האם ימי עבודה ארוכים מעלים דיכאון בקרב נשים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

האם ימי עבודה ארוכים מעלים דיכאון בקרב נשים?

שורה ארוכה של מחקרים מצביעים על כך שנשים נוטות לסבול מדיכאון יותר מאשר גברים, כאשר ברבים מהם נמצא כי נשים נוטות לדיכאון יותר מגברים בשיעור של כמעט פי שניים. לא חסרות סיבות תיאורטיות לשוני הזה, דוגמת הרגישות של הנשים לגוף שלהן והתחושה שהן צריכות להיראות במיטבן בכל רגע נתון, תהליכים גופניים שהאישה עוברת (בעיקר הריון ולידה), פיתוח תלות וחוסר שליטה מצד הנשים, לחצים הנובעים מהשילוב המורכב בין הקריירה לאימהות ועוד.

עבודה מקושרת אצלנו פעמים רבות לתחושה האישית הכללית, אבל האם יש קשר ישיר בין שעות העבודה של הנשים לבין דיכאון האם ימי עבודה ארוכים מעלים דיכאון בקרב נשים?שמתגלה אצלן? ומהי ההשפעה של העבודה המרובה על נשים לעומת גברים? מחקר חדש, שפורסם ב-Journal of Epidemiology & Community Health מעלה כמה תובנות מרתקות במיוחד, שעשויות להפתיע חלק מכן.

מה גילו תוצאות המחקר?

אוכלוסיית המחקר המדובר עמדה על כ-23,000 איש, הן נשים והן גברים. החוקרים השתמשו במאגר הנתונים של ה-UKHLS, העוקב אחר הבריאות של כ-40,000 בתי אב בבריטניה, ובדקו את עבור אוכלוסיית המחקר את המידע התעסוקתי. המחקר הראה שהמצב הבריאותי הירוד ביותר היה אצל נשים שעבדו 55 שעות שבועיות או יותר, עבדו ברוב או בכל סופי השבוע או נשים שקיימו את שני התנאים הללו. ההבדל היה משמעותי בהשוואה לנשים שעבדו בהיקף משרה סטנדרטי יותר, של 40-35 שעות בשבוע.
הממצא החשוב באמת של המחקר הוא שההבדלים האלו היו נוכחיים הרבה פחות במקרה של הגברים. לגביהם נמצא שהם עובדים שעות רבות יותר בהשוואה לנשים. אצלם, לעומת זאת, לא נמצא כי עבודה בפרקי זמן ארוכים שכאלה לאורך השבוע מגדילה את הסבירות לדיכאון. לחוקרים היו כמה הסברים מעניינים לגבי ההבדלים האלו. בין השאר, הם מצאו שנשים נוטות לעבוד שעות ארוכות יותר כשהן עובדות בסביבה בה דומיננטיות גברים.

 

האם יש השפעה גם לתנאי העבודה?

המחקר מצא שעבודה בסופי שבוע מגדילה את הסיכון לדיכאון, הן אצל גברים והן אצל נשים. ההסבר של החוקרים היה שעבודות בסופי שבוע היו פעמים רבות כאלה המשלבות אינטרקציה עם קהלים שונים, לצד משכורת נמוכה, מה שמסביר מדוע הן מגדילות את הסבירות לדיכאון. במילים אחרות: בעוד שעבודה בשעות ארוכות הגדילה את הסבירות לדיכאון אצל נשים בהשוואה לגברים, תסמינים דיכאוניים היו מקושרים לשני המינים במקרה של עבודה בסופי שבוע. ממצא מעט מפתיע היה שעבודה בחלק מסופי השבוע הייתה מקושרת ליותר תסמינים דיכאוניים אצל גברים ולא בקרב נשים. מכאן שעשויה להיות השפעה הן למגדר והן לתנאי העבודה, סוגיה שלא בהכרח קיבלה מספיק תשומת לב מחקרים עד כה.

 

ברור כי מדובר במחקר ראשוני, שלא מאפשר לספק תובנות מרחיקות לכת לכאן או לכאן. אין ספק שמדובר בתוצאות מעניינות, שיכולות ללמד אותנו משהו על ההבדל בין המינים או השפעת העבודה על חיינו, אבל עדיין דרוש מחקר נוסף בנושא.

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

דיכאון לאחר לידה

זכויות נשים בהריון במקום העבודה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: