גמילה ממריחואנה לנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גמילה ממריחואנה לנשיםמריחואנה ממשיכה להיות אחד הסמים היותר שנויים במחלוקת כיום. מעט אנשים מקבלים היתר להשתמש במריחואנה למטרות רפואיות, ועדיין זהו סם בלתי חוקי ברוב המדינות, הגורם להתמכרות.

מאפייני ההתמכרות הפיסיים והרגשיים מזיק ביותר לאנשים רבים המתחילים להשתמש במריחואנה, ולמרות שהתמכרות זו אינה זהה להתמכרות לסמים קשים, כל התמכרות היא חדשות רעות, לא משנה כיצד מציגים אותה.

כיצד מתמכרות נשים למריחואנה?

התמכרות זו היא בעיה ממנה סובלים גברים ונשים כאחד, אך ההבדל העיקרי הוא אופן ההתמכרות. באופן כללי, נשים פשוט שונות מגברים כשמדובר ברגישות רגשית. סבך הקשרים הרגשיים במוח האישה הוא עצום. חלקים של המוח המתמקדים ברגש בדרך כלל גדולים יותר בקרב נשים מאשר גברים.

מסיבה זו, נשים מודעות הרבה יותר לדקויות רגשיות. נשים מייחסות יותר בקלות משמעות רגשית לאירועים, ויכולות לחוות רגשות מוגברים יותר באופן מהיר ומדויק יותר מגברים. אך רגישות מוגברת זו עשויה להשפיע אף על התמכרות שלילית ממנה סובלות נשים יותר מגברים.

תחושות דיכאון, חוסר יכולת וחרדה עשויות לגרום לכאב עמוק, ורגשות אלו מוגברים אף בהקשר מערכות היחסים שלהן. כל הגורמים האלו עשויים להוביל אישה לחפש נחמה בהתמכרות למריחואנה.

התמכרות למריחואנה מקהה כאב רגשי ומשמשת להשגת תחושת אופוריה

אך בדומה לכל התמכרות, כמות גדולה יותר של הסם נדרשת בכל פעם לשם השגת תחושה זו. בסופו של דבר, אישה משקיעה זמן רב ואנרגיה מוגברת להבטחת אספקת המריחואנה שלה רק כדי "לעבור את היום" או להירגע ממצבים קשים.

רגשות דיכאון, מתח או חרדה המתעוררים במפתיע אך לעיתים תכופות, מובילים נשים להשתמש במריחואנה על מנת להקהות את הכאב. הנושא הרגשי האמיתי מעולם לא עלה לדיון בעולם הרפואה, ואישה נמלטת מכאב דרך הסם המועדף עליה. עננת עשן מריחואנה במוח ובלב האישה, מונעת מאיש הגעה לתובנות חשובות ופיתוח מודעות עצמית.

סכנות המריחואנה

עם הגברת התנועה להכשרת מריחואנה למטרות רפואיות, הסם הפך לנגיש יותר ויותר, והשימוש בו הפך למקובל ונרחב יותר. השימוש במריחואנה נפוץ במיוחד בקרב נשים וצעירים.

עולם הרפואה מכיר בערך הטיפולי של מריחואנה, אך גם בסכנות הבריאותיות, החברתיות והתעסוקתיות שלה.

סכנות ההתמכרות למריחואנה בקרב נשים כוללות:

  • בעיות חברתיות או בעיות במערכות יחסים.
  • השקעת יותר זמן ואנרגיה בהשגת מריחואנה ושימוש בה מאשר עיסוק בפעילויות כגון עבודה, חביבים או יחסים משפחתיים.
  • השקעת יותר כספים על מריחואנה מכפי שאישה יכולה להרשות לעצמה.
  • הזנחת הבריאות והמראה.
  • שימוש עקבי יותר במריחואנה מכפי שתוכנן במקור.
  • חוסר יכולת להפסיק את השימוש במריחואנה, למרות ניסיונות רבים.
  • שימוש בכמות מוגברת יותר של מריחואנה כדי להשיג את ההשפעות.
  • שיעול כבד; תסמיני ברונכיטיס כרוני; דלקת דרכי הנשימה; וסיכון מוגבר לזיהומים בדרכי הנשימה.
  • תפקוד קוגניטיבי ירוד.
  • תפקוד מוחי בעייתי ושינויים בהתפתחות המוח.
  • סיכון להגברת האבטלה.

קיים קשר בין התמכרות למריחואנה לבין תסמיני דיכאון אותם נוטות להפגין נשים, החוות יותר מחשבות או רגשות דיכאוניים לעומת אנשים באוכלוסייה הכללית.

גמילה מהתמכרות למריחואנה

מרכזי גמילה לנשים המכורות באמת למריחואנה מספקים טיפול מוקפד. גישת הטיפול ההוליסטי היא קו הטיפול הראשון הננקט. צוות מיומן מטפל בבריאות האישה בשיטות פסיכולוגיות, תרופתיות, תזונה ופעילות גופנית.

נשים שבחרו להתמכר למריחואנה זקוקות לשיטות טובות יותר להירגע, לסגל חשיבה חיובית, ולהתמודד עם בעיות. כשנשים לומדות כיצד לאזן את גופן, מוחן, נפשן ורגשותיהן, הן יכולות להפסיק את הטיפול התרופתי ולהתחיל להתמקד בלמידת כלים חיוביים רבים.

הגמילה ממריחואנה מתמקדת בטיפול התנהגותי המותאם אישית לחומרת ההתמכרות של האישה. טיפול לשיפור המוטיבציה מסייע לאישה לגלות בעצמה מה נמצא בבסיס ההתמכרות שלה ומוביל אותה להפסיק את השימוש במריחואנה ולהתמקד בטיפול, מתוך מטרה לחזק את נחישותה להתמיד בגמילה לטווח הארוך.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) – שיטה טיפולית המסייעת לנשים לטפל בגורמים להתמכרות ממריחואנה ומלמדת אותן כיצד להתנגד לשימוש עתידי וזיהוי הפיתויים, המחשבות והאמונות הפגומות.

תכנית גמילה באשפוז – מאפשרת לנשים לשמור על השפעות הגמילה למשך פרק זמן קבוע מראש במרכז גמילה. תוכניות אלו משלבות שיטות טיפול שונות על מנת להתמודד עם הבעיות האישיות מהן סובלת האישה, העשויות לתרום להתמכרות למריחואנה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: