מיתוסים על הנקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מיתוסים על הנקה

מיתוסים על הנקהקיימים מיתוסים רבים על הנקה. נשים חוששות מכאבים בהנקה, ממצב שבו לא יהיה להן מספיק חלב, או שהן סבורות כי עליהן להחליף צד מידי מספר דקות, ועוד מיתוסים רבים ומגוונים.

מאמר זה נועד לשבור חלק מהמיתוסים, ולהביא את העובדות האמיתיות.

נשים רבות אינן מייצרות מספיק חלב – לא נכון.

רובן המכריע של נשים מייצרות די והותר חלב. הסיבה השכיחה בגינה תינוק אינו מקבל די חלב, היא בגלל שהוא נצמד חזק אל השד. מסיבה זו חשוב כי האם תלמד כבר ביום הראשון להנקה כיצד להצמיד כראוי את התינוק אל השד.

כאבים בהנקה הם תופעה נורמאלית – לא נכון.

למרות שבימים הראשונים להנקה תיתכן רגישות מסוימת, המצב אמור להיות זמני ולהימשך רק מספר ימים ובכל מקרה הכאב אינו קשה. כל כאב פטמה אשר אינו משתפר מיום ליום או נמשך מעבר לחמישה או שישה ימים, דורש טיפול.

תופעת כאב כרוני בהנקה עלולה להיגרם בשל זיהום הפטמות, פטמות סדוקות ועוד. הגבלת זמן ההנקה אינה מונעת את הכאב, ויש לפנות אל הרופא לשם התייעצות.

בימים הראשונים לאחר הלידה אין מספיק חלב – לא נכון.

לעיתים נראה כי אין מספיק חלב היות והתינוק אינו יונק כראוי ולכן אינו מקבל את החלב הזמין. ברגע שחלב האם שופע, התינוק יכול להיצמד על השד באופן שאינו נכון ועדיין לקבל שפע חלב.

תינוק צריך לינוק מכל שד במשך עשר דקות עד רבע שעה – לא נכון.

יחד עם זאת, יש להבחין בין "להיות על השד" לבין "לינוק". אם התינוק צרך חלב במשך רבע שעה עד עשרים דקות מצד אחד, אולי הוא אינו זקוק כלל לצד השני. אם הוא ינק רק דקות בודדות בצד אחד, ולאחר מכן טעם מעט את הצד השני או נרדם, שום כמות של זמן לא תספיק. התינוק יונק טוב ובזמן הדרוש לו, אם הוא נצמד כראוי אל השד.

במזג אויר חם יש להוסיף מים – לא נכון.

חלב אם מכיל את כל כמות המים לה זקוק התינוק.

תינוקות זקוקים לתוספת ויטמין D – לא נכון.

כל אחד זקוק לוויטמין D, אך תינוק נולד עם כבד מלא בוויטמין D, וההנקה מאפשרת לתינוק לקבל את כל הוויטמין D לו הוא זקוק, היות וויטמין זה מסיס בשומן ומאוחסן בגוף.

בנסיבות מסוימות, כגון אם לאם עצמה היה חסר ויטמין D במהלך ההיריון, מומלץ להשלים את החסר לתינוק. טיולים קצרים בחוץ ושהיה בשמש במזג אויר נעים, מספיקה לתינוק.

חלב אם אינו מכיל מספיק ברזל – לא נכון.

חלב האם מכיל מספיק ברזל לצרכי התינוק, בכמות המספיקה לו לפחות לששת החודשים הראשונים. פורמולות הנקה מכילות יותר מידי ברזל אשר נספג בצורה גרועה והתינוק מקיא את רובו. באופן כללי, אין צורך להוסיף מזונות אחרים לחלב האם לפני גיל שישה חודשים.

קל יותר להאכיל בבקבוק מאשר להניק – לא נכון.

יחד עם זאת, הנקה עלולה להיות משימה קשה היות ונשים אינן מקבלות לעיתים קרובות את הסיוע לו הן זקוקות על מנת להתחיל בהנקה, ויש ללמוד להתגבר על התחלה גרועה. לעיתים קשה להתחיל להניק, אך המשימה הופכת בדרך כלל להיות קלה יותר בהמשך.

פורמולות זהות לחלוטין לחלב אם – לא נכון.

הפורמולות זהות רק באופן שטחי לחלב אם. הן מהוות עותקים שאינם מדויקים המבוססים על ידע מיושן ולא שלם של מרכיבי חלב האם. הפורמולות אינן מכילות נוגדנים, תאי חיים, אנזימים והורמונים. הן מכילות כמות גדולה יותר של אלומיניום, מנגן, קדמיום, חלבון, עופרת וברזל ממה שמצוי בחלב האם.

החלבונים והשומנים המצויים בפורמולה שונים במהותם מאלו המצויים בחלב האם. חלב האם מותאם בדיוק לצרכי התינוק, אשר משתנים מתינוק לתינוק, ולא קיימת פורמולה המתאימה בדיוק לצרכי התינוק.

אם התינוק סובל משלשולים או הקאות, יש להפסיק את ההנקה – לא נכון.

התרופה הטובה ביותר לדלקת המעיים של התינוק היא הנקה. חלב האם הוא הנוזל הדרוש לתינוק, בזמן שלשולים או הקאות, ועצם ההנקה מנחמת אותו. יש להפסיק את ההנקה רק בנסיבות חריגות.

בעת נטילת תרופות, יש להימנע מהנקה – לא נכון.

קיימות מעט מאוד תרופות אותן האם אינה יכולה לצרוך בזמן ההנקה. כמות קטנה מאוד של רוב התרופות מופיעה בחלב, והן לא משפיעות לרעה על ההנקה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: