שאיבת ביציות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שאיבת ביציות

שאיבת ביציותשאיבת ביציות נעשית על מנת להגדיל את הסיכוי להריון אצל זוגות אשר התגלתה אצלם בעיית פריון כלשהי. שאיבת הביציות הינה הליך בו מוצאות ביציות בכדי שהן יוכלו להיות מופרות עם זירעונים מחוץ לגוף האישה, ולבסוף להיות מוחזרות אליה לתהליך ההיריון עצמו.

על מנת לשאוב את מספר הביציות הגדול ביותר האפשרי, הרופאים מסתייעים בבדיקות אולטרה סאונד בכדי לעקוב אחר הזקיקים ומועד הבשלת הביציות, ובדיקות דם. מגוון התרופות בהן נעשה שימוש מכילות מינון הורמונלי על מנת למנוע ביוץ מוקדם, לשלוט בתאריכי הביוץ הרצויים ולאחר מכן לגרות את השחלות לייצור ביציות.

לאחר טיפולים אלה, התהליך בו מתבצע שאיבת הביציות, הינו תהליך כירורגי הנעשה תחת הרדמה כללית בבית חולים. הפרוצדורה נעשית, בדרך כלל, בכניסה דרך הנרתיק ובסיוע אולטרה סאונד, אשר בקצהו ישנה מחט ארוכה.

לפני התחלת הפעולה, ייעשו בדיקות דם כלליות, בדיקות לשלילת וירוסים כמו צהבת או איידס, בדיקת שתן, ובדיקת פרופיל הורמונלי. מעבר לכך, לפני תחילת תהליך ההפריה החוץ גופית, תידרש המטופלת לעבור בדיקות גנטיות למחלות תורשתיות, בדיקת אולטרה סאונד וגינלי, ורכישת התרופות הנחוצות לתהליך.

הליך שאיבת הביציות

לפני תחילת התהליך, יידרש צום של כשש שעות לפחות. האישה אשר מורדמת באופן כללי נכנסת לחדר הניתוח, לתהליך אשר אורך בדרך כלל מספר דקות (רבע שעה בקירוב). בדומה להליכים כירורגיים אחרים, תידרש האישה לחתום על טופס הסכמה בו מוודאים כי היא מודעת לכל הסכנות והסיבוכים הפוטנציאלים.

במהלך הפרוצדורה, הרופא משתמש במחט ארוכה אשר מוחדרת מהנרתיק ועד לשחלה, בכדי לשאוב את הזקיקים. מספר הביציות הנשאב יהיה תלוי בתהליך ההכנה אותו עברה האישה, ובמידת בשלותן. ההגבלה היא לשאוב בכל שאיבה עד כ-20 ביציות, אולם לא כל זקיק המוצא טומן בחובו ביציות בשלות.

לאחר הליך זה, על המטופלת להישאר במעקב של מספר שעות בבית החולים, מחשש לזיהומים, כאשר תהליך ההתאוששות אורך לפחות שעתיים. את הביציות אשר נשאבו, בוחנים תחת מיקרוסקופ, ומבצעים בהן מניפולציות על מנת שיתאימו להפריה חוץ גופית.

בדרך כלל, בהליך שיגרתי, אפשרות השאיבה הינה עד 10-12 ביציות. למרות שתהליך זה נחשב להליך קל ומהיר, יידרשו למטופלת עוד שלושה ימים עד להתאוששות מוחלטת, הן מהפרוצדורה והן מהטיפולים המכינים. במהלך שלושת הימים, ייתכן ויהיו דימומים, בטן נפוחה, כאבים וקושי להתכופף או לאמץ את שרירי הבטן, עייפות וקשיים בתפקוד היומיומי (כמו למשל המשך שגרת העבודה).

סיכונים פוטנציאליים

תהליך שאיבת הביציות הינו שכיח מאד, במיוחד במדינת ישראל. על פי הערכות, ישנן 30 אלף נשים אשר יעברו פרוצדורה זו מדי שנה. סיכון פוטנציאלי נדיר אשר עלול להיגרם מתהליך של שאיבת ביציות הוא זיהום, עד כדי מוות.

בכדי למנוע סיבוכים אלו, יש להימנע מתהליכים אלו כאשר ישנה ברקע מחלה אוטואימונית או מחלה כרונית קשה. הפרוצדורה נעשית בתנאים סטריליים, ולכן הטיפול האנטיביוטי אחר הפרוצדורה הינו נדיר וניתן רק במצבים מיוחדים. סיכונים וסיבוכים נוספים עלולים לכלול דימום עקב קרע כלי דם.

את ההליך הכירורגי, רשאי רק לבצע רופא מומחה, בבתי חולים המורשים לעסוק בתחומים אלה. בטרם התחלת הטיפול, ההמלצה היא לחקור אודות הניסיון אשר רכש המרכז הרפואי בפרוצדורות מעין אלו.

הסברה היא שככל ששנות הניסיון עולה, כך הפרוצדורה תיעשה באופן איכותי יותר וללא סיבוכים או תופעות לא רצויות נלוות. עם זאת, חשוב לציין כי בישראל נעשתה התקדמות משמעותית בביצוע הליכים מעיין אלו, והיא יכולה לענות על קריטריונים איכותיים בין לאומיים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: