נערות ונשים רבות נוטלות גלולות מסוגים שונים למניעת הריון. ישנן כאלו הנוטלות גלולות גם על מנת להסדיר את המחזור החודשי ולהפחית כאבים ואת עוצמת חוזקת הדימום של הווסת.
מהי הגלולה?
גלולת זואלי הנה גלולה למניעת הריון המכונה גלולה משולבת, כלומר יש בה כמה סוגים של הורמונים פעילים.
הרכב הגלולה וכיצד היא פועלת?
זואלי מכילה כמות מזערית של הורמון הפרוגסטוגן והורמון האסטרוגן. הורמון האסטרוגן זהה להורמון המיוצר בשחלות בזמן המחזור. שילוב ההורמונים ביחד גורם למניעת הופעת הביוץ מה שלמעשה מונע היקלטות של הריון. פעילות ההורמונים מנוונת את רירית הרחם וכך תאי הזרע לא מצליחים לעבור אל הביצית.
גלולת זואלי – למי זה מתאים?
לכל נערה או אישה שקיבלה מחזור, מעוניינת למנוע היקלטות של הריון, איננה נמצאת בהריון ואיננה מניקה.
איך נוטלים את הגלולות?
האריזה מכילה 28 גלולות. 24 מכילות את ההורמונים הפעילים ו-4 נוספות אינן מכילות את ההורמונים הפעילים. תקופת נטילת הגלולות אמורה להתחילה בגלולה מספר 1 (פינה עליונה שמאלית). השתמשי באחת מתוך 7 המדבקות שיעזרו לך לעקוב אחר הימים. בכל יום ובאותה שעה טלי טבליה אחת. הטבליות הפעילות (הלבנות) נלקחות לפני הטבליות הלא פעילות (הצהובות). לאחר שלקח את ארבעה הגלולות הצהובות יתחיל להופיע הווסת בהפרש של יומיים או שלושה ימים. לאחר שסיימת את כל הטבליות, התחילי מיד באריזה חדשה גם אם הווסת עדיין לא הסתיימה.
יתרונות
- מכילה אסטרוגן טבעי ולא סינטטי
- מי שנוטלת את הגלולה לפי ההוראות הרפואיות, בעלת סיכוי נמוך במיוחד להיכנס להריון
חסרונות
כמו כל תרופה או גלולה, קיים סיכוי להופעה של תסמינים ותופעות לוואי. זואלי עלולה להגדיל את הסיכון לקשרישי דם בוורידים או בעורקים, לגרום להופעה של פצעי אקנה ולשינויים במחזור החודשי. בנוסף, גלולה זו עלולה לגרום לירידה בחשק המיני, לשינויים במצב הרוח, רגישות בשדיים, כאבים באגן ולעודד עלייה במשקל.
מידע חשוב נוסף:
- יש לאחסן את הגלולות באזור סגור מחוץ להישג ידם של ילדים ומתחת לטמפרטורה של 30 מעלות
- במידה ומדובר בתופעות לוואי שנראות לא סבירות או חמורות, יש להתייעץ עם רופא
- אין לשלב את הגלולות עם תרופות או תוספי תזונה ללא התייעצות עם רופא או רוקח
- אם הפסקת ליטול את הגלולות ואת מעוניינת להיכנס להריון, מומלץ להמתין עד לוסת הטבעית הבאה