חזרת

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חזרת

חזרתחזרת היא מחלה המועברת על ידי נגיף אשר תוקף בעיקר את בלוטות הפרוטיד – בלוטות רוק הנמצאות בזווית הלסת.

מחלת החזרת היא מחלה המופיעה בעיקר אצל ילדים, ומתאפיינת בהתנפחות הפנים ובתסמינים נוספים.

מאז שכל הילדים מחוסנים כנגד מחלת החזרת, שכיחות המחלה הפכה לנמוכה ביותר, וממחלה אשר נחשבה לנפוצה ביותר רק לפני 30 שנים, כיום נדיר לפגוש אותה בקרב ילדים מחוסנים.

חשוב לדעת שמלבד התסמינים האופייניים, חזרת יכולה לגרום גם למספר סיבוכים, כמו הפרעות בשמיעה ובעיות פוריות עתידיות. אי לכך, חשוב מאוד להתחסן כנגד המחלה, על מנת למנוע את ההידבקות בה ואת הסיבוכים הנלווים.

תסמינים של חזרת

חזרת אמנם גורמת לתסמינים מאוד אופייניים, אך לא כל חולי החזרת מפתחים אותם, ובמקרים רבים המחלה אף יכולה להיות אסימפטומטית.

התסמין העיקרי של מחלת החזרת הוא נפיחות של בלוטות הפרוטיד הנמצאות בזוית הלסת. הנפיחות יכולה להיות דו צדדית או חד צדדית, ולרוב מלווה בכאב בפנים. הנפיחות הזו, המקנה לפנים צורת "חזיר" היא התסמין המוכר ביותר של מחלת החזרת, אשר מופיע לרוב כסימן הראשון למחלה.

בנוסף אליו, חולי חזרת סובלים במקרים רבים מחום, כאבי ראש, עייפות כללית ואובדן תיאבון. מלבד זאת, הנפיחות הקשה גורמת לכאב בזמן הלעיסה והבליעה, ויכולה למנוע מהחולים לאכול כשורה.

איך נדבקים בחזרת?

המחולל אשר גורם להדבקה במחלת החזרת הוא וירוס, אשר מועבר בקלות מאדם לאדם באמצעות הרוק. אנשים שאינם מחוסנים יכולים להידבק במחלה על ידי שאיפת חלקיקי רוק נגועות אשר נישאות באוויר לאחר שאדם חולה התעטש או השתעל. כמו כן, ניתן להידבק בחזרת על ידי שימוש בכוסות משותפות או בכלי מטבח אחרים אשר לא נשטפו כראוי.

כאמור, מחלת החזרת מדביקה רק אנשים אשר אינם מחוסנים, ומי שחוסן בילדותו בדרך כלל מוגן באופן מוחלט מפני ההידבקות במחלה.

סיבוכי מחלת החזרת

למרות שבשלב ראשון מחלת החזרת גורמת לכאבים ונפיחות בלבד, בשלבים מתקדמים יותר המחלה יכולה להסתבך ולגרום להופעת דלקת באיברים אחרים בגוף. האיברים החשובים העלולים להיפגע על ידי מחלת החזרת הם:

  • אשכים – חזרת יכולה לגרום לדלקת באשכים אשר נקראת אורכיטיס, ויכולה להופיע באשך אחד או בשניהם. הדלקת גורמת לכאב אשכים חזק ביותר, ובמקרים מסוימים אף יכולה להוביל להפרעות פוריות עתידיות.
  • המוח והקרומים – במקרים מסוימים נגיף החזרת יכול להגיע גם למוח עצמו ולקרומי המוח, ולגרום להופעת תסמינים נוירולוגים של אנצפליטיס (דלקת במוח) ודלקת בקרום המוח.
  • הפרעות שמיעה – אחד הסיבוכים הנדירים אך החשובים של מחלת החזרת הוא הופעת הפרעות שמיעה קשות, אשר יכולות להופיע באוזן אחת או בשתיהן.
  • איברים נוספים המושפעים מהמחלה – מחלת החזרת יכולה לפגוע במקרים נדירים גם בלבלב, בשחלות, בשדיים ובאיברים נוספים.

אבחנה של חזרת וטיפול במחלה

אבחנת החזרת מתבצעת לרוב על ידי בדיקה להימצאות נוגדנים למחלה, אך בדרך כלל ניתן לאבחן אותה גם רק על סמך התסמינים הקליניים האופייניים.

הטיפול במחלת החזרת הוא לרוב טיפול תומך בלבד, ורוב הילדים מחלימים מהמחלה באופן מלא תוך מספר שבועות. הטיפול כולל משככי כאבים, תרופות להורדת החום ומנוחה. במידה ומופיעים סיבוכים כמו דלקת באשכים, ניתן להשתמש בשקיות קרח להקלה על הכאב, שימוש במשככי כאבים חזקים יותר וביצוע פרוצדורות שונות במידת הצורך.

חשוב לזכור שמכיוון שמדובר בווירוס, לטיפול באנטיביוטיקה אין השפעה, ועל כן הטיפול מתבסס על טיפול תומך בלבד. חשוב להדגיש שמתן חיסון לילדים בגיל שנה מאפשר הגנה כמעט מלאה מפני ההידבקות בנגיף, ועל כן אין לוותר על מתן החיסון, ויש לעשות זאת בזמן.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: