלייך לפנות לרופא ולקבל טיפול. העצירות בהריון נובעת מהעובדה שהורמון הפרוגסטרון ממשיך להשפיע לרעה על תהליך העיכול בגוף, מה שעלול לגרום גם לצרבות.

יכול להיות שכעת את מתחילה להרגיש מדי פעם סחרחורות פתאומיות בעת שינוי תנוחה- קימה משכיבה או מישיבה. הסיבה לתופעה הזאת היא ירידה בלחץ הדם והעובדה שתאי הדם האדומים מרוכזים מאוד באופן יחסי לנפח הדם הגדול.

בשבוע 29 להריון הגוף שלך מתחיל לייצר חלב עקב הפרשה של הורמונים בגופך. החל משבוע זה את וודאי מרגישה שינויים מסוימים בתזוזות של העובר. אם בשבועות הקודמים הרגשת בעיטות ותזוזות של כפות הידיים- אגרופים, הרי שעכשיו כבר מתחיל להיות צפוף ברחם כי העובר גדול ואת מרגישה תנועות קטנות יותר של המרפקים והברכיים.

מה מתרחש אצל העובר?

בשבוע 29 להריון העובר שוקל יותר מ1,100 ק"ג וגודלו נע בין 38-37 ס"מ. העובר לא מפסיק לזוז ברחם למרות שמתחיל להיות לו צפוף. העצמות בגוף העובר מתקשות יותר ויותר והשרירים שלו מתחזקים. הראש גם הוא הולך וגדל מכיוון שעליו להכיל את המוח שכבר מפותח מאוד.

העובר דואג לוויסות חום גופו, מח העצם שלו הופך להיות היחיד שאחראי על ייצור תאי הדם האדומים, והעובר מוציא מתוכו בכל יום חצי ליטר של שתן שיוצא לנוזל של מי השפיר.

מה עלייך לעשות כעת?

דבר ראשון שעלייך לדאוג בשלב זה של ההריון וגם בשלבים מאוחרים יותר עד הלידה זה בדיקה של תנועות העובר. עלייך לעקוב כמה פעמים ביום ולוודא שאכן יש תזוזות. עלייך להמשיך ולאכול מזון בריא ועשיר כדי לדאוג להמשך התפתחות תקינה של העובר.

תנסי לנוח עד כמה שניתן ולשנות תנוחות באופן הדרגתי בכדי למנוע סחרחורות. דבר נוסף הוא שעלייך לשתות הרבה מים ולצרוך מזון עם סיבים כדי להקל או למנוע עצירות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: