כלמידיה (Chlamydia)

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כלמידיה

כלמידיהבעידן בו אנו חיים היום, צריך להיזהר כמעט מהכל, צריך להיזהר שנוהגים בכביש, צריך להיזהר שחוצים את הכביש, צריך להיזהר מעישון סיגריות, שתייה מרובה של אלכוהול, אכילת מאכלים בעלי רמות גבוהות של סוכרים, שומניים ועוד וכמובן צריך להיזהר בזמן קיום יחסי מין.

מחלות המועברות דרך יחסי מין כגון הרפס, כלמידיה ועוד, גורמות תחושות לא נעימות, כאבים, דימומים, הפרשות מוזרות בעלות ריח לא נעים ועוד.

ידוע כיום על עשרות מחלות המועברות דרך יחסי מין (פפילומה, קונדילומה, הרפס ועוד), שהקשה והמסוכנת מביניהן היא מחלת הכשל החיסוני הנרכש – איידס.

חשוב לדעת, ששימוש קבוע באמצעי מניעה- קונדומים, יכול להוריד באופן משמעותי את הידבקות האדם במחלות מין. אך עדיין למרות השימוש בקונדומים, יכול האדם, אומנם בשכיחות נמוכה, להדביק במחלות מין.

כמו כן, חשוב לדעת, שאמצעי מניעה כמו: גלולות, התקן תוך רחמי, אינן יעילות במניעת הידבקות של מחלות מין.

כלמידיה היא סוג של מחלת מין והנה מחלת מין שכיחה ונפוצה ביותר.

מהי כלמידיה?

כאמור, כלמידיה היא מחלה המועברת באמצעות יחסי מין. המחלה נגרמת עקב הידבקות והעברה של חיידק Chlamydia trachomatis, אשר גורם לתסמינים הקשים של הכלמידיה. כיום, כלמידיה נחשבת למחלת המין הנפוצה ביותר.

מהם התסמינים של כלמידיה?

ממחקרים שנעשו על כלמידיה, נמצא כי כ-75% מהנשים וכ-50% מהגברים אשר נדבקו במחלת המין כלמידיה אינם חשים תסמינים כלל ובמרבית המקרים אינם יודעים בכלל שהם נדבקו במחלה, דבר העלול לסכן את בני או בנות הזוג העתידיים שלהם.

לאנשים אשר כן יש סימפטומים עקב הידבקות בכלמידיה, יש סיכוי גבוה לפגיעה באיברי המין ובלחמית העין.

סימפטומים נוספים כוללים:

  • כאבים במהלך קיום יחסי מין
  • כאבים במתן שתן – דיזוריה
  • הפרשות אבנורמליות מהפין או הנרתיק
  • חום
  • נפיחות באשכים
  • דימומים מהנרתיק
  • דלקות בשופכה, באגן הירכיים, בשחלות, בחצוצרות וברחם
  • דלקות וזיהומים ביותרת האשך ועוד.

המחלה עלולה לגרום לזיהומים משניים, של דלקת של האשך (Epididymitis), קשיים בכניסה להריון, דלקת של הרקטום (Proctitis), הריון חוץ רחמי ובמקרים מסוימים, הידבקות בכלמידיה ללא טיפול נאות, עלול לגרום למצב של עקרות.

כמו כן, כלמידיה עלולה לגרום לבעיות ראייה, לפגיעה בלחמית העין (trachoma) ולעיתים אף לעיוורון. דלקת מפרקים תגובתית (Rective Arthritis) ותסמונת רייטר (Reiter Syndrome).

כאשר אדם נדבק בכלמידיה, הוא עלול להרגיש את התסמינים רק לאחר שבועיים בערך, כיוון שתקופת דגירת הכלמידיה עורכת כ10-20 ימים.

כיצד מאבחנים כלמידיה?

כאמור, מרבית האנשים אשר חולים בכלמידיה אינם יודעים זאת כלל בשל מחסור בתסמינים.
את חיידק הכלמידיה ניתן למצוא בבדיקות דם (ומציאת נוגדנים בדם של כלמידיה), בדיקות תרבית שתן ואבחון מלא נעשה באמצעות אבחון חלקים של החיידק (בעיקר חלקי הDNA של החיידק Chlamydia trachomatis), בדיקת PCR.

כיצד מטפלים בכלמידיה?

נשים וגברים אשר מתעלמים מהתסמינים ואינם מטפלים במחלה, עלולים לפתח סיבוכים בריאותיים קשים, כגון: דלקות, הפרעות ראייה, הפרעות בכניסה להריון, עקרות ואף עיוורון.
באם אדם מרגיש את התסמינים אשר תוארו לעיל, עליו לגשת בהקדם האפשרי לבדיקה אצל רופא עור ומין או לגניקולוג לאבחן את המחלה.

הטיפול במחלה הוא פשוט מאוד והוא נעשה באמצעות מתן תרופות ממשפחת הטטרציקלינים או באריתרומיצין, שהם בעצם תרופות מסוג אנטיביוטיקה. יש צורך לקחת את התרופות במשך עשרה ימים, ללא הפסקה על דעת עצמך. בנוסף, יש צורך לטפל בפרטנר, פרטנרית או פרטנרים אשר עלולים לשאת את החיידק ללא ידיעתם.

חשוב לדעת, שאם נגרם כבר נזק לאיברי הרבייה הפנימיים (שחלות, חצוצרות, רחם, אשכים וכדומה), יהיה צורך במתן טיפול אחר, כיוון שהתרופות האנטיביוטיות לא יועלו במקרים אלו.
חשוב לציין, שהכלמידיה לא תעבור עד שלא תטופל באופן ראוי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: