גזים אצל תינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

התינוק היקר שלכם בוכה, יש משהו שמפריע לו. ניסיתים להאכיל אותו אבל הוא לא רצה, בדקתם את החיתול, אבל הוא היה נקי. אפילו המוצץ לא עזר. כנראה שהתינוק שלכם סובל מגזים.

מהם גזים

גזים אצל תינוקות, או בשמם המקצועי "קוליק", מתבטאים בהתקפים של בכי וצרחות של התינוק שנמשכים זמן רב. התופעה יכולה להתחיל בימים הראשונים לאחר לידתו של התינוק ולהימשך עד גיל שלושה חודשים ולעיתים אפילו עד גיל שנה.

בזמן שהתינוק יונק הוא בולע אוויר שמצטבר במערכת העיכול. הצטברות זו של אוויר לא תמיד משתחררת בצורה ספונטנית מפי הטבעת או מהפה ולכן גורמת ללחץ בתוך הבטן ולכאבים. על פי רוב, הגזים לא מהווים סכנה כלשהי לבריאות התינוק, אולם הם גורמים לסבל לא קטן לתינוק החמוד ולהורים המודאגים.

תופעת הגזים מופיעה בקרב 25% מהתינוקות. היא מופיעה גם בקרב תינוקות הניזונים מחלב אם וגם בקרב כאלה הניזונים מפורמולות. שכיחות הופעה של גזים זהה בקרב בנים ובקרב בנות. ההתקפים מופיעים לרוב בשעה קבועה של היום, כאשר השעות הנפוצות הן שעות הערב המוקדמות ושעות הלילה.

הגורמים לגזים

הסיבות לכך שתינוקות סובלים מגזים אינן ברורות עדיין לחלוטין. תיאוריה עיקרית גורסת כי מערכות הגוף של הרך הנולד אינן מתואמת עדיין, ואוויר שהיה מיועד להיכנס לריאות נכנס במקום זאת למערכת העיכול.

אחרים נועצים את הסיבה לבעיה בהאכלה מבקבוקים שגורמת לכניסה רבה של אוויר יחד עם המזון. יש שגורסים שהתזונה של האם המיניקה יכולה לגרום לתינוקה לסבול מגזים, בייחוד אם היא ניזונה ממזונות כמו כרוב, כרובית וחומוס.

מזונות אלה מכילים סיבים תזונתיים שעשויים לגרום לגזים באם, אך הסיבים הללו אינם עוברים לחלב האם ולכן לא סביר שהם האשמים בגזים של התינוק.

גזים אצל תינוקות – תסמינים

הסימן הראשון הוא בכי, והרבה ממנו. בנוסף ניתן לראות שהתינוקות "מכווצים" וחסרי מנוחה. התינוק יכול להיות אדום ובטנו נפוחה. לעיתים תהייה פליטה של גזים. מכיוון שבחודשי חייו הראשונים הבכי הוא הדרך היחידה של תינוקכם לתקשר עימכם, חייבים תחילה לשלול סיבות אחרות לבכי כמו רעב, חיתול מלוכלך ורצון בקצת תשומת לב.

טיפול בגזים אצל תינוקות

כדי לגרום לבכי ולכאבים להיפסק הדבר העיקרי שעלינו לעשות הוא לשחרר את הגזים. ישנן מספר דרכים לעשות זאת:

  • השכבת התינוק על הבטן או בתנוחת ערסול- תנוחות אלה דומות לתנוחה בה העובר נמצא ברחם אימו ובנוסף תנוחות אלה מרפות את שרירי הבטן ולכן מסייעות לפעילות תקינה של מערכת העיכול ועשויות להביא לשחרור גזים.
  • הוצאת גזים בזמן ואחרי ההאכלה- חשוב מאוד בתום ההאכלה להרים את התינוק ולעודד אותו לעשות "גרפס". ניתן אף להפסיק את ההאכלה באמצע לצורך הוצאת גזים ואז להמשיך.
  • צלילים מרגיעים – מספר לא מבוטל של אמהות דיווחו שקולות מונוטוניים ומוכרים כמו צליל של מים זורמים או קולה של אימא מרגיעים את תינוקן.
  • תכשירים רפואיים – ישנן תרופות ממקור טבעי כמו גליכל וגרייפוטר וישנן תרופות סינטטיות כמו בייביזים וסימיקול. התרופות עוזרות לספוח את הגזים שבמערכת העיכול ולרוב רק מקלות על התופעה ולא מעלימות אותה.
  • תזונה של האם – אמהות מיניקות דיווחו כי כשהן אוכלות אורז או בננות תינוקן סובל יותר מכאבי בטן. אין הוכחה מדעית לכך, אך חשוב שכל אם תכיר את גופה ותשים לב האם מאכלים מסוימים גורמים לתינוקה ליותר גזים. במידה וכן, יש למצוא למאכלים אלה תחליף אחר שיספק את האנרגיה וכן את הויטמינים שהם מספקים.

העצה הטובה ביותר להורים הטריים היא להתאזר בסבלנות. התופעה אמנם מאוד לא נעימה, אך היא אינה מסוכנת ולאחר מספר חודשים היא לרוב חולפת מעצמה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: