חיסון לשפעת החזירים במהלך ההיריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חיסון לשפעת החזירים בהריון

חיסון לשפעת החזירים בהריוןשפעת וחיסוני שפעת

שפעת היא מחלה זיהומית נפוצה ביותר, בייחוד בחודשי החורף. בדרך כלל מלווה השפעת בסימנים של דלקת בדרכי הנשימה העליונות, צינון, כאבי שרירים, כאבי ראש, חום ותחושה כללית רעה. אצל הרוב הגדול של החולים המחלה עוברת ללא פגע, והיא לא מסוכנת. עם זאת, מספר אוכלוסיות נמצאות בסיכון מוגבר לסיבוכים של השפעת.

קיימת דרך למניעה של הדבקה בשפעת. חיסונים כנגד שפעת אומנם אינם יעילים באופן מלא במניעה, אך הם מסוגלים למנוע את המחלה באחוז ניכר מקרב המתחסנים.

חיסון שפעת מומת ניתן בזריקה, והוא בטוח לשימוש. בעבר דווח על הופעה של מחלה נוירולוגית, מחלת "גיאן ברה" בעקבות החיסון, אך תופעה זו והקרש שלה לחיסון שנויים במחלוקת.

למרות שימוש נרחב בחיסון ברחבי העולם, עם מאות מיליוני מנות, לא דווח על תופעות לוואי חמורות ומשמעותיות. חיסון שני שקיים, הניתן לחולים שאינם נמצאים בסיכון, הוא חיסון חי, המועבר כתרסיס לאף.

שפעת בהריון

בין האוכלוסיות הפגיעות יותר להדבקה בשפעת נמצאות הנשים בהריון. מספר מחקרים ותצפיות הדגימו שנשים אלו נפגעות לעיתים קרובות יותר משפעת חריפה ומסוכנת.

הסיבות לפגיעות הרבה יותר של הנשים הריוניות אינה ידועה, אבל היא הולידה את ההמלצה החד משמעית להתחסן כנגד שפעת, בכל שלב של ההיריון, בהגיע העונה המתאימה. חיסון כזה מסייע גם בהגנה על העובר הנולד, שמקבל נוגדנים מגנים מאימו.

שפעת החזירים

שפעת החזירים הוא שם עממי לסוג מסוים של שפעת, המוכנה בעגה הרפואית שפעת H1N1. שפעת זו התפרצה בעולם לפני מספר שנים. הזן החדש של שפעת העלה חשש גדול ברחבי העולם בגלל סכנה רבה לשיעורי הדבקה גבוהים, ורמת אלימות גבוהה יותר. עלה חשש מיוחד ששפעת החזירים מסוכנת במיוחד לבעלי משקל עודף ונשים בהריון.

חיסון לשפעת החזירים בהריון

בשנת 2009, עם תחילת ההתפרצות של שפעת החזירים, נעשה מאמץ עילאי לפתח חיסון מתאים כנגד נגיף השפעת החדש. מכיוון שהנגיף נוטה לעבור שינויים גנטיים מהירים, יש צורך בהתאמת החיסון מדי שנה, והחיסון הישן לא היה יעיל כנגד שפעת החזירים. חיסון כזה אכן פותח בסופו של דבר.

עם תחילת מבצע החיסונים דווחו מספר מקרים טראגיים של מות העובר, בנשים בהריון שהתחסנו. לא היה ברור האם ניתן לייחס את תופעת הלוואי הזו לחיסון, או שמדובר בממצא מקרי בלבד.

מחקר שפורסם בכתב העת The New England Journal of Medicine ניסה לבחון האם אכן מדובר בתופעת לוואי חמורה ומסוכנת של החיסון לשפעת החזירים. כדי לחקור את התופעה ערכו החוקרים ניתוח מעמקי של מאגר מידע רפואי לאומי בנורווגיה, ובדקו נתונים אודות שכיחות השפעת, חיסון, נשים בהריון ותוצאו ההיריון.

בתקופת המחקר הרלוונטית (בשנים 2009- 2010) נמצאו כ – 117,000 הריונות. שכיחות התמותה העוברית עמדה על 4.9 מקרים לכל אלף לידות. במהלך המגיפה של שפעת החזירים, חוסנו למעלה מ – 50% מהנשים בהריון כנגד הנגיף. כתוצאה מהחיסון אכן נצפתה ירידה דרסטית באבחנה של שפעת אצל הנשים בהריון (נתון שמחזק את מצדדי החיסון).

החוקרים מצאו שבניגוד לטענה הראשונית, הסיכון למותו של העובר היה דווקא גבוה יותר אצל הנשים שחלו בשפעת, ונמוך יותר בשנים שחוסנו כנגד המחלה. חיסון הוביל לירידה של 12% בסיכון למותו העובר, אם כי הירידה לא הייתה בעלת משמעות סטטיסטית.

נראה, שחיסונים כנגד שפעת החזירים דווקא מוסיפים לבריאותם של העוברים. על פי מחקר זה, דווקא נגיף השפעת מסוכן לעתידו של ההיריון, וחיסון כנגד המחלה תורם לבריאות האם והעובר. אין ספק שמחקר זה מחזק את ההמלצה הרפואית הגורפת לכלל האוכלוסייה, ולנשים בהריון בפרט, להתחסן כנגד שפעת בעונה המתאימה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.