נוגדי דיכאון מסייעים לטיפול במחלות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

נוגדי דיכאון מסייעים לטיפול במחלות

נוגדי דיכאון מסייעים לטיפול במחלותתרופות נוגדות דיכאון הן תרופות המשמשות לטיפול בדיכאון, אך לא בלבד. קיימים מספר סוגים של תרופות נוגדות דיכאון: חלקם מסייעים לשיפור מצב הרוח, אחרים מטפלים בהפרעות שינה, מעוררים תיאבון וריכוז וחלקם מסייעים בטיפול בחרדה. תרופות אלו נמצאו יעילות בהקלת תסמינים רבים המאפיינים מספר מחלות כרוניות ומשמשים אף להקלת כאבים.

תפקידן של תרופות נוגדות דיכאון

ברמה הפיזיולוגית, תרופות נוגדות דיכאון עשויות להוות גורם המשפיע על מערכת החיסון. תרופות כמו פרוזאק וזולופט, השייכות לקבוצה הידועה בשם סרוטונין מעכבי ספיגה חוזרת (SSRI) פועלות באמצעות השארת החומר הכימי סרוטונין לתקופות ארוכות יותר בצמתים עצביים. משמעות רחבה יותר מצויה בשימוש בתרופות נוגדות דיכאון שמטרתן היא ספיגת סרוטונין בתאי העצב, דבר העשוי להשפיע על ספיגה בתאי מערכת החיסון.

תרופות מסוג SSRI עשויות לשחזר את תפקודה התקין של המערכת החיסונית אצל אנשים הסובלים מדכאון ואצל הנוטים לזיהומים. תרופות נוגדות דכאון עשויות לחזק את חסינות הגוף עד כדי הפעלת מחלות אוטואימוניות. אולם עדיין לא יודע כיצד תרופות אלו עשויות להשפיע על החסינות. סרוטונין עובר במהירות בין תאי מערכת החיסון באופן דומה להעברתו בין הנוירונים במוח.

במוח, הולכת סרוטונין בין תאי העצב קשורה לתחושות של הנאה, מצב רוח ותיאבון. תרופות נוגדות דיכאון שומרות על רמת סרוטונין פעילה בתוך החללים הסינפטיים בין הנוירונים. שלא כמו במוח, אשר משתמש בשליחים כימיים לתקשורת בין תאי עצב, המערכת החיסונית מתקשרת באמצעות מגע פיזי – סוג אחד של תאים חיסוניים נוגע באחר, כדרך תגובה.

תופעות לוואי של תרופות נוגדות דיכאון

אנשים רבים מסרבים ליטול תרופות נוגדות דיכאון מהחשש הקיים בתופעות לוואי והפחד כי התרופה תשפיע על אישיותם. תרופות נוגדות דיכאון הן למעשה בין הבטוחות בשוק (אלא אם כן, כמו בכל תרופה, הם נלקחות בכמויות יתר).

כאשר נלקחות על פי הנחיות, תרופות נוגדות הדיכאון אינן גורמות לרעילות פיזיולוגית, (כלומר, אין להם השפעה מהותית לרעה על הכבד, הלב, או הכליות) ואינן ממכרות. למרות הסיכוי להופעת תופעות לוואי, תרופות אלו אינן מהוות סכנת חיים. מחקרים מצביעים על כך שאין השפעות מצטברות שליליות עם שימוש ארוך טווח בתרופות נוגדות דיכאון.

תופעות הלוואי עלולות להוות בעיה, ולפעמים השימוש בהן עלול להיות גרוע יותר מממצב המטופל. החדשות הטובות הן שלתרופות החדשות (פרוזאק, ציפרלקס, זולופט, ותרופות נוספות) יש פחות תופעות לוואי מאשר לקודמן.

חיזוק המערכת החיסונית

תרופות נוגדות דיכאון עשויות לעזור לגוף להילחם בסרטן על פי מספר מחקרים. מחקרים אלו מצביעים על כך שתרופות נוגדות דיכאון עשויות לעזור למערכת החיסון להילחם בזיהום חמור. התרופות יכולות להגביר את פעילותם של תאים מסויימים, הנוטלים חלק מהמערכת החיסונית על ידי תקיפת תאים סרטניים, חיידקים ווירוסים.

לסיכום, טיפול בדיכאון באמצעות תרופות נוגדות דיכאון יכול לעזור, במקביל לטיפול במצב הרוח, בחיזוק המערכת החיסונית. דיכאון מעורר דלקות, ותרופות נוגדות דיכאון עשויות לצנן את הדלקת.

תרופות לטיפול בדיכאון בעלות יתרונות חיוביים אחרים שבעקיפין מסייעים לדלקת, כמו גם, כאשר אנשים מדוכאים שנתם טרודה יותר, הם נוטים לאכול תזונה עשירה בשומן, נמנעים פעילות גופנית, מעשנים ושותים יותר, כלומר מקיימים אורח חיים שעשוי לקדם התפתחות דלקתית. דלקת נקשרת למחלות תלויות גיל רבות, כמו מחלות לב ושבץ, ולכן טיפול בדכאון עשוי לקדם בריפוי הגוף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: