רשלנות רפואית – אם נפגעת עקב טיפול רפואי רשלני את זכאית לפיצוי!
למרבה הצער, ישנם מקרים רבים בהם טיפול רפואי אינו מניב את התוצאות המצופות ואף גורם לנזקים שונים, לעיתים הסיבה לכך היא רשלנותו של הגורם המטפל. במידה ונפגעת ממקרה של רשלנות רפואית הנך זכאית לפיצוי כספי עבור הנזק שנגרם לך, מומלץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי על ידי עו"ד בהקדם האפשרי.
מהי רשלנות רפואית?
כל גורם המבצע טיפול רפואי (דבר זה נכון גם לגבי נותני שירותים תומכי רפואה) חב כלפי המטופל בחובת זהירות. במידה והפר את חובתו ועקב הפרה זו נגרמו למטופל נזקי גוף, ניתן לתבוע בגין הנזקים הללו פיצוי כספי.
הפרת חובת הזהירות תיבחן על ידי בית המשפט על פי מבחן הרופא הסביר, כלומר, בית המשפט יבדוק האם התנהלותו תאמה את ההתנהלות המצופה מרופא סביר, בהתאם לסטנדרטים הרפואיים המקובלים והידע הרפואי שהיה קיים במועד מתן הטיפול.
בהמשך, יהיה על התובעת לבסס קשר סיבתי בין התנהלות הנתבע לבין היווצרות הנזק. כלומר, עליה להוכיח כי כל הנזקים בגינם היא תובעת פיצוי נוצרו בעקבות אותו טיפול רפואי רשלני שקיבלה. בסופו של דבר יבחן בית המשפט את היקף הנזק שנגרם לה ובמידה ותמצא זכאית לפיצוי – יפסוק לזכותה פיצוי כספי ההולם את הנזק.
מקרים נפוצים של תביעות בגין רשלנות רפואית בישראל ובעולם:
טעויות במרשמי תרופות, רשלנות של רוקחים.
איחור באבחון מחלות קשות שניתן היה לאבחן במועד מוקדם יותר, כאשר מניעת הטיפול בזמן גרמה לנזקים בלתי הפיכים ואף אובדן סיכויי החלמה.
אבחון שגוי של מצבו הבריאותי של החולה וביצוע הליכים רפואיים שאינם נדרשים לו, או במקרים חמורים יותר – שקיימת התוויה ברורה שלא לבצעם במצבו.
רשלנות בניתוח – ביצוע רשלני של ניתוחים, תוך אבחון שגוי, אי מעקב אחר מצב החולה לאחר הניתוח, רשלנות בביצוע הניתוח עצמו ועוד.
ניתוחים פלסטיים – רשלנות בניתוח פלסטי מאופיינת בלא מעט תביעות בגין היעדר הסכמה מדעת, כאשר המטופל לא קיבל את מלוא המידע אודות ההליך, סיכוייו, סיכוניו, תופעות הלוואי והטיפולים החלופיים שקיימים.
רשלנות בלידה או במעקב היריון – ביצוע רשלני של בדיקות במסגרת מעקב ההריון או אי הפניה לביצוע בדיקות כאשר הן נדרשות, רשלנות בניהול הלידה עצמה ועוד.
רשלנות של רופא משפחה – רופא משפחה הוא הגורם הראשון אליו לרוב פונים כאשר יש בעיה, אבחון שגוי ואי הפניה לטיפול, כאשר הסימנים מראים כי הוא נדרש הנה הפרת חובת הזהירות כלפי החולה.
עוד בנושא – מימוש זכויות רפואיות
פנייה אל עו"ד העוסק בתחום
מומלץ לא לבצע שום פעולה על דעת עצמכם, בטרם התייעצתם עם עורכי דין. נפגעים רבים פונים אל הגורם הרפואי שגרם להם נזק במכתבים שונים, תוך פירוט טענותיהם ותיאור הנזק שנגרם. לא כדאי לעשות זאת, שכן אין בידיכם את הכלים לחקור את נסיבות המקרה ולהבין את משמעותם המשפטית של כל הנזקים שנגרמו. מכתב שכזה עלול לשמש בעתיד את הנתבעים בניסיון להחליש את טענותיכם בתביעה.
מומלץ לפנות בהקדם האפשרי אל עורך דין בעל ניסיון וידע עשיר בתחום רשלנות רפואית. מדובר בתחום מורכב, הדורש ידע רפואי ומשפטי רב וכמובן נסיון בטיפול בתיקי תביעה מסוג זה. רשימת עורכי דין מובילים בישראל, תוכלו למצוא באינדקס המשפטי הבא: עורכי דין רשלנות רפואית.