פונדקאות חוקית בישראל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פונדקאות חוקית בישראל

פונדקאות חוקית בישראלהבאת ילדים לעולם היא משאת נפשם של זוגות מכל הסוגים והמינים ברחבי העולם, אולם לא כל הזוגות יכולים להביא בעצמם ילדי לעולם.

על מנת לענות על הצורך הזה, אושר בישראל חוק הפונדקאות (1996), המתיר, תחת תנאים ומגבלות שונות, ביצוע תהליך של פונדקאות מלאה.

מהי פונדקאות מלאה?

החוק מאפשר לאישה שאינה מסוגלת לשאת ילד ברחמה, לבצע תהליך של שאיבת ביציות והפרייתן בתנאי מעבדה על ידי בן זוגה, לאחר מכן הם מושתלות ברחמה של האם הפונדקאית, האחראית לנשיאותו במשך תקופת ההיריון.

כלומר מדובר בתינוק הנושא את המטען הגנטי המלא של בני הזוג, האם הפונדקאית משמשת אך ורק כנשאית התינוק בזמן ההיריון. מיד לאחר הלידה מועבר התינוק לידי ההורים.

אז מי בפועל יכולים להשתמש בחוק הפונדקאות?

הליך הפונדקאות המלאה מאפשר לנשים שנולדו ללא רחם או עם רחם פגום, אך עם שחלות בריאות, לשאוב ביציות מגופן ולהפרות אותן בתנאי מעבדה.
ההפריה החוץ גופית מאפשרת את הפריית הביציות ולאחר מכן השתלתן ברחם של האם הפונדקאית לצורך  תקופת ההיריון.

החוק בישראל מאפשר רק פונדקאות מלאה, כלומר נשים ללא שחלות, או זוגות חד מיניים לא כלולים בחוק הישראלי. החוק מדגיש כי חייב להיות מדובר בזוג המוגדר כחוק בישראל, מה שמונע מצב של אימהות חד הוריות. בנוסף כל אישור פונדקאות נעשה על ידי וועדה ממשלתית שדנה בכל מקרה לגופו.

איך מאשרים תהליך פונדקאות?

אישור תהליך הפונדקאות מתבצע בשני מישורים מרכזיים. ראשית צריכה הוועדה לאשר את בני הזוג שמבקשים למצוא אם פונדקאית לילדם. בשל הסיכון הבריאותי וההליך הביורוקרטי המורכב שיש לעבור, בוחנת הוועדה בקפדנות את הבקשות, וכך גם צריכים בני הזוג לעשות.

במידה ונמצא שבני הזוג מתאימים לקריטריונים, נותר למצוא אם פונדקאית המוכנה לשאת את העובר במשך 9 חודשים בתמורה לתשלום.

מי יכולה לשמש כאם  פונדקאית?

החוק קובע מספר קריטריונים לבחירת האם הפונדקאית. מדובר באישה בין הגילאים 22-38, אשר בריאותה הפיזית והנפשית תקינה. האם הפונדקאית צריכה להיות אישה שילדה וגידלה ילד אחד לפחות, אך לא יותר מארבעה ילדים.

אסור לאישה נשואה או בתהליכי גירושין לעשות את התהליך, ובנוסף אסור שתהיה קרובת משפחה או בת דת שונה מהורים.

כמה זמן לוקח הליך האישור?

התהליך מורכב ולכן עשוי לקחת יותר משנה. תחילה יש לקבל אישור רפואי מגניקולוג על מנת לאמת את מצבה הרפואי של האם.
לאחר מכן  נבחנים לעומק הפרטים של בני הזוג, כמו גם מצבה הנפשי של האם הפונדקאית.

ההליך מורכב כל כך בשל ההשלכות המורכבות של התהליך, כמו סיכון בריאותה של האם הפונדקאית או ניסיון של נשים בריאות להימנע מהיריון מסיבות שונות.

כמה זה עולה?

עלות התהליך הפונדקאי בישראל עשויה להגיע לסכומים של מעל ל-150 אלף ₪.
התשלום כולל ביצוע ההליך הרפואי של שאיבת הביציות, הפריתן בתנאי מעבדה והשתלתן באם הפונדקאית.
ובנוסף כמובן גם התשלום לאם הפונדקאית, המחיר אינו קבוע ונתון למיקוח על פי דרישת האם הפונדקאית.

אי אפשר לעשות את פשוט יותר?

האופציה החוקית בישראל אינה האופציה היחידה, זוגות שלא רוצים לעבור את ההליך הביורוקרטי המורכב, יכולים לנסוע למדינות בהן הליך האישור פשוט יותר, או מדינות שבהן ניתן לעשות תהליך של פונדקאות חלקית.

ביצוע התהליך בחו"ל נעשה במקרים רבים על ידי רופאים ומרפאות ישראליות. אולם העלות הכספית שלו גבוהה בהרבה ועשויה לטפס למאות אלפי דולרים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: